nyår

Vår StenTerass!!

För två år sedan gjorde vi om baksidan på vårt hus….Det resulterade i en underbar plan trädgård..Med en härlig uteplats på 90 kvadratmeter sten!!!

Planket är verkligen storfavoriten…Grannen och vi delade på kostnaden av stödmurar och plank..Stödmurarna slet vi med en mycket regnig och grå vinter…..Ritningen till planket hittade jag i i en bok..Vi blev väldigt nöjda med det!! Ville helst ha det vitt från början..Men har gett mig…för vem vill skrapa och måla ett plank var och varannat år!!!

Tomten är under uppbyggnad..vi känner på det varje år..något nytt skapas varje sommar..förra året var det en liten gräsplätt som blev till..till vänster om trädgårdsmöbeln….

I år ska det förhoppningsvis bli mer rosor och lavendel…Ska förhoppnings vis hinna med att bygga en stor långa och hög låda som det ska planteras i…gränsen mellan stenplattorna och gräset…så blir det olika rum i trädgården…

Ja , en massa krukor med vita pelargoner,margeriter och vit lobelia brukar det oxå bli…..Min kära svägerska handlade nåra nya krukor på ekohallen i Borås för mig…Super fynd!!!

Ja så här ser det ut just nu när man kommer in på uteplatsen… (på sommaren står det inga cyklar där) I år så ska vi sätta upp ett litet plåttak under balkongen..så att man kan sitta under balkongen utan att få vatten droppar på sig…

Jag känner mig oerhört laddad i år…Vet att jag kommer att kunna hämta inspiration från er alla..så i år kommer både platsen under och på balkongen att bli mysiga..i år bubblar det ur idéer..tack vara all bloggande med er!!! Bloggande är verkligen frigörande för kreativiteten!!!!

..Titta vad som står ute i backen!!! I dag har vi fått en akuttid på handkirurgen på Sahlgrenska sjukhuset i Göteborg..För att göra en lång historia…kort-Min 10 åring skadade sin hand allvarligt på glas vid en badstrand i juni förra året…Blev opererad och de lagade hans hand..sydde ihop många nerver…Allt har gått jätte bra..Men, igår kväll så låste sig hans hand…och fick inte upp den..Det hände 2 gr..sen så värkte det i handen…han blev givetvis rädd. Läkaren trodde inte att det var nån fara..men ville att vi skulle komma in ….Så idag så ska jag åka med honom..Det brukar vara min man som kör till Göteborg…Jag är inte så förtjust att köra dit..men jag hade redan anmält vård av barn till jobbet..för min pojk är förkyld…Så ni får hålla tummarna för oss…att det går bra att köra….och att allt ordnar sig med min sons hand..han har haft en fantastisk tur…Han kunde lika väl skärt av sig kroppspulsådern..men snittet efter glaset tog brevid…skrapade på en stor sena som håller i hop hela handen…De enda menen han har är att det skulle kunna ta upp till ca 1 år innan känseln kom till baka…Men känseln är på väg tillbaka och vi är så tacksamma att allt har gått så bra!!!UPPDATERING!!!Jodå, det gick bra med sonens hand..vi sattoch väntade från halv 10 tills 20 över 2 innan vi kom in till doktorn..han trodde att det var någon slags kramp…Vi ska tillbaka om en månad för att följa upp känseln..det var lite försämrad..men doktorn är mycket nöjd med handen..Körning gick som hejsan…varför oroade jag mig tro..det var inget svårt att hitta alls…lite trafik och jag kände igen mig..men vi fick köra runt och runt i 40 minuter innan vi fick en parkeringsplats…Ja, en dag med mycket väntan..men vad gör väl det..bara man får träffa doktor…Nu är jag hemma iallafall..nu ska det göras mat…vi syns sen..kikar in till er i kvälll!!!!Tack alla goa …för era fina kommentarer!!! Ha en go dag..Kramar MyLovelyThingsAnna

Subscribe
Notify of
guest
39 Comments
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Loppisliv

Hej Anna…Vilken stor härlig uteplats ni har…och ert plank är jättefint…vi ska också bygga plank i sommar mot grannen och vi funderar om det ska vara vitt eller inte men jag tänker som du, att låta det vara…är rädd att det vita fina inte varar sen får man jobba och slita varje sommar med det för att det ska vara vitt och fräscht….Skönt att det verkar ha gått bra med sonens hand…Kram Paula

Mamma Millan

Skickar en natta kram..ha en trevlig helg!!!!

♥Kram ♥Millan♥

I ett litet hus

Vilka bra planer du har för trädgården! Bli nog toppen!

Skönt att allt verkar bra med handen ändå! Vilken tur han haft!

Ha det gott!

Ann-Catrin / finthemma

Hallå där… vil´ken underbar terass… oc så stoor!!
Vilket arbete ni lagt ner..kan tänka mig att ni njuter där på sommaren då det växer massor av blommor med!!
Stackars sonen…men tur ni fick träffa läkeran i allfall… tänk vad man får vänta här i livet.. alltid!!
kram på dig A-C

tinemor

Så bra det ser ut til å være ok med din søns hand. Man bliver riktig urolig når det er noe med disse barna våre!
Jettefin helleplass dere har fått til. Gleder meg til å se bilder med blomster ++

Piffa & Puffa

Vad snyggt det är med sten på uteplatsen. Inte blir det sämre med fina krukor i zink heller. Fin blogg. Ska kika runt mer nu.
Kram Anette

milly Garden

Åh vilken trevlig uteplats med stenläggning!! Ska bli kul att följa dina projekt!! Vi har dränerat runt vårt hus i sommras och ska till och bygga studmurar,byta staket anlägga gräsmattor och land och gjuta plintar för veranda!! förstår vilket jobb ni laggt ner hos er..

Kram Marina

Kannor och karaffer

Har också en massa ideer om trädgården och små blomsterarrangemang – älskar att ha små blomkrukgrupper….

Vad skönt att läsa att det gick bra för er med handen….

ha det gott
Ann

Lila`s bloggvärld

Superskönt med den stora ”stenuteplatsen”. Vad lyxigt. Håller med dig om idè sprutan är igång. Dock så har jag absolut ingen ork till att utföra mina ideèr ännu…men jag hoppas orken kommer lagom till sommaren:)

Jättefina krukor.

Kramis Lila

ängeln i vitt

Hjälp vilken underbar uteplats ni har. Håller med dig om planket det är ju underhållsfritt nu, något roligare finns det att göra än att skrapa och måla var och vartannat år 🙂 Du är modig och duktig som kan köra till Göteborg ( skulle jag aldrig klara ) Jag brukar säga att jag har ett KAK körkort. Det står för Köping, Arboga och Kungsör. ( Små städer runt mig )
Skönt att höra att det går framåt med killen din. Himla tur i oturen han hade iaf. Du visar väl när du piffat balkongen och uteplatsen?

Ha det gott
Kram Carina

LantlivsAnette

Hallo !
Hur gick det igår..kom ni fram ordentligt..jag vet hur det är..det är så läbbigt att köra bil där man är osäker..hoppas att det gick att fixa handen..
Kram Anette

Zäta

Vilken härlig terass ni har. Perfekt för krukor med allt möjligt smått och gott.

Skönt att det inte verkade vara nån fara med sonens hand.

Ha det bäst!
/Zäta

Anonym

Hej!
Vilka härliga bilder som du visar jämt!
Visst är det kul att palnera i trädgården, roligare blir det ju när stora saker som altan osv är frädiga för då får man tillfälle att börja med det lite mer pyssliga….
Hoppas det fixar sig med sonen
Kram Lena

vitating

Åhh fy så hemskt när något händer barnen, tur att det gick bra iaf. Vilken stor o härlig uteplats, underbart!!!

Tack för titten hos mig 🙂 Ja en vit duk döljer ju lite fult trä iaf, få funka tills vidare, dina möbler blev ju underbara, ja hela ditt kök är sååå fint!

Ha en underbar torsdag, snart är det HELG, Jippi!!
Kramar Maria

Morse Farm

Hejsan vännen!

Vad skönt att allt gick bra med din pojk och med körningen. Jag är också alltid nervös innan jag ska göra nåt sånt.

Underbar uteplats. Skönt med grannar som samarbetar.
Fördelen med vårt hus är att på sommaren har vi mycket lite insyn från andra.
Det kommer att bli så fint när du har fått fixa och plantera och det ska bli kul att se.
Kram Bodil.

Mamma Millan

Tack tack!!!

ja sån tur det gick bra..lät otäckt ju!!!!Usch!!

~~* W I T H ♥ L O V E *~~
Millan

Hulda

Så mye fint du har vist i de siste innleggene dine. Likte så godt det gamle, slitte bordet du har satt alle krukkene med stemor på. Veldig fint, altså. 🙂

Godt det gikk bra med sønnen din!

Evelina

Skönt att allt gick bra. Ja du, att hitta parkering vid Sahlgrenska är inte det lättaste-om man inte kör bort till stora parkeringshuset. Jag har ju ”övat” på det där ett antal gånger 🙂 Ska kolla om vi har någon poppel/eucalyptus imorgon. Vi hade bara storbladig i tisdags.

Kram

Mamma C

Vilken fin uteplats ni har. Vilken tur att allt gått bra för er. Både körningen och besöket hos läkaren.
Kram mamma c

Doften av vanilj

Usch, lät otäckt det där med handen! Vilken tur att allt var bra trots allt!

Sån härlig uteplats ni fixat till, vilket jobb! Ja jag kan tänka mig att det kommer att bli mysigt där i sommar. Du har ju redan visat smakprov på dina planteringar i diverse zinkprylar i ett tidigare inlägg som gjorde att man lääängtade ännu mera till vår och sommar. Här faller det snö, så just nu känns det lite avlägset med vitsippor och andra vårtecken.

Snygga krukor från eko-hallen. Jag har bott ett par år i Borås när jag pluggade, minns att det kunde vara lite av en guldgruva i bland. Ha det så bra/Kram

Marie

Vilken härligt stor uteplats ni har! Blir kul att få se längre fram när krukorna är fyllda med somriga blommor. Snyggt plank också!

Vad skönt att det gick bra med sonen idag! Fastän jag bodde i Göteborg under många år så gillar jag fortfarande inte att köra bil där. Tacka vet jag att köra bil i våran lilla stad, här finns inte ens något trafikljus, hihi.

Ha en bra torsdag!
Kram Marie

Kicki

Vad skönt att det gick bra med handen. Jisses vilken jätteuteplats ni byggt – just nu känner jag mest för att stensätta halva trädgården…Men jag vet ju vilket HIMLA jobb det är med plattsättning…
Glada häslningar från Kicki
på Thyrasgård

Sara

Härlig uteplats. Nu längtar man verkligen efter grillkvällar och mys. Hoppas sonen blir bra i handen!
Kram Sara

Har en tävling hos mig, den pågår till i morgon kväll!

P-lina

Vilken härlig uteplats ni har! kan tänka mig att det blir kanon med lite fina krukor där!

Du …vilken otur sonen hade….men ändå tur i oturen kan man säga. Så att de tinte blev värre….. och skönt att det inte var nån fara idag.Förstår att han blir rädd efter att ha varit med om den tidigare olyckan.

Kram så länge!

Kamomilla

Usch vilken jobbig grej med handen. Själv bröt jag handleden för tre år sedan och den opererades tre gånger innan den blev bra! Men nu är allt okej. Hoppas det löser sig för sonen också!
Vilken enorm uteplats! Det är en utmaning att inreda ett så stort utrymme! men det blir bombsäkert bra i dina händer!!!

Vitt Hemma

Vilken fin uteplats! Den kommer att få det riktigt fint med alla blommor och ideer du har!
Hoppas allt går bra med din son!
Kram Sofi

livetpåfyran

Ja Anna eran terass är fin! Tänk va kul att äntligen kunna börja fylla upp den med härligt grönt och vackra blommor. Sån´t du gillar och är bra på!!

Javisst ger bloggandet inspiration!!

Hoppas allt går bra i GBG med sonen. Kram till hela familjen. Pia

Annas skattkammare

Oj då, det låter inte gott, hoppas det blir bra.. Jag tycker inte heller om att köra i Göteborg, får en dubbelt så hög puls så fort jag närmar mig stan..
Jättefin uteplats, stenplattor är så fint! Ha det gott! Kram /Anna

Design by E

åh va härligt att ha en sån stor terass oj de vill jag me nu när de våras så man kan sitta ute..kram E

Mamma Millan

Woooow, vilken under bar STOOOR terass…låte härligt med rumsfördelaren!!Så fint ni har ovackert plank med ju!!!

japp, htr ska med fixas i trädgård under sommaren..har inte hunnit med den när vi byggt ut o upp ..under de sista åren!!Ska bl härligt!!!!

ha en skön dag!!!!

~~* W I T H ♥ L O V E *~~
Millan

Lilla Blanka

Åh vad härligt det ser ut på er uteplats! Rent och snyggt och fräscht med stenläggningen.
Det kommer bli så fint med krukorna som är fyllda av landendel och annat..!
Kram vännen
Mia

Gårdsromantik

Visst är det härligt med en stor uteplats – det blir som ett extra rum!

Hoppas det går bra för sonen!

Kram Maud

Goa

Vilken underbar uteplats!…förstår att du är nöjd! Planket är verkligen jättefint!

Hoppas allting går bra i dag!

Varma tankar och kramar till er!

ohhh 90kvm, där du kommer det bli nderbart snart…idag känns vårt utebygge sådär då det spösnöar här…underbart plnak med, förstå med måliningen, det är inget kul alls! lycka till med bilkörning, hoppas att det inte är nåt med handen…ha det bäst vännen! kram lotten

Lina

Hej!
Hoppas allt går bra med den lilla handen! Kör försiktigt till Göteborg! Vilken härlig uteplats, ska bli spännade att få sen den lite längre fram med blommor och allt!

Ha en bra dag!

/Lina

Under en vind

Vilken härlig uteplats ni har!!! Å du är rejält förberedd med alla krukor också!

Ha en bra tur till Göteborg! Hoppas att det går bra!

Stor kram och en bra onsdag till dig!

Guldkorn i min vardag!

Vilken härlig stenbelagd uteplats, här kan du säkert använda din kreativitet och få det jättemysigt till sommaren.
Hoppas att allt går bra med pojkens hand och kör försitigt i storstan(stackars dej)..
Kram Ulla-Bella

LantlivsAnette

Åhh vilken härlig uteplats..tänk till sommaren då det prunkar av blommor där..
Kör försiktig nu i Göteborg..hoppas att allt går bra..
Kram Anette

Lina

åh stackars liten!! Men vilken tur ahn hade!! Härlig terass! Man får ta lite varje år! Rom byggdes inte på en dag! Vi ahr också tagit bit för bit. Första sommaren försvann rotvältorna, andra kom Lusthuset och dammen till, förra sommaren ytterliggare någon rabatt och i år skall vi fixa till en trappa till loftet och en liten sittplats…. Bloggandet ger verkligen inspiration!!

Translate »