nyår

Våren..

 Så fort det blir lite varmt igen, så ska jag piffa altanen. Den ska få sig en släng av marrakech!

Våren är så ljuvlig! Det är så fantastiskt att se från dag till dag hur grönt det blir!
Jag är i slutfasen av bildredigeringskursen! Nu är det ju inte så att man blir ett fullfjädrat bildbehandlingsproffs, efter kursen!
Utan bildbehandling är ett hantverk som man får öva upp. I photoshop har man alla redskap för att kunna få en bild att bli riktigt fin!
Just nu tränar jag på lager. Lite lurigt måste jag säga. Men jag tränar på, det så roligt att kunan lära sig att mer!
Mina fina fotografer som jag jobbar med de lägger timtal på bilderna, för att de ska ha rätt ljus i varje del. Ett pussel många gånger, då flera bilder ska läggas ihop! 
Så fotografering + bildbehandling är ett konstnärskap, en professionalism, på hög nivå!
Jag är väldigt glad för att mina bilder inte ska publiceras av en tidning, då jag vet hur en bild ska se ut för att hålla måttet i press! Det är lite mer än att dra i ett par reglage som behövs!
Hur som helst så kommer i alla fall mitt reportage från Provence i Drömhem i sommar. Jonas hade instruerat mig att fota samma bilder i olika upplösningar så att han kunde lägga ihop bilderna för att inte få utfrätna fönster tex. Utan hans hjälp så hade det inte blivit lika bra!
Om jag vill jobba som fotograf. Vet inte? Inte nu, för jag är ett ljusår ifrån att behärska bildbehandling på ett korrekt sätt. Jag vet att man kan slippa igenom en tidnings granskning, men helt plötsligt så står man där och inte håller måttet. Nix, inget för mig! Skönt att överlämna fotandet till Jonas och Carina
Jag fotar för att det är min passion, och är glad för att ha bloggen att visa mina alster på!

OBS!!! Fick precis ett bortfall av hem för reportage i Stockholmstrakten. Finns det någon i Uppsala/sthl trakten som skulle vilja visa upp sitt hem i en inredningstidning. Reportaget behöver göras 6 juni. Mejla mig på anna.bjorkliden@gmail.com så får vi höras mer!!

Ha det så gott/Anna

17 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »