fönsterrenovering,  kök

Plocka fram husets själ

Vi har hållit på att renovera vårt hus i ett par år och gör lite i sänder. Köket har fått några makeovers, som inte kostat så mycket i väntan på en total makeover med nya skåp, bänksskivor, blandare mm. En totalrenovering av köket har fått vänta då vi har behövt prioritera,dränering, avlopp,stambyte och badrumsrenovering före.
Men det har varit en spännande resa. Först plockade vi ner överskåpen, och satte upp pärlspont på väggarna och målade luckorna vita. Ca två år senare bytte vi fönster. Bort med de moderna fel dimensionerade fönstren och in med gamla 100 åriga korspostfönster. Vi öppnade även upp innertaket i fuskträ som hade satts in på 90-talet. Därunder hittade vi ett gammalt fint pärlspontstak  som dessvärre inte gick att rädda, då tidigare ägare hade fräst i taket så att ledningarna skulle få plats. Vi fick helt enkelt sätta in ett nytt pärlspontstak. 
Det senaste vi gjorde, var att ta bort valvet och få en rak öppning samt sätta in en altandörr. Det blev hur bra som helst.
I veckan som kommer skall vi börja med vårt sovrum. Det ska bli så spännande att öppna upp väggar och tak för att se hur det ser ut under. Pärlspontstak skall det finnas i allafall, för det finns det överallt på övervåningen.
Ha det så gott/Anna

8 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »