renovering,  samarbete

Slipa trägolv

Reklamsamarbete med Benjamin Moore Sverige

Nu är vardagsrummet helt tömt i väntan på att golven skall slipas. Jag har fotat helhetsbilder för att visa er hur rummet ser ut och hur kulören kan se ut i hela rummet. Väggarna är målade med kulören Conventry Grey HC-169 i från Benjamin Moore. Och panelen är målad med färgen Benjamin Moore Advance som är en  Alkyd i glans 20. (NCS 0500) Taket är målat med samma färg, fast i glans 40 för att ljuset skall kunna reflekteras bättre. Visst är ljusspelet i taket fint!
Jag äskar verkligen kulören på väggen. Den är magiskt fint, då den ändrar sig efter hur ljuset kommer in . Jag tycker dessutom att det är så snyggt att den är matt men att den ändå är avtorkbar och tål högt slitage. Mycket bra kombo! Dessutom var den oerhört dryg att måla med så det gick inte åt alls mycket färg.Det är så roligt att så många har hört av sig ang färgen, och frågat vart man kan köpa den och vad det är för kulörer som vi målat med. Flera har även sagt att de nu ser fördelarna med ett blankt tak. Jättekul att min målningsresa har kunnat inspirera. Dessutom så kan jag verkligen stå bakom färgen Benjamin Moore då dess egenskaper stämde, det var inte bara fina ord på ett papper. Den var så bra som det sas.

 

1,4: Vi har valt strömbrytare och kontakter i från Schneider Electric i modellen Renova. Under åren som vi renoverat så har vi bytt ut våra moderna kontakter till kontakter i äldre stil. Nytt för denna renovering är dimrar. Ska bli så skönt att kunna dimra lamporna och inte ha på dem för fullt. 2: Förra ägarna lade in ett trägolv i från Rappgo som var lutat och vitoljat. Vi är jätteglada för golvet men det behöver en ordentlig uppfräschning. På bilden ser ni även planka som är ljus och som är behandlad med Bona Nordic Tone (vitlut)Bona Kraft Oil Frost och Bona Hard Vax Oil med en balandning med 5% Oil frost. I samarbete med företaget Bona så kommer vi behandla vår golv med just de produkterna. 3: Vi har satt in tre element i vardagsrummet, under fjärde fönstret finns vår fiberanslutning. Inte så snyggt men vi valde att sätta det där och kommer att gömma det bakom ett elementskydd. Vilket blir en riktigt smart lösning.

 

Tidigare ägare hade lagt in klinker i hallen. När vi renoverade hallen för ett par år sedan så tog vi fram det gamla trägolvet. Ett golv om vi varit väldigt glada för, men i samband med denna renoveringen öppnade vi upp till köket igen ( vi satte igen dörrposten för några årsedan) och valde nu att köpa till nytt golv i från Rappgo. I min kontakt med företaget Bona så fick jag kontaktuppgifter till en golvläggare/golvslipare i Varberg. Oscar på Oscars golv som vi anlitade till att lägga in golvet i hallen. Han skall även slipa och behandla golven på hela bottenplan.

 

Som ni ser så är vårt trägolv i stort behov av en uppfräschning. Huset är tömt på möbler och ting och mina killarna har fått sällskap av familjemedlem som bor här när vi är på semester i Kap Verde och firar mannen som fyller jämt. I nästa renoveringsinlägg så kommer fokuset ligg helt på hur golven renoverats. Det ska bli spännande att samarbeta med Bona och Oscars golv, då Bona har tagit fram en helhetslösning som innefattar allt ifrån rätt slippapper, till produkter och utbildade Bona golvslipare. Det kan ju liksom bara bli bra det här.

 

*Alla samarbeten redovisas till skatteverket och förmånsbeskattas för enligt Svensk skattelagstiftning. Samarbetet med Benjamin Moore Sverige är ett betalt samarbete. Samarbetet med Bona är sponsring och tjänsterna i från Oscars golv är bokade till rabatterat pris.

 

Ha det så gott/Anna

2 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »