ladan

Kontorstankar..

Under de fyra år som jag drivit mitt företag har jag tillbringat dagarna sittandes på rumpan på allt i från en pinnstol till en billig kontorsstol från Ikea. Den sistnämnda är nu tyvärr helt nedsutten och just nu tillbringar jag mina dagar på en Eames stol med en kudde under rumpan. Det är väl inte superergonmiskt, men jag får inte heller särskilt ont i kroppen, då jag pga av dåliga stolar lärt mig att ta pauser och sträcka på kroppen.

Någon gång i sommar/höst förväntas mitt kontor vara färdigt. Och det öppnar givetvis upp för ny härlig kontorsmiljö, och där hör en ergonomiskt anpassad stol in.

Jag funderar på vilken modell och sort. Det finns många saker att tänka på. Nackstöd, fotstöd! För mig är det viktigt med fotstöd, nackstöd inte alls lika viktigt. Sen har vi det där med stil, går det att kombinera med komfort?

När jag surfar runt på sidor för kontorsinredning så erbjuder de ett mångfasetterat utbud.
Visma erbjuder allt från kontorsinredning till växter, verkligen ett helhetskoncept.
Nu är kanske jag inte någon som köper ett koncept rätt upp och ner. Utan plockar bitar här och där.
Jag fastnade dock för en snygg stol som har den rätta looken och den har fotstöd. Stolen kommer från Gerdmans

Belysning är även en viktig del i det ergonomiska tänket. Som ni ser på bilden så har vi förberett med många uttag så att jag kan koppla i så många lampor jag vill och behöver. Det kommer att finnas takbelysning och punktbelysning.

Det kommer även att platsbyggas ett skrivbord längs hela väggen under fönstret. Jag kommer att hålla till på vänstersida om fönstret när jag skriver. När det är dags att byta ställning, och insupa ny inspiration, rullar jag bort åt höger och blickar ut genom fönstret!

Hoppas på att kunna uppdatera er mer inom de närmast veckorna om bygget av kontoret. Det vi håller på med just nu är att sätta tak och sedan är det salning runt fönstren innan det är dags att ge sig i kast med vilket golv som ska på plats.

”Redaktionellt samarbete med Visma”.

10 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »