kök,  recept

Ä P P E L D R I C K A….


Hej go vänner..Oj va länge det blev mellan inläggen den här veckan. Tja, det har vart lite mycket. Nytt jobb..eller rättare sagt två nya jobb. Hemtjänsten och så har jag gjort ett hemma hos reportage den här veckan med.Jätte kul har det vart med allt..Men som sagt va man hinner inte allt. Så jag har tassat runt inne hos er, inte lämnat några direkta spår..I dag upptäcke jag att jag vunnit andra pris hos Melinda..Åh va glad jag blev. Ett stort vitt fint kors kommer snart att flytta hem till mig, Hurra!!

Något jag försöker hinna med är att göra äppledricka. Det är så otroligt gott.Lätt som en plätt att göra..Det passar mig..

Här kommer receptet.

Ä P P L E D R I C K A…

6 Liter äpplen i bitar.Skalet kan vara på.
6 Liter vatten
1 Msk citronsyra
1 Tsk Natriumbensonat

Häll citronsyra och Natriumbensonat i vattnet.Häll det över äpplebitarna. Låt drickan stå kallt i 3 dygn.

Sila bort äpplena.

Tillsätt 4 Dl socker.

Servera drickan kall..den smakar himelskt!!! Är så go att den tar slut i ett naffs.

Jag sätter ny dricka direkt efter att jag har hällt upp den på flaskor.Känns bra att ta hand om alla äpplen som man har.

Ha det så bra , Kram Anna

28 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »