mina reportage

Hej,från Kroatien dag 1

Samarbete med More Saling

Vi steg upp jättetidigt igår och begav oss till flygplatsen fulla av förväntan. Vilket äventyr vi skulle ut på. Jag hade aldrig tidigare satt min fot på en segelbåt och någon frekvent båtåkare är jag inte. Men äventyret lockade mig, det okända, att pröva något som jag aldrig gjort förut.

Vi landade i Split på förmiddagen och mötte upp personal i från More Sailing och några av de andra som skulle med på de två båtarna som skulle lämna hamnen den dagen. Båten skulle inte vara klar för avfärd förrens på eftermiddagen så vi tog en taxi till närmsta by och käkade god mat, jag valde givetvis musslor då det är en av mina favoriträtter. Efter det badade vi i det härliga turkosa vattnet och chillade i solen, ja ni hör en dröm.

Vid fem tiden var det dags att äntra våra båtar. Jag hamnade på lady Nor en 17 metare. Tidigare hade jag funderat på hur 10 gäster och två besättningspersonal skulle få plats, men när jag väl var ombord så insåg jag att båten var så mycket större än vad jag trodde.

Någon timma senare lade vi till för natten i byn Rogoznica. Vi fick en supermysig kväll med god plockmat och vin,öl och vatten.

När det var dags för läggdags knödde Carina och jag ihop oss i vår lilla hytt, trångt men mysigt och jag har faktiskt sovit även fast jag trodde det var en omöjlighet. Vaknade dock av att det regnade på mig då ett åskväder hade dragit in och det regnade in genom den öppna takluckan.

Nu är det dags för frukost och sen ser jag med spänning fram emot vad den här dagen har att erbjuda.
Ha det så gott/Anna

One Comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »