nyår

Det där med håret..

Kort, långt, tunt, eller tjockt hår…


Jag har alltid varit sjukt petig med mitt hår. Minns min tonårstid när jag missade bussen för att jag och mitt hår inte ville samma sak. 
Sedan dess har jag väl inte direkt i vuxen ålder missat bussen eller något annat viktigt bara för att håret inte har gjort som jag vill. Men mitt hår har gett mig massa ”ågren”…
Jag har dessvärre en förmåga av att känna att jag måste förändra mig. Helst skulle det vart gjort igår. 
Då retar jag mig alltid på mitt hår. Fel frisyr osv…
Om man ser på min hårhistoria så klippte jag av mitt hår när jag var 17 år. Valde då en page. Trivdes ett tag. Sen så kände jag bara att håret måste växa ut. 
Innan jag klippte av mig håret,var ca 25 år.
Japp, så var det dags igen då var jag 27 år. Nu blev det en uppklippt page med längre längd fram. Trivdes görbra.. Ett tag.. Sen fick jag massa hår ”ågren” igen. Då var det dags för att låta håret växa ut!
Här hade jag klippt av mig håret, var runt 27-28 år.
Hör och häpna, jag hade inte lärt mig av mina tidigare erfarenheter. Utan jag bokade en klipptid. Sa ingenting till någon, och gick då och klippte av mitt långa långa hår. Wow, vad snygg jag kände mig! 

Typ i en månad. Sen fick jag den värsta hårångesten jag någonsin haft. 

Jag tillbringade ”varje ledig stund” på  sidan  Rapunzel som säljer hår förlängningar och suktade efter långt hår. Kollade på det ena efter det andra hårförlängningsettet.

Fy, vad jag led! Fåfängt, ja men så är det! 
Mitt hår är jätteviktigt för mig, det kan jag inte sticka under stolen med!
Men men, det blev inget löshår. Tack o lov har jag iallafall en förmåga att inte deppa samman fullständigt utan jag började fokusera på att mitt hår snart skulle vara långt. 
Nu fem år senare är håret jättelångt. Och jag ska aldrig mer klippa av det kort.
Jag älskar faktiskt mitt hår! Dessvärre har det blivit lite för tunt. Jag tappar en hel del hår, kanske för att jag färgar håret var 5 vecka, då jag har fått äran att få grå hårstrån. 
De blir fler och fler. Inte kul alls!

Eftersom håret har blivit så tunt så kommer hårförlängning upp på tapeten igen. Med en extantions skulle jag kunna få fylligare hår.
Denna hårförlängning är det jag suktar efter. 

Rapunzel Clip-on set – Hair Extensions

Med hårtrens så hade jag kunnat få ett riktigt snyggt och fylligt hår. Det är oerhört frestande måste jag säga.

Så snälla tomten.
Jag önskar mig en hårförlängning! Eller väldigt tjockt hår om du kan trolla. Blink, blink!
Inlägg i samarbete med Rapunzel

10 Comments

 • Anna Scandinavian Cottage

  Jag har inget emot reklam på bloggar och jag förstår att folk vill tjäna lite extra pengar, däremot tycker jag att om det är ett sponsrat inlägg om en produkt skall det stå klart och tydligt i början av texten, så att läsarna kan välja om det vill fortsätta läsa texten eller ej.

  • Anna Truelsen

   Det var tråkigt att du ser på inlägget på det viset!

   Jag är väldigt glad över att få möjlighet att skriva reklaminlägg! Då bloggen ingår i min företagsverksamhet!
   Däremot försöker jag alltid göra inläggen så personliga som möjligt!

   Om du inte gillar reklaminlägg, så finns det säkert någon annan blogg som är reklamfri som du kan läsa!
   Mvh Anna

  • karikulla

   Bra svarat Anna! Kommersiella bloggar har reklam – that's it och något vi som läsare får acceptera. Det är ju denna företagsamhet som gör att ni professionella bloggare kan "leverera" antar jag, och hålla en lite högre klass än "vanliga" bloggar. Då gillar iaf jag denna typ av inlägg där det tydligt framgår att det är sponsrat bättre än smygreklam i var och vartannat inlägg!

   Tack för all härlig inspo 🙂

   Kram Karin

  • Anna Truelsen

   Tack Karin!
   Uppskattar verkligen att du skrev detta!

   Jag är så tacksam över att kunna få in ett par kronor på bloggen! Det är ett tufft jobb att vara egenföretagare och då är man tacksam för alla pengar man får in!
   Så fort jag gör reklam som jag får betalt för skriver jag alltid ut det! Tycker allt det ska synas! Smygreklam är inger kul!!

   Ha en fin dag!
   Kram Anna

 • eastcoastmom

  Ja håret är jätteviktigt! Jag är flera år äldre än du men har ännu inte behövt färga håret, men var så säker, det kommer jag göra när det behövs. Efter några år med lång page har jag också låtit håret växa och trivs jättebra med ganska långt hår. Använda extensions måste kännas konstigt? Fast det är ju snyggt, helt klart.
  Hälsningar från Madrid

 • mia

  hej Anna!

  ja det där känner man ju igen och säkert de flesta andra kvinnor också, HÅRET,
  man blir liksom aldrig nöjd!! jag är några år äldre än du och fick för mig i våras att nä, nu jkl får det vara nog med trams och slutade färga kalufsen och försökte sköta det efter alla konstens regler men….
  näpp, nu är kemikalierna framme igen, å jösses vad det retar mig att jag inte kan vara stol över mitt hår som det är,
  långt eller kort spelar väl igentligen ingen roll men det här med färgning är ju inte bra för någon, varken naturen eller våra kroppar.

  Ja mycket kan man stå ut med men INTE gråa hår, inte konstigt att man BLIR gråhårig he he

  Ha det bäst och lycka till med barret med eller utan toffs/ kram

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »