fönsterrenovering,  renovering,  sovrum

Renovering av fönster

Jag lade ut en efterlysning om ett litet gammalt fönster på instagram för ca 1 1/2 vecka sedan, fick inget napp, men kom på att jag kunde ringa till Fönsterantiken i Vänga och fråga om de hade något fönster i de mått jag behövde ha. Fantastiskt nog hade de det.

Jag hämtade fönstret förra fredagen och i går tog jag tag i att värma bort den gamla färgen och skrapa bort färgresterna. Jag använder mig av en riktigt gammal och slö varmluftspistol, den är perfekt då man inte vill att det blir för varmt i närheten av glaset. Har även dränkt en trasa i vatten, som jag har lagt på glasen för att hålla det kallt, så det inte spricker av värmen.

Näst på tur är att olja och kitta om bågen, sen så skall bågen och karmen målas. Efter det så får vi ta och beställa ett innanfönster på ett snickeri.

Och när det blir lite varmare ute så sätter vi in fönstret i väggen, där det tidigare satt ett fönster.

Är så glad för vårt sovrum, det känns rymligare och mer genuint, när alla nya byggnadsmaterial är bortplockade.

Ha det så gott/Anna

One Comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »