vardagsrum

Fyndade åtta stycken Gamla stolar i går

Det gäller att smida medan järnet är varmt. 

Jag hittade 12 stycken Gemla stolar av modellen Cattelin i en annons i förrgår. Jag skrev direkt till annonsören och sa att jag ville köpa 8 stycken stolar, då jag älskar den här modellen då de är så bekväma och snygga. Älskar formen, det är helt klart något visst med stolar i böjträ eller vad säger ni.

Det tog mig 52 mil och 5  timmar i bil innan stolarna kunde plockas ur bilen och få en ny plats i vårt vardagsrum.

De var mycket större än våra gamla stolar och när alla åtta stod runt bordet så såg det galet trångt ut. 15 åriga sonen kom in i rummet och kände samma som mig och föreslog att jag skulle vända håll på bordet, och det gjorde jag. Är väldigt glad för att han är lika känslig som mig på att känna om en möbel står fel.

Tack vare honom så kom jag fram till en lösning väldigt fort och plockade bort två stolar och vände på bordet. Han tyckte egentligen att bordet skulle stå helt kloss an till fönstret men jag valde att sätta en stol på kortsidan, då bordet kom för nära barvagnen annars och den vill jag gärna ha kvar.

Stolen Cattelin från Gemla är formgiven av Axel Kadell 1948 och är Gamlas robustaste modell. De sägs att Axel testade hur mycket stryk stolen klarar och kastade ner den från tredje våningen och den höll. Så ni förstår, detta är en stol som är tillverkad för att hålla hela livet.

Det var länge sedan jag köpte möbler men känner att jag är på g nu. Vi står i startgroparna för en totalrenovering, eller rättare sagt vi har redan börjat. Köket är på väg att rivas ur och alla rum på bottenplan inklusive vardagsrum skall renoveras, och det skall jag berätta lite mer om i kommande inlägg, men det jag kan säga är att fler möbler kommer bytas ut, sofforna tex.

Ha det så gott/Anna

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »