Royal viking
matrum,  samarbete

Gjutjärnskaminen på plats

Inlägg I samarbete med Benjamin Moore Sverige.

*Kaminen Royal Viking är köpt med rabatt i ett samarbete med företaget Josef Davidssons

gjutjärnskamin
Ser ni att våra grå väggar matchar de färgade glasen i fönstren i hallen? När vi flyttade in så ville jag helst ta bort de blyinfattade glasen och sätta in klarglas, men inte nu längre. Fönstren och våra grå väggar målade i kulören-Metroplitan AF-690 från Benjamin Moore gifter sig helt otroligt bra ihop. Tänk, i alla år har jag drömt om ett gammalt hus fullt med vackra eldstäder. När vi flyttade in i vår 30-tals villa för 10 årsedan så gick en dröm i uppfyllelse då jag längtat efter att få bo på landet i många år. Här fanns en vedspis men den var inte inkopplad och det fanns en nyare modell av kamin.( Vedpisen kopplade vi in i samband med den här renoveringen.) Kaminen såldes och så köpte vi oss en maffig gjutjärns kamin från Josef Davidsson. En kaminmodell som har funnits i 150 år och som heter Royal Viking. Jag är barnsligt lycklig kan jag säga, då kaminen verkligen fulländade rummet ihop med panelerna och våra grå väggar målade i kulören Metropolitan AF-690 i från Benjamin Moore.
kamin
Innan vi sålde vår Contura kamin så kom sotaren hit för att se så att allt var ok. När vi fått klartecken att börja så kom en installatören Fredrik i från Värmehuset i Kinna hit och satte upp en  brandmursskiva som putsades och som jag sedan målade in med samma väggfärg som i resterande del av rummet, vilket blev en harmonisk helhet. När kaminen installerades så lades även en svart plåt in över det gamla klinkersen. Så skönt att slippa se det, då jag var så trött på det. Det här blev mycket bättre.Ha det så gott/Anna

 

2 Comments

  • Anna Truelsen

    Hej. Kaminen ger så bra värme. Vi är imponerade av dess verkningsgrad.Så vi kan verkligen rekommendera den.

  • ann-louise

    Hej!
    Jag har också tittat på den kaminen nu när jag ska göra om i mitt hus. Jag undrar om den ger bra värme som en vanlig kamin eller är den mer ”snygg”. Hoppas du förstår vad jag menar./Ann-Louise

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »