Restaurangbesök

Restaurang Vrå på Post Hotel i Göteborg.

Menyn bestod av

Smårätter

Invasia ostron, äpplekombåcha & risvinäger

resturang Vrå

Pilgrimsmussla, päron & vit soja

Förrätt

Purjolök, Höstsvamp & fläderponzu

sej

Huvudrätt

Ångad sej, sakemusslor& yuzusås

äppelkaka

Dessert

Äppelkaka, misokola & vaniljglass

post hotel

restaurang Vrå

restaurang

I går var jag på presslunch på resturang Vrå på Post Hotel i Göteborg. Restaurangen har flyttat upp en våning och totalrenoverats. 

Maten är närproducerad, ett exempel på det är att kocken och den operativa chefen Sofia B Olsson hade varit ute och plockat trattkantrallerna på morgonen som vi åt av. Dessutom så kommer ostronen i från västkusten.

”Med ett stort fokus på hållbarhet har VRÅ alltid varit en restaurang som legat i framkant. Med det nya konceptet vill Sofia B Olsson höja ribban ytterligare och göra restaurangen hållbar i alla led, från närproducerade råvaror till en hållbar miljö för såväl gäster som medarbetare. På menyn är det säsongen som står i fokus och avgör vad som serveras. Ingredienserna kommer att vara närproducerade, där inspiration och tillagningsmetoder kommer från Japan.

– Jag vill bevisa att det går att driva en restaurang där gäster, personal och miljön är välmående. Där vi väljer att följa naturen istället för att tämja den. Säsongen får avgöra vad som kommer in genom köksingången och vad som serveras på kvällen.Tänk dig att du har en fot på västkusten och en i Japan. Ungefär så ska du känna när du kliver in i restaurangen, som att miljön är bekant men lite spännande på en och samma gång, Säger Sofia B Olsson, Operativ Chef för VRÅ.

På VRÅ är hållbarhet, med fokus på spårbarhet, en avgörande ingrediens. Fisk och skaldjur som serveras kommer från säkra, vilda bestånd på västkusten. Grönsakerna kommer från hotellets egen takodling och från ekologiska lantbruk i Västergötland. Köttet köps av uppfödare som låter djuren leva så naturligt som möjligt.

Med sitt unika koncept har restaurangen även fått en ny inredning och kan erbjuda sina gäster 90 sittplatser med allt ifrån japanska sittplatser, så kallad Horigotatsu till långbord, chambre separée samt drop-in platser. VRÅ kan även stoltsera med att de kommer att ha Göteborgs största Sake bar.

Restaurangen är designad av arkitektfirman Semrén & Månsson som även ligger bakom inredningen på Clarion Hotel Post. Inredningen kommer från lokala producenter med marmor från Bohuslän och återvunnet glas från Orrefors. Porslinet är framtaget av Sofia B Olsson i samarbete med Västergården keramik. ”

Jag ser framemot att gå och äta mat på restaurang Vrå en lördag kväll eller nått, när belysningen är nedtonad och det är så där riktigt mysigt.  Det ska helt klart bli spännande att testa deras meny med vinpaket.

Ha det så gott/Anna

2 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »