träning/hälsa

Tuggummihår

Inlägget innehåller adlinks

Mitt hår har verkligen varit en lång och smärtsam historia som faktiskt har fått mig att känna mig ledsen, ful och obekväm med mig själv.

Jag älskar bilden ovan då den sjuder av liv, men när jag såg mitt hår bakifrån så blev jag allt annat än glad. Jag insåg hur risigt håret såg ut, tunt och pesigt.

Jag bestämde mig helt enkelt för att klippa av håret och det gjorde jag. Jag blev verkligen supernöjd då håret kändes mycket friskare och helare efter klippningen.  Sju veckor efter detta kort är plåtat så har jag klippt mig ännu mer och har i dag några centimeter kortare hår och trivs rätt bra. Framför allt är jag ännu ett steg närmare ett friskt hår.

Den här gången klippte vi mer på luggen,men jag har egentligen ingen lugg då jag har haft långt hår över hela håret, men håret har blivit avbränt -tuggimmikonsistens och rykt av när jag borstat det så min frisör fick klippa upp håret mer fram och på så vis har jag i dag lite snedlugg, inte så kul men nödvändigt då jag inte vill ha fult hår. Det bästa med allt i allafall att mitt hår växer med en rasande fart.

Och jag har nog Bobby´s Superhair att tacka för det. Har ätit dem i ett år, men slutat nu då det innebär en rätt så stor kostnad.

Jag backar tillbaka lite och berättar om hur det kom sig att jag fick tuggummihår…

Jag har varit blond i ett par år nu och trivs oerhört bra, förra året tog jag steget att bli platinablond och trivdes så bra med det. Håret var helt ok, men det var torrt på vissa partier och såg dassigt ut utan silvershampoo. Problemet var att när jag använde silverschampoo och håret var torrt lite här och var så slurpade det färg och blev grådaskigt på flera ställe. Inte helt snyggt och håret blev torrare och torrare, och tyvärr så insåg jag nog för sent att jag inte skulle använda silvershampoo och silver balsam.
(använde mig av Blond Angel från Kevin Murphy, ett schampoo som är jättebra om man inte har skadade hårpartier)

När jag slutade var håret dassigt och min frisör tog i en djuprengörande produkt som skulle rensa håret. När jag sedan kom hem så märkte jag att håret hade gått av lite här och var och kunde inte förstå varför. Tog upp det med min frisör och hon trodde att jag kunde ha bränt av håret med plattången. (men det trodde inte jag, men visste inte orsaken)

I höstas så var det på tal igen att testa att göra rent håret på djupet och min frisör lade i det djuprengörande schampot bara någon minut,och boostade sedan håret med olja osv, sen efter ett par dagar när det var dags att tvätta håret hemma igen så upptäckte jag ännu mer tuggummihår på de partier där håret tidigare varit väldigt torrt och mycket hår rök av.

Jag blev förkrossad då mitt hår är superviktigt för mig. Jag tog upp det med agenten för Kevin Murphy i Sverige och min frisör men de hade aldrig hört tals om något liknande. Men jag insåg ju att jag varit ute för detta vid 2 tillfälle.

Jag fick testa ett protein schampoo i från Kevin Murphy som kompensation som helt klart är ett jättebra schampoo men inte rätt för min hårtyp då jag behöver mer fukt. Jag använde det ett par månader men gick sedan över till ett oljebaserat schampoo och balsam då håret kände hårt av proteinschampoot. Jag är iallafall väldigt tacksam för samtalet jag hade med Kevin Murphys agent, att de lyssnade på mig och vill hjälpa mig.

Produkten som jag vill varna för heter Maxi.Wash i från Kevin Murphy och ser ut så här.

Jag har googlat på ”förstört hår” och fått upp denna produkt på flera ställen. Det jag skulle önska är att den här produkten hade en varningstext, som varnar för att personer med hårt blonderat eller sprött,torrt och slitet hår inte skall använda den.
Hade varningtexten funnits så hade mitt hår varit i bättre skick.

För att råda bot på mitt hår undrade min frisör om jag kunde tänka mig att ha en mörkare bottenfärg i hårt, och desperat som jag var så tyckte jag att det var en bra idé med. Men det blev aldrig bra då mitt hår har så mycket röda pigment och efter två veckor slår mitt hår igenom i kopparrött. Det har varit skittuffa månader i från dec- april.

I den här vevan sökte jag med ljus och lykta på nätet efter mirakelprodukter som skulle rädda mitt hår och hittade en produkt som verkade vara min räddning men som i själva verket utplånade mitt långa hår .

Produkten heter Alterna Caviar Anti-Aging Overnight Hair rescue.

Om Maxi.Wash var ond så var denna produkt rent Djävulsk. Alla torra partier blev som tuggummi och topparna blev dåliga 15 cm upp, vilket resulterade i att jag fick klippa av mig mitt långa hår då så mycket av mitt hår blev tuggummihår och gick av när jag borstade det mycket försiktigt.

Den här produkten borde ha en stor varningstext. Min kompis som inte har slitet hår testade produkten med och fick gå och klippa sig då hennes hår blev som ett trasselsudd i topparna en bra bit upp.

Jag kontaktade butiken jag köpt produkten i men de kunde inte hjälpa mig, det var inte deras ansvar. Jag bli fly förbannad… Inte deras ansvar. Bullshit rent ut sagt. De tyckte jag skulle kontakta de som producerar produkten i USA. Visst som om de skulle hjälpa mig, så jag fick helt enkelt släppa det även om jag ville ha upprättelse och skadestånd för mitt skadade hår.

För åtta veckor sedan blev min botten så ljus det går utan att bleka och det är mitt bästa alternativ just nu. Min frisör vill inte bleka min botten då hon är rädd att blekningen jäser och fräter sönder de torra partierna som är lite längre ner på håret. Bottenfärgen som jag har nu är så kall som det går att göra den, och jag hoppas att den sitter bättre än förra gången, då mitt hår har en tändes att slå över i rött efter 2 veckor efter färgning.

Jag har verkligen letat med ljus och lykta för att hitta något som kan rädda mitt hår, menar mest dragit nitlotter. Men jag har faktiskt hittat en produkt som räddar partierna där håret är torrt och tuggummiaktigt.

Tada….trumvirvel! Låt mig presentera the one and only –  Lanza Healing Strength silk Serum.


Den här produkten är helt fantastisk och gör att jag kan känna mig fin. Den ger fukt och lyster till håret och är bara helt fantastisk. Den här kan jag inte leva utan.

Jag tänkte ge några tips på hur jag vårdar mitt hår.

Jag tvättar håret med ett oljebaserat schampo & balsam & hairmask i från Macadamia och använder deras olja. Superbra produkter.

Jag gör inpackningar med kokosolja eller olivolja som jag sover med. Gör detta 1-2 gånger i veckan.

Jag har ju ett blont hår som behöver hållas kallt i tonen annars blir det gult, inte kul. Men jag använder inga silverschampoo, man skall akta sig för det om man har torra hårpartier. Utan jag använder mig utav en färgbomb som är en inpackning med silvertoner.
Den torkar inte ut , utan återfuktar håret. Hurray!!

Jag brukar alternera mellan Colour bomb i från Maverick eller Nutri Colour crème då jag alltid försöker köpa den billigaste produkten så priset styr här men de är lika bra, på mitt hår iallafall.

När jag googlat på produkter som räddar hår så har jag hittat Redke de har en serie som heter Extreme som hjälper till att reparera håret. Dessa planerar jag att testa.

Jaa, som ni förstår så är jag inte helt tillfreds över mitt hår, det är som man säger  ”Endast tiden kan läka alla sår” och så är det,med tiden kommer mitt hår att bli bättre och friskare och starkare.

Jag skriver inte detta inlägg för att skriva ner något företag, sånt sysslar jag inte med. Men jag känner att jag behöver varna för några produkter som verkligen slaktat mitt hår. Som bonus så har jag dock  lärt mig massa om hår och produkter under resans gång och har kunnat ge er riktigt bra tips.

Avslutningsvis vill jag säga att jag inte lägger någon skuld på min frisör. Jag har stort förtroende för henne, hon vet vad hon gör.

Det jag däremot önskar är att Kevin Murphy och Caviar  ändrar sina info om sina produkter så att fler personers hår inte skadas.

Fortsättning följer….

Ha det så gott/Anna

5 Comments

 • ANNA TRUELSEN

  Tack för din omtanke. Jag vet om hur Lanza verkar och jag använder det bara som en nödlösning på de partier som är avbrända. Jag klipper håret var 7 vecka och tillslut kommer jag inte behöva använda det mer när det dåliga är bortklippt. Är egentligen mot Silkioner men just nu känns det som nöden inte har nog lag. Ha det så gott/Anna

 • Anonym

  Ett tips är att sluta med Lanza healing strength silk serum om du vill att ditt hår ska fortsätta må bra. Detta hårserum innehåller supermycket silikoner som lägger sig som en hinna runt hårstrået och bygger upp en barriär med silikon. Det lurar ögat att håret ser fint och bra ut då det slätar ut alla spruckna hårstrån och gömmer det som faktiskt finns under, du gör dig själv en otjänst genom att använda det.

  Menar bara väl! mvh

 • ANNA TRUELSEN

  Fy, va jobbigt. Men måste säga att det kändes gott att jag inte ör ensam med dessa problem. Skönt att höra att ditt hår äntligen börjar läka. Ha det så gott/Anna

 • Anonym

  Har exakt samma problem som du och har också haft samma produkter som du från Kevin Murphy. Slutade för några månader sedan och kommer ALDRIG köpa det igen. Mitt hår börjar äntligen läka och må bra igen. Fick fett hår direkt efter att ha tvättat det med Kevin Murphys blonde angel. Det la sig som en hinna över håret och kändes ofräscht fastän det var nytvättat. Så skönt att höra att jag inte är ensam om detta!

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »