lchf

Från då till nu..

Jag får en del frågor om hur det går med min LCHf kost. Och i kommentarsfältet kan jag läsa att jag inspirerat flera av er att börja med LCHF. Vad glad jag blir att höra det. Mitt liv har verkligen ändrat sig under detta året och jag blir ju givetvis glad att höra om att era liv förändras till det positiva.. 
Jag har fått en sund syn på vikt och fett. Stirrar mig inte blind på siffror längre, utan håller mig till vad ögonen ser! Givetvis så är det en seger varje gång vågen tar ett litet kliv neråt.Jag har inte direkt rasat i vikt utan har gått ner 13,6 kilo på 14 månader.
Har ätit strikt LCHF. Alla har vi olika kroppar och det gäller att komma på hur sin kropp funkar. Jag börjar hajja hur min kropp reagerar på olika livsmedel och det känns oerhört bra.Jag har lyckats att gå ner i vikt för att jag har bestämt mig. 
Om man inte vill eller är beredd att avstå från olika saker så kommer man aldrig att kunna gå ner i vikt. Då är det bättre att gilla läget och inte ägna någon tid på att känna sig misslyckad.Jag har haft perioder då jag gillat läget!
Hösten 2011upptäckte jag att jag vägde 90,5. Jag hade inte så ont av det så länge jag inte visst om det.. Tyckte faktiskt att jag var bra som jag var. Men när jag upptäckte att jag vägde 90,5 kändes det inte särskilt bra. Om jag nu vägde 90 så skulle jag ju lika gärna snart kunna väga 100 kilo. Det var det som fick mig att satsa ”all in”.

Med träning och fettsnål kost har jag tidigare lyckats att gå ner i vikt. Och ett år innan hösten 2011 så hade jag gått ner 5 -6 kilo men kilona smög sig på igen.. Jag gav liksom alltid upp efter 5 kilo, det kändes liksom som om det inte hände något, maten var tråkig och det krävdes träning varje dag.

 Med LCHF äter jag ursmarrig kost och jag går ner i vikt utan att prestera nått. Pizza, goa gratänger, sallader, ost, grönsaker som jag älskar mest av allt.Visst får jag välja bort, turkisk peppar,smågodis, bullar och annat mumsigt. Men jag har lärt mig uppskatta andra lchf bakverk och för mig är det mer värt att avstå än att väga 90 kilo!

Anledningen till att så många lyckas att gå ner i vikt och hålla vikten med LCHF är att man kapar sockerberondet med kosten. Vitt mjöl, frukt,pasta mm förvandlas till socker i kroppen och kroppen vill bara ha mer. Med LCHF så kan man bli av med det som triggar igång sockersuget.

Om någon tror att jag har vräkt i mig innan, så tror ni fel. Fikade sällan, åt godis en gång i veckan. Åt två mackor till frukost, havregrynsgröt mm., Åt bra, magert, enligt gällande kostråd. Men kolhydraterna var inte bra för min kropp. Jag gick inte ner direkt utan snarare så smög sig vikten på…

Har du några frågor så ställ dem i kommentarsfältet. Om jag inte har svar så får du tips om var du kan hitta svar!
Följ mig på instagram om ni vill, @truelsen

Ps. I dag är det sista chansen att vara med i tävlingen om att vinna en sodastream!

Ha det så gott/Anna

35 Comments

 • Carolin

  Tack för peppen, jag är snarare som på före-bilden men har skaffat träningskort mm, men någonstans är det som att jag tror att det inte finns en smal människa i mig, men jag behövde se att det faktiskt går att bli smal igen… =)

 • Enkel stil

  Du har varit jätteduktig. Jag testade LCHF. God mat och kroppen ändrade sig direkt. Men tyvärr tyckte jag efter ett par veckor att det bara smakade fett när jag skulle äta. Så ny får det bli Gi igen. Det har funkat förr. Jag vägde mellan 73-75 förr ett par år sen men tyvärr har jag ätit upp några av dom kilona. Nya tag krävs. Kram Anita

  • Anna Truelsen

   Puh va jobbigt att allt smakade fett! Jag tror att man får göra sin egen variant av lchf! Jag äter tex så lite mejerier som grädde o crème fraich som möjligt!

 • Ninelin

  Grattis tjejen! Starkt jobbat.
  Jag har tränat och levt sunt hela mitt liv, men för snart 2 år sedan började jag gå upp i vikt utan att förstå varför.
  Efter 25 kg uppgång fick jag panik. Har varit på utredning och har funnit många svar, men inget enkelt ”så här gör du nu”.
  Testade en deffardiet under 3 månader, och jag gick ner 10 kg 🙂 Sen stannade det helt. Nu har jag nyligen gjort en operation i ländryggen vilket påverkat förstås, och jag har valt att äta ”vanligt” för att få kroppen en chans att återhämta mig. Självfallet gick nu snabbt upp 3 kg. Det är ok. Lite motigt.
  Trevlig helg!

  • Anna Truelsen

   Hej!
   ja det är märkligt det där med kroppen.
   vet inte riktigt var deffardiet är men har du funderat på LCHf , den är en sund livsstil och man kan styra fettintaget. Jag äter lite grädde cremefraich äter mer fett i oliver, avokado, majjonäs etc..

  • Ninelin

   Deffardiet är ungefär:
   frukost kesella med lite funlight
   mellanmål ägg utan gula
   lunch kyckling avokado broccoli
   mellanmål ägg utan gula
   middag lax avokado broccoli
   kvällsmål proteindryck

 • Tess

  Åh vilket passande inlägg! Har precis börjat med lchf och känner mig jättemotiverad och peppad! Härligt att se att du är nöjd och att du delar med dig. Ha en fin dag! 🙂

 • Anonym

  Duktig du e! Får man följa dig på instagram? Har försökt lägga till dig men det går inte.

  Mvh Lizai84

  • Anna Truelsen

   Hej!
   Ett tag hade jag stängd IG och enda sättet att få bort den långa lista på alla som ville följa mig var att blockera!
   Har varit inne nu och avblockerat dig!
   Välkommen att följa min vardag på IG!
   Kram

 • Sallys hus

  Vilken resa du gjort Anna!
  Du är så duktig.
  Din personlighet gör att du är fin hur du än ser ut men en annan viktig sak med att väga mindre är ju att man slipper värk i ex. knän och fötter som belastas hårt av övervikt.
  Heja heja…;)
  Kram Katarina

 • Nenne

  Inspirerande och otroligt duktigt gjort! Kör också LCHF men fuskar lite, men blev sugen på att skärpa till mig nu efter att ha läst ditt inlägg. keep on good work! Kram

 • Anonym

  Hejsan vännen, du är verkligen jätteduktig som har lyckats gå ner så mycket! Jättefin på kortet och det syns att du mår bra!!
  Kram Marguerite

 • Anna S

  Hej Anna, tack för att du delar med dej! För mej har fiberrik och mager kost bara funkat tillfälligt. Började äta enligt Lchf för tio dagar sedan och planerar att fortsätta med det. Minus 11 cm i midjan säjer ju allt. 🙂

  Ska försöka öka på med träning och avslappning med. Har inte ännu ätit något bakverk gjort enligt Lchf, men det kanske jag kan unna mej lite senare. Lite mörk 70% choklad är bra att ha tillhands om suget efter något sött sätter in. Jag saknar inte bröd , pasta osv det minsta.De känns sköna att slippa.

 • Cilla

  Oj, vad duktig du är som lyckats gå ner i vikt. Väldigt inspirerande att se.
  Första gången jag är här så nu ska jag titta runt lite.

  Cilla

 • Fröken D

  Grattis! vilken inspirations kick jag fick nu!!!
  Kanske det är värt att prova på det där med lchf ändå 😉

  Tack för en inspirerande blogg!

  Susanne

 • Anonym

  Grattis! Visst är det underbart att bli av med sötsuget!! Själv började jag med lchf i oktober förra året, inte så mycket för att viktminska utan mer för att kroppen skulle må bra. Jag har ätit en väldigt liberal form av lchf och ändå lyckats gå ner 6 kilo.
  Kram
  Rebecca
  http://pilotfrun.se

 • homebyCaroline

  Men jösses! Så otroligt imponerande!
  Jag är ingen "LCHFare" men inte heller emot det.
  Var och en måste göra det som är bäst för en själv och ens kropp!
  Det syns ju att du mår bra av detta. Grattis! 🙂

  Kram Caroline

 • Lena - gott för själen

  Grattis till att ha valt ett må-bra-liv! Alltså den här meningen säger allt, tycker jag: "Jag har lyckats att gå ner i vikt för att jag har bestämt mig."

  Jag är uppvuxen med en konstant bantande mamma och är lite anti mot kommentarer som "hur göööör du för att vara så smal". Ingen kan väl i detta decennium inte veta hur man gör!? "vilken tur du har som inte går upp i vikt". Hallå, tur?! Är det också tur om man har långt hår och är det också tur om man är muskulös. Kanske är det så att man har långt hår för att man valt att inte klippa det kort, eller har muskler för att man tränar. Och kanske är det så att man inte går upp i vikt för att man väljer det. Och som du säger, lär känna kroppen.

  Att välja att må bra tror jag på. Att ställa in hjärnan på att man är värd ett träningspass och en fruktsallad istället för att man är värd soffhäng och godisskål. Tror också att det är bra att välja till saker som är positiva och vara nöjd med det, framför att välja bort saker man egentligen vill ha, som kanske inte är så hälsosamma. Då trillar de sämre sakerna bort med automatik till sist.

  Du ser så glad och frisk ut på den nyare bilden! Lycka till med ditt hälsosamma liv.

  Kram Lena

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »