nyår

Nu har min fina tallrikshylla kommit upp på väggen!

Äntligen fick jag ta fram mina vackra loppisfyndade tallrikar!

Nu har soffan och stolarna blivit vita……Bordet blir förhoppningsvis vitt i veckan!


Stolarna före och efter…..den träfärgade stolen ska slängas….en av sönerna har hackat i den!


En skatt jag fick av min mormor är de fina spetsarna som ligger på stolen.Hon blev väldigt glad att jag uppskattade spetsarna…tänk vad mycket skatter som finns i människors gömmor.


En av de fina spetsarna var som gjord för min hylla

Hoppas ni alla har haft en bra helg! Jag har haft en bra helg med lugna och intensiva stunder på jobbet.Glädjer mig att jag ska vara ledig 2 dagar.
Är så glad för min fina tallrikshylla. Sophie som har den mysiga bloggen Wilmas vind visade en bild på sin fina tallrikshylla……då väcktes min längtan på nytt efter en tallrikshylla. Jag googlade på tallrikshylla och hittade flera varianter……..Fastnade tillslut för Marie som har den vackra bloggen vita ranunklers tallrikshylla…för den såg ut att passa in mellan mina fönster. Jag mätte och mätte…skickad bild på hyllan till min morfar. Han funderade och provad sig fram…. I det läget hade jag inte frågat Marie om måtten på hyllan.Men jag kollade med henne när Morfar var igång med hyllan,vilka mått som hon hade…det är svårt att se hur det ska bli innan……men Morfar ökade lite och minskade lite på ett annat håll. Min tallrikshylla blev något mindre än Maries.

Idag har jag fått en föraning om vår……

Min dotter säljer fröer…..Blev så glad och nostalgisk när det damp ner ett sånt erbjudande i brevlådan.
När jag var i hennes ålder brukade jag sälja fröer……..jag älskade att lukta på fröpåsarna…nått jag gör än i dag!!!
Har idag kryssat för många trevliga blommor och örter som jag ska så i mina land till våren.

Kram på er , ha en bra dag!

28 Comments

 • Beancieda

  40 All agents used in osmotic therapy exert a potent generalized diuretic effect in addition to producing blood brain osmotic gradients buy priligy pills Tolerability of hormone therapies for breast cancer How informative are documented symptom profiles in medical notes for well tolerated treatments

 • LantlivsAnette

  ÅHHH jisses vilken fin tallriks hylla..jag har ingen som kan snickra en åt mig..men vi får hem vita till vår butik snart..passar den hemma hos mig så köper jag en till köket..det vore ju lätt om den passar..
  Och vilka fina spetsar du fått,riktigt fina skatter.
  Tänk vad allt blir fint när det blir vitmålat..dina stolar blev ju jättefina…nu är det bara min hall och trapphus också som man vill ska bli klart nångång..men det är många timmars målning kvar där..puhh..
  Kram Anette

 • Mamma Millan

  Oj så vackert…vilket fint kök!!!Såg du hade en röna anna i tallrikshyllan!!Vilka nostalgi känslor man får nu…
  Min mor har den servisen..o åt alltid på den som barn…älskar den!!!
  Är ju fr självaste porslinstaden …så jag älskar ju allt med rörstrand. Min mormor o morfar jobbade i fabriken i alla år.Nu är ju fabriken nerlaggd..men vi(jag o mannen) hyr lokalen längst upp till vårt företag…lite coolt!Så snacka om nostalgi!!!

 • Vanilla dreams and humblebees

  Vilken skillnad det blir… och så noga och välgjort!
  Är så fantastiskt härligt att gå från mörkt till vitt… det är knappt så man tror sina ögon när man ser resultatet. Det blir ett sånt enormt lyft!

  Tallrikshyllan är ju underbar! Vilken toppen morfar! Så duktig!!!

  Kramar från Jenny
  —<-@

 • P-lina

  Wow vad snyggt det blev!!! gillar givetvis allt! hade tänkt måla för hand men tycker det ser bätre ut när det är sprayat….eller vad det nu heter. Iaf när det handlar om mig som målare. Målade lite grejer igår och jag har verkligen inte tålamodet till det hihi. Blev lite slarvigt gjort …men nu ska jag stryka på en till omgång.Få se om jag kan rätta till m ina misstag…

  Lyckost dig som har en sån gullig morfar och som har fått sån fin spets av mormor.
  Jag har varken mor eller farföräldrar.:-(

  Skulle vara kul med en snäll morfar at beställa hyllor av hehehe. men jag ska inte klaga…Man kan ju inte få allt 😉

  Kram på dig!!!!

 • Hanna - Den vita skolan

  Hej hej…gud så fint. Jag skulle vilja flytta in på stört =) Klart att brudar kan själv. Jag är också målarmäster i detta hem. Jag är kung över penseln. Jag tror att vi tjejer här i bloggvärlden skulle kunna måla hela sverige vitt på en vecka =) Det skulle väl vara snyggt.
  Ha de så gott.
  kram kram

 • Lea

  Det blev verkligen fantastiskt fint i ditt kök!
  Tallrikshyllan är ju helt klart en underskattad pryl i folkhemmet, den går ju att använda till så mycket.
  Ha en mysig kväll!
  /Lea

 • Under en vind

  Men så fint det blev!! Har nu suttit en lång stund och tittat och förstorat bilderna, verkligen sååå mysigt! Vitt på bordet så blir det pricken över det berömda I:et!!!

  Ha dte skönt ikväll, kramis!

 • Anonym

  Men hej Anna
  Vad ni är flitiga då!!!
  Det blev ju super snyggt i köket
  (inte för att jag har sett det förut)
  Vilken fin hylla din morfar har gjort, önskar man kunde lägga in en beställning *Ler*

  Ha det bra och kram från mig

 • Små Hjärteting

  Oj, vad mycket vackra saker du har. Gillar skarpt både tallrikshyllan och den andra lilla söta hyllan. Jag tror bordet kommer bli kanon när det blir målat. Hit kommer jag absolut att titta in igen.:-)
  Kram Jenny

 • Sophie

  Hej!

  Tack, för dina fina ord om min blogg 🙂
  Tallrikshyllan blev ju jätte bra, vilket mysigt kök du har. Det blir ju så fint när allt blir vitt.
  Fågelburen har jag köpt på Nordljus, det var ett tag sedan, så jag vet inte om de har kvar den. Men det finns nog liknande på fridasgård och sen har jag sett en söt fågelbur på Åhlens. Så där kan du ju titta, hoppas du hittar någon 🙂

  Ha det så bra, så hörs vi!

  Kram Sophie

 • Marie

  Tallrikshyllan blev ju toppenfin, vilken gullig morfar du har! Jättefint med alla dina vackra tallrikar i den.

  Köksmöblerna blev sååå fina som vita, kommer bli toppensnyggt när även bordet är målat. Eran matplats ser så mysig och hemtrevlig ut!

  Ha en trevlig kväll!
  Kramar Marie

  Ps. Vad mysigt med fröpåsarna, verkligen ett riktigt vårtecken!

 • Änglahem

  Vilket fint kök du har!! Hyllan med mormors spets, tallrikshyllan blev ju bara så fin!!! glöm inte att hälsa till snälla morfar att han får högsta poäng av oss bloggisar!!

  Stolarna och soffan är super och tänk när bordet blir vitt det med!
  Jag som kommer att få måla vårat bord+6 stolar för hand..*meningen att du ska tycka liiiite synd om mig här nu*fniss*

  Ser så mysigt ut att sitta i ditt härliga kök och fika….tror jag slår mig ner en stund!

  Kramar
  Ulrika

 • Nostalgi och romantik

  Hej! Tack för titten på min sida, och du är så välkommen tillbaka, och du får jättegärna länka till mej, jag blir bara glad, så länkar jag till dej också.
  Här var det ju jättemycket fint att titta på också. Din tallrikshylla är ju jättefin! Och vilket jobba med att måla om alla stolar och soffa osv. Men snyggt blir det!
  Kram
  Marie

 • me and alice

  Hej Anna!
  Jösses en sån duktig morfar! Vad fin den blev. Och alla dina fina tallrikar.Wow!
  Köket är redan jättefint, men kommer bli ännu finare när bordet blir vitt!!
  Kramisar från Susanne
  ps. Vilket vårtecken när man börjar ta fram fröpåsarna. Härligt!

 • Jes/Vita villa vila

  Tack söta du för titten 🙂 Blir så glad för rara ord!

  Såå fina möblerna blev som vita!!! Tänk vilket härligt trolleri man kan göra med färg!

  Önskar dig en jättefin vecka. Kram Jes

  Just det – tallrikshyllan:
  SUPERFIN!!!

 • Anonym

  Hejsan, hamnade här av en slump och fastnade för mycket av det du har skrivit, känner igen mycket av det i mig själv, t.ex dina rearader, fynda, också mycket av din inredning och justnu håller min man på med att göra en tallrikshylla till mig i mitt nymålade kök.
  Soliga hälsningar
  Sanne

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »