Söker hem för reportage!

Är ditt största intresse inredning och du längtar efter att få visa upp ditt hem i en tidning. Då har du kommit rätt!
Jag söker hem för hemma hos reportage. 

Eller delar av hem som ex Badrum,vardagsrum,hall,sovrum, kök.
Har du ett hem med personlig stil.Alla stilar är intressanta,från lantligt till modernt!
Skicka ett mail med ett par helhetsbilder. Så kan det bli ditt hem 
som publiceras i ett inredningsmagasin!

1:Efter att jag har fått bilder av ett hem så tittar jag på bilderna tillsammans med någon av de fotografer som jag arbetar med. Ibland kan vi inte gå vidare och boka in reportage. Det beror inte på att huset är ointressant. Utan mer att det inte är vad tidningarna vill ha just nu eller att vi tror att vi inte kan få ihop tillräckligt med bilder.


2: När allt är klart för reportage,bokar vi in en dag. Ett reportage tar mellan 3 -6 timmar beroende på hur mycket som ska fotograferas! Tidningarna brukar vilja ha både interiör bilder samt exteriör bilder.

De flesta tidningar vill även ha med bilder på familjen, eller delar av den. Att hela familjen ska vara med på en bild är inget krav, utan det är upp till varje familj!

Det man kan tänka på dagen innan reportagedagen är att ta undan personliga saker som räkningshögar i köket o dyl.

Vi stylar tillsammans. Ibland behöver man ta undan saker för att bilden ska bli bra och inte för rörig. Behövs det stylingmaterial som särskilda blommor så tar jag med det. Allt görs i samråd med familjen som ska få besök av oss!Vårt mål är att visa upp familjens hem på bästa sätt. För oss är det viktigt att familjen ska känna att det är deras hem även på bild i det färdiga resultatet

OBS!!.Det utgår ingen ersättning för att jag som stylist/skribent och fotograf kommer och gör ett reportage. Belöningen är att få professionella lågupplösta bilder i form av en pdf av sitt hem. När reportaget är sålt, publiceras sedan ett urval av bilder som redaktionen på tidningen väljer ut!

3:När reportaget är gjort. Redigerar fotografen bilderna. Familjen får en pdf med lågupplöstabilder. Bilderna får bara användas för privat bruk! När reportaget är publicerat får man lägga några bilder på sin hemsidan med hänvisning till Fotograf / Stylist – tidning! 

4:När jag gör ett reportage som inte är insålt i förväg till en tidning,kan jag inte styra över vilken tidning som reportaget hamnar i. Självklart provar jag att sälja till favorit tidningarna först,men jag behöver sälja våra jobb och kan inte styra vem som tackar ja!

Ibland säljs reportaget fort och andra gånger tar det tid. Allt handlar om vad tidningarna behöver ha just nu.

3: När reportaget är insålt till en tidning, kan man bli intervjuad på två olika sätt.

1:Antingen gör jag en telefonintervju i samband med att texten ska skrivas. 

2. Eller så skickar jag ett frågeformulär med e- post ,som jag sedan baserar texten på.

Självklart så pratar vi mycket om allt runt huset den dagen vi gör reportage.

 När jag har skrivit klart texten, får familjen läsa texten och komma med eventuella invändningar!

4: Reportaget kommer troligtvis att publiceras inom ett år, men det finns undantag. Det kan publiceras fortare eller senare. Jag styr inte över tidningens beslut av att flytta fram ett reportage i tidsplanen. Det kan även vara så att reportaget kan hamna i en annan tidning i samma koncern, men det är mycket ovanligt.

Ibland måste redaktionen kasta om allt och då kan ett reportage plockas ut i sista stund. Allt beror på rådande läge med annonsintäkter, variation av hemreportage i tidningen och dyl. 

Tidningen som köpt reportage är alltid måna om att få publicera reportaget, men det är många faktorer som styr.

5: När det är dags för publicering av reportaget, kontaktar jag familjen och informerar om när hemmahosreportaget finns i butik. Många tidningar skickar även ut en tidning till familjen!

6: När reportaget är publicerat i den tidning som det blev sålt till. Vill vi gärna få visa upp ert hem i en utländsk tidning.

Translate »