nyår

Så här går ett reportage till…

Här ska ni få en liten ”smygtitt” på min hall! Jag är verkligen långt i från färdig. Två hallar och ett trapphus som ska spacklas, målas fyra varv. Ja, ni förstår det tar tid!!

I dag tänkte jag berätta om hur det går till när man får besök av mig för ett reportage!

Innan jag kommer för att göra ett reportage brukar jag berätta hur det går till!
För mig är det absolut viktigast att lyfta fram familjen som bor i hemmet. Jag vill synliggöra allt som rör dem, som de vill ska komma fram.

Min uppgift är att förstärka det som finns. Ibland vill man att jag ska styla ändra om, ha med mig saker. Oftast så kommer jag och vi grejar tillsammans för att det ska bli bra på bild. Det kan röra sig om dukning. Lägga till kuddar i soffan. Plocka undan privata saker. Sätta fram blommor.Det händer att man får flytta saker som står för tätt och ge plats så att alla saker syns. Det allra vanligast är att det är små förändringar som blir, då i samråd med familjen som jag besöker.

Återigen! Jag vill att familjen ska kunna känna igen sig när de ser reportaget i tryck! Att de kan stå för sitt hem!

När reportaget är gjort,redigerar fotografen bilderna. När bilderna är färdiga. Skickar jag reportaget till den tidning jag tror att det passar bäst in i. Antingen blir reportaget sålt med en gång eller så får man vända sig till nästa tidning. Allt handlar om vad de söker just nu. Inte vad som är fint eller inte fint!Jag skickar ett frågeformulär till familjen jag besökt där jag behöver få lite uppgifter om huset, familjen, sakerna. Jag pratar gärna och undrar saker när jag är på plats med. På så sätt får man en levande och intressant text. När jag har skrivit klart texten får familjen läsa och komma med synpunkter. När texten är klar skickar jag in den till tidningen som har köpt reportaget!

Låter detta intressant?

Just nu söker jag hem i Bohuslän, gärna vid havet. Har hem inbokade där i slutet av sommaren, skulle vilja besöka fler hem i den trakten!!!

Vid intresse mejla mig på anna.bjorkliden@gmail.com

Kram Anna

14 Comments

 • Strandkullen

  Hej vilket underbart jobb du har…skulle med vilja kunna vara med och få se all fantastisk kreaktivitet och rörelse det finns i hemmen…Ibland vill man vara en liten fjäril som kan flyga och tjuvkika hos människor. Det finns ju sååå mkt ideér och smaker…härligt! Hos mig får man komma och hälsa på om man vill. kramis semlan

 • Jessica

  Hej! Roligt att läsa om hur ditt jobb går till. Har inget hem att rekommendera men en underbar inredningsbutik vid namn Två fröknar strax utanför Uddevalla, väl värt ett besök. De har alltid en sorts nybakad kaka varje dag som man kan ta på deras inglasade veranda. Ha en fortsatt skön helg Jessica

 • hemtrevnad marie

  Ja, men det är ju precis så det ska gå till, och som är spännande att läsa om, det finns väl inget tråkigare än inredare som helt kör över familjen och kör sitt race, (vilket ibland blir samma överallt) heja Anna!:)
  kram på dig!

 • Vita rosor och förgätmigej

  Vilken underbar lampa du har där! Blir så sugen på att få in lite industrikänsla här hemma men det är svååååårt! Jag förstår inte varför allt blir så romantiskt hela tiden… Snart ger jag upp! *blink*
  Spännande att få höra hur ett repotage går till.
  Kram/ Anna

 • Inspiration i vitt

  Hoppas du finner många fina och intressanta hem i sommar, kul att du vill se helheten i sammanhanget i familjer, det gillar jag. Vad du grejar och stå i i ert fina hem, så spännande att få se när det är klart sen.
  Kram på dig/Ingela.

 • Solgården Cafe, Butik

  Håller med nattmia, vilket roligt jobb du måste ha :0)

  Synd att inte man bor i Bohuslän då, skulle så gärna vilja ha ett besök av dig i våran lilla Gårdsbutik och där vi bor (som är på samma tomt) så ska du uppår i vårat avlånga land så är du välkommen till oss på Solgården.

  Ha en trevlig valborg!
  kram/Sofia

 • Fröken Piff

  Åh, vilket roligt jobb det verkar som!! Vilken lycka att få hålla på med någonting man verkligen brinner för:)

  Spännande med hallen…ska bli kul att se sen:)

  Kram Charlotte!

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »