nyår

Bra balans..

Nu väntar jag bara på att få hem mina förstoringar och få in dem bakom glas:)) ler!

Jamen, det blev ju bra det här! Var lite orolig för att det skulle bli too much med tavellisterna! 
Vill ha det luftigt och med mycket rymd och ljus!
Jag håller på att träna på flera olika sätt att redigera en bild. På översta bilden har jag låtit det vara utfrätt i fönstren. När man  fotar mot fönster så blir det antingen för mörkt i rummet och rätt ljus i fönstret eller tvärtom. Genom att fota med en exponering som gör att det blir ljust inne i rummet så blir det då även ljust i fönstren. Ibland är det helt ok. Men intrycket kan bli så fint om man ser ut genom fönstren. Det finns bra redigeringsmetoder för detta. Jag behärskar dem tyvärr inte. Men ska lära mig. Man kan lägga ihop bilder och maska ur eller så kan man klona in fönstret!
Här har jag underexponerat . Vilket medförde att rummet blev mörkt och man hade full teckning i fönstret.  Genom att ljusa upp så blev det även ljust i rummet.Mörkade ner lite i fönstren för att få en skönare balans. Hade det varit grönt ute, så hade jag ”fläskat” på ordentligt med full teckning!
Denna metod bör man inte använda sig av om ens bilder ska tryckas i en tidning eller förstoras. Då kvalitén kan bli sämre när man ljusat upp en bild så mycket! Men för webben funkar det strålande!
Bilden har dock en synlig brist, som man kan åtgärda med hjälp av bildbehandling!.
 Men jag hann inte pilla med det nu. När man ljusare upp rummet så kan fönster bågen bli lite väl mörk. Då kan man gå in och pilla i bilden och ljusa upp!
Är det någon som är haj på redigering och kan tips om en bra sida där de visar hur man lägger ihop bilder och maskar ur. Så får ni gärna skriva det i en kommentar!
Jag ska få hjälp av Jonas men vi hann inte i går och jag vill gärna lära mig det så fort det går!!
Tusen Tack på förhand!
Ps. Tack för alla tips om hem. Har bokat in ett par hem redan. Jätte kul! 
Jag ska till Uppsala efter Påsk, och söker fler hem i närheten!
 Mejla översiktsbilder på anna.bjorkliden@gmail.com

Ha det så gott/Anna

8 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »