Söker hem för reportage!

Är ditt största intresse inredning och du längtar efter att få visa upp ditt hem i en tidning. Då har du kommit rätt!
Jag söker hem för hemma hos reportage. 
Eller delar av hem som ex Badrum, vardagsrum, hall, sovrum, kök. Har du ett hem med personlig stil. Alla stilar är intressanta, från lantligt till modernt!
Skicka ett mail med ett par helhetsbilder. Så kan det bli ditt hem som publiceras i ett inredningsmagasin!

info@annatruelsen.se

1:Efter att jag har fått bilder av ett hem så tittar jag på bilderna för att se om det är vad tidningarna söker. Efter 14 år i branschen så har jag bra insikt i vad som är eftertraktat. Är hemmet något jag tror tidningarna söker så skickar jag bilderna till en tidningsredaktion som tittar på bilderna och återkommer med svar när de haft tid att gå igenom min reportageidé.  Om tidningen tackar nej så beror det inte på att huset är ointressant, utan mer att det inte är vad tidningen söker just nu. I det fallet går vi vidare och hör med någon annan tidning.

2: När allt är klart för reportage, bokar vi in en dag för fotografering. Ett reportage tar mellan 3 -5 timmar beroende på hur mycket som ska fotograferas! Tidningarna brukar vilja ha både interiörbilder samt exteriör bilder.

De flesta tidningar vill även ha med bilder på familjen, eller delar av den. Att hela familjen ska vara med på en bild är inget krav, utan det är upp till varje familj.

Det man kan tänka på dagen innan reportagedagen är att ta undan personliga saker som ”räkningshögar” i köket o dyl.

Vi stylar tillsammans. Ibland behöver man ta undan saker för att bilden ska bli bra och inte för rörig. Behövs det stylingmaterial som särskilda blommor så tar jag med det. Allt görs i samråd med familjen som ska få besök av oss. Vårt mål är att visa upp familjens hem på bästa sätt.

OBS!!.Det utgår ingen ersättning för att jag som stylist/skribent och fotograf kommer och gör ett reportage.

Förutom att få sitt hem publicerat in en inredningstidning så får man högupplösta bilder av sitt hem och har möjlighet att ställa frågor om såväl inredning och fotografi under fototillfället.

3:När reportaget är gjort, redigerar fotografen bilderna. Familjen får en pdf med lågupplöstabilder samt högupplösta bilder som skickas med en länk där bilderna sedan kan laddas ner inom 5 dagar. Bilderna får bara användas för privat bruk! När reportaget är publicerat får man lägga bilder på sina socialamedier med hänvisning till Fotograf / Stylist – tidning!

4: intervjun går till på två olika sätt!

* antingen så gör jag en telefonintervju i samband med att jag ska skriva texten.

* alternativt så skickar jag en intervju i form av ett frågeformulär med e- post, som jag sedan baserar texten på. Intervjun görs alltså inte samma dag som fotograferingen.

Självklart så pratar vi mycket om allt runt huset den dagen vi gör reportage.

 När jag har skrivit klart texten, får familjen läsa texten och komma med eventuella invändningar!

5: Reportaget kommer troligtvis att publiceras inom ett år, men det finns undantag. Det kan publiceras fortare eller senare. Jag styr inte över tidningens beslut av att flytta fram ett reportage i tidsplanen. Det kan även vara så att reportaget kan hamna i en annan tidning i samma koncern, men det är mycket ovanligt.

Ibland måste redaktionen kasta om allt och då kan ett reportage plockas ut i sista stund och publiceras senare. Tidningen som köpt reportage är alltid måna om att få publicera reportaget så det kommer att publiceras.

6: När det är dags för publicering av reportaget, kontaktar jag familjen och informerar om när reportaget finns i butik. Många tidningar skickar även ut en tidning till familjen.

 

Translate »