familj

Vacker som en sagoprinsessa

I dag är det en stor dag för min 21 åriga dotter Johanna. Hennes barndomsvän Maria skall gifta sig.

Johanna och hennes goda vän Ronja har tillbringat morgonen hos min sons goa flickvän Sanija som är en duktig makeupartist. Johanna är naturligt vacker och använder ingen makeup till vardags och fick en soft tonad makeup av Sanija som lyfte fram hennes vackra drag.

Vi är helsvenska, oj, nu sa jag helt fel..Ouups!  Min man är född i Danmark. Okej vi är Svensk/Danskar.  Gissar på att Svenskar och Danskars genetiska historia är ungefär densamma.

Jag ser väldigt svensk ut. Jag har blont hår, men även innan när jag var brunett såg jag väldigt svensk ut. Förresten en gång så fick jag höra att jag har Turkiska ögon av en Turk på ett hotell som lovordade oss, en grupp svenskar som stod i en ring, han sa till alla åh, du har vackra Svenska ögon och när han kom till mig, Åh du har Turkiska ögon, och så sa han, fast de är fina de med för att släta över det hela. Som jag skrattade, puh stackars kille.  Jag gillar mina grönbruna ögon och tycker det är helt okej att inte ha typiska blå svenska ögon)

Min man har blågrå ögon och har haft riktigt mörkbrunt hår som i dag är lite mattare i färgen. Och på båda våra släktsidor så finns det Valloner. Dessutom så finns det judiskt blod på min mans fars sida även om det är sex led tillbaka om man räknar bak i från våra barn. (fast man räknas bara som Jude i tredje ledet nedstigande från sin mor. ) Men som sagt det finns utländskt påbrå i vår gener så det kanske inte är konstigt att flera av våra barn inte ser helt svenska ut. Spännande det där med DNA tycker jag. Nu kom jag precis på att en gång när jag var brunett och väldigt brun så var jag och min man i Turkiet. Vi skulle köpa biljetter till en club och han vi skulle köpa av pratade Turkiska med oss för han var helt övertygad att vi var Turkar. Så jag såg nu allt lite utländsk ut i mitt mörka hår,ler:)

Johanna har drag av både Pocahontas, och jag tycker att hon ser ut som en Grekisk eller Israelisk drottning från Romartiden.

Folk överlag tar inte mig för att ha utländskt påbrå, det hade nog varit en annan femma om jag ärvt min pappas näsa med knöl. Då hade jag nog sett ut som en Turk eller Grek som blonderat sig,ler;) Näsan med knöl har hoppat över en generation, då varken jag eller mina bröder har den. Men två av våra barn, Johanna och Joel  har däremot ärvt den typen av näsa. Min näsa är helsvensk, ler:)
Joel ser ut som en Bosnier har han fått höra av sin flickväns familj som är därifrån. Och jag måst hålla med, en riktigt snygg kille, visar upp honom en annan dag.

Däremot känner jag mig inte helt Svensk, passar inte riktigt in i mallen då jag känner mig som om jag borde varit född i ett varmt land,dessutom så pratar jag med händerna och blir ruskigt brun, så visst finns det drag av utlänning även i mig, även om jag inte ser ut att komma från Grekland eller Turkiet något sånt.

Ha det så gott/Anna

5 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »