nyår

Påsk i antågande!!!

Jag är ju ingen riktigt gulfantast..så det fick bli rosa, vita och pärl hönsfjädrar!

Denna fina kanna har jag ärvt efter min underbara farmor!!

Närmare gult en så här kommer man nog inte hos mig…..Men jag tror att jag kan tänka mig ljusgula nyanser…Cremfärgat har jag ju alltid gillat!!!!


Det blev en dörrkrans av hängbjörk med..har knåpat ihop ett par stycken, det är så kul tycker jag….

I dag så ska jag på en mycket intressant föreläsning i Borås, handlar om ett äldreboende i Danmark där man har mycket friare arbetssätt. Boende på hemmet dricker exempelvis alltid vin till maten, personalen har inget personalrum, utan man är tillsammans mycket mer..

Det ska bli spännande det här, danska är mitt favoritspråk(min man är född i Danmark)…

Danskarna brukar ha mycket bra att komma med, i nytänkande tankbanor!!!

Ha det gott, kära bloggvänner!!

Kram Från MyLovelyThingsAnna

43 Comments

 • Marie

  Här är en till som inte är förtjust i gult! Jättefint med de rosa och vita tillsammans med pärlhönsfjädrarna! Nu blev jag också sugen på att ta in lite ris och dekorera.

  Hoppas föreläsningen var bra! Danskarna är ju även föregångare inom barnomsorgen (som jag jobbar i)de brukar ha många intressanta tankar. Danmark är mitt absoluta favoritland, jag längtar dit ständigt! Längtar sååå tills vi ska åka dit i maj!!!!!

  Ha en trevlig helg Anna!
  Kram Marie

 • HannaH i Det stora grå huset

  Hej Anna!
  Så fina påskbilder du visar! Sådana där pärlhöns-fjädrar hade jag förra året… De är superfina tycker jag… (tyvärr brukar fjädrarna åka med riset ut, så lat är jag)Jag AVSKYR gult,verkligen. Vem kom på att GULT skulle vara påskens färg? För kycklingarna? Hmmm…. Jag pyntade min blogg med ett par bilder av mig och lill-tjejen som påskkärringar…

  Du är så kreativ att jag nästan svimmar! Go girl, det är toppen att se! Tänk om du kunde skicka hit liiiite av din energi…

  Kräksjukan har nu förvärrats, och lill-tjejen spydde nyss ner sängen. Min säng som hon skulle få sova i när pappa jobbar… Tjoho, hoppas att det inte blir ännu värre under natten…..

  Önskar dig en fin helg!
  Jättekramar Hanna

 • Guldkorn i min vardag!

  Låter som en intressant föreläsning, var själv med och startade opp ett gruppboende för senildementa på -90talet, väldigt intressant och lärorikt. Låter som ljuv musik i mina öron de danska äldreboeendet.
  Jobbar inte längre inom vården men vårdfrågor intresserar mej alltid och jag ger rosor till alla som har det yrket.
  Fint med påskpynt!
  Kram Ulla-Bella

 • Lena i et bæssmorhem

  Hei!
  Er inne på bloggen din for første gang, og her likte jeg meg godt 🙂
  Fant deg via bloggen til Fridhemspinglan. Har ”snust” litt rundt og syns du har det fint! En annen gang skal jeg ta meg bedre tid og se mer!
  Jeg er ”hemma-mamma” og hos oss også må vi leve litt etter ”man tager hva man haver”. Ting trenger ikke å koste mye for å være fine, nesten tvert om, syns nå jeg… Elsker loppemarkeder!!!! Og lengter som besatt etter at sesongen for det skal begynne. Når jeg ser rundt på de svenske bloggene virker det som om det er loppiser året om, ”va’ orettvist”!!!
  Klem fra Lena

 • Sockersött

  Härligt med påskris. Jag har inte hämtat in påskriset ännu, skall göra det i morgon. Snyggt med rosa och vita fjäddrar.Vilken fin krans du har gjort.

  Kramar Kia

 • Willewira

  Vad du har påskpyntat redan!!
  Jag brukar alltid pynta ett par dagar innan och därför brukar jag också tycka att det är mycket bestyr för en helg.
  Får nog göra som du, pynta i förtid och njuta av det…
  Är väl inte heller så förtjust i för mycket gult påskpynt, men de där pärlhönsfjädrarna gillar jag!

  Ha en fortsatt skön kväll!
  Kram WIllewira

 • Tonje

  Dansk og danmark er en vidunderlig drøm…så spennende det blir å reise nedover for å se og lære fra danskene.

  Du har pyntet kjempe flott,jeg er ikke særlig glad i gult selv,men min kjære vil så gjerne ha noen gule ting til påske så da må han jo få det…jeg får det slik som jeg vil ellers i året=)

 • Hannis

  Perfekt påskpynt!!
  Kändes påskigt fast det inte fanns nåt gult.

  Spännande med föreläsningen.
  Har också jobbat inom vården och gick ofta omkring med en känsla av att dom äldre inte fick det dom var värda.
  Lite lyx i tillvaron efter alla år.
  Blir spännande att läsa om vad du tyckte sen.
  Kram Hannis

 • Anonym

  Jaa – danska är också ett av mina favoritspråk!

  Vaaar har du fått tag i de små, vackra glasäggen???

  SÅ påskpyntarsugen jag blev nu, då!

  Jag gillar inte heller knallgult – men cremegult går fint! Vi bor ju faktiskt i ett ’gult’ hus. Men jämför man med många andra gula hus, så är det mer crème caramel!

  kram 🙂

 • LantlivsAnette

  Halloj !
  Åhh vad mycket fint påsk pynt du visar..jaa tänk att det snart är påsk…man hinner inte med riktigt..jag är sjuk ännu..bara ligger o ligger..jag vill bli frisk nu..men det är visst en envis sorts bacill det här…
  Hoppas att föreläsningen var bra,du är nog fylld av ideer nu..
  Kram Anette

 • rost&rosor

  Hos migkommer det inte in nåt gult ens på påsken heller.Är det nån färg i skalan jag har svårt för såär det just gult.Intressant med ålderdomshemmet där de dricker vin till maten,tycker man dom kan unna sig då.Kram Katta

 • MormorRuthsAnn

  Vad fint påskpynt! Oj, det enda jag har framme ännu är min inköpta höna (som skall fyllas med gottis). Dessutom skall jag inte vara hemma denna veckan så det får bli framslängt i ren panik när jag kommer hem…skojar bara…är faktiskt inte så noggrann med påsken, den tar ju slut i ett nafs. Jag äter alltid för mycket godis och sedan har jag ofta ett sådant sockerrus så det fortsätter ett par veckor.
  Undrar hur mycket godis svensken äter under påsk?? kanske inte vill veta 🙂
  Håller med dig, min brors uterum är verkligen att bli avundsjuk på. Dessutom så har han även byggt egen sommarstuga på Gotland som jag har tänkt visa bilder på så småningom.

  Du har det jättefint!
  Ann

  ps: du var inte så långt ifrån mig idag då….kul

 • Lina

  Hej!
  Är en alldels färsk bloggare som inspireras av dig och alla andra! Jätte fina bilder, blev genast pysselsugen när jag såg ditt fina hjärta gjorti björkris. Blir de en regning helg får de nog bli ett sådant! Trevlig helg!

 • hemtrevnad marie

  Hejsan!!Vilket fint påskpynt!
  Skulle verkligen vilja ha de där cremegula fjädrarna…. här finns det bara knallfärger!
  Fast såna där pärlhönsfjädrar hittade jag för några år sedan ,men bara i orange och ockragult…..dina var finare!
  Du den där fyndradarn du har, är allt bra….vilken byst! (oj, det där blev konstigt…hi hi men du fattar va!) förresten så håller jag helt med dig om att man inte behöver ha så mycket pengar för att skapa ett vackert hem!(jag har också varit hemma med mina fyra barn,först jobbade jag som dagbarnvårdare, sen startade jag en liten firma på hemmaplan….) Man blir inte rik ,men det finns andra värden i livet!!
  Ha det gott! Marie

 • Veronica

  Jag och mina barn plus deras mormor har spenderat nästan tio sommrar i Danmark så jag älskar också Danmark! Hoppas resan blir givande! Vilket jättevackert ris med de rosa fjädrarna!! Ha en riktigt bra dag & Kram, Veronica.

 • Anonym

  Jag är inte heller nån gulfantast – men jag är inte nån påskpyntare alls om jag ska vara ärlig. Möjligtvis äter jag lite mer kokta ägg under påsk men inte så mycket mer….. *s*

 • Christina

  Å,vad jag blev inspirerad av ditt fina påskpynt!!Vackert med vita fjädrar! Får nog greja lite till helgen. Kram Christina J. Vi ses på förskolan.

 • Mamma Millan

  Hej, så fint du pyntat!!!
  håller med på o fixar , just satt i fjädrar..eller rättare sagt , barnen har satt i fjädrar!!

  Ja , har hört talats om det boendet, var väl på tv i höstas!!

  Min mor jobbar inom äldrevården. Hon o en arbetskamrat kom på nån sak…inte så jätte insatt i vad…men i alla fall, så blev de belönade av kommunen med 5000 kr….och för de pengarna ska de åka till just detta danska äldreboende. Blir nog kul o intressant.

  Ha en skön kväll…gissa vad!!!
  Det SNÖAR här nu…vitt på marken!!!Tji fick jag!!!!

  Kramelikram Miilan!!!
  ~~~~~~~`*’*´~~~~~~~

 • Anonym

  Vad intressant föreläsning du ska på!! hmm gamlingar och vin? tänk dig det i Sverige?
  Vad fint påskpyntat du har på bordet, själv har jag fått plocka bort mitt….för dom kommer och gör reportaget för Lantliv på fredag och då ska det inte få finnas något sånt (påskpynt)alltså.

  Ha det bra Anna

  Kram Pernilla

 • Loppisliv

  Hej du loppisfyndar kompis *fniss* Vad fint det blev med rosa fjädrar…nej man behöver ju inte ha gult fast det är påsk…jag är likadan…inget gult här heller….men beiget och vanilj går alldeles utmärkt…..Ja danskarna är mer fria i sitt sätt och leva än vi…det känns direkt man åker över…..Kram Paula

 • Kära Stina

  Supersnygg krans! Gillar verkligen Danmark. I höstas var vi på en weekend i Köpenhamn och det var så gemytligt och härligt! Älskar mentaliteten som är mer fri och ”lössläppt”. Härligt med lite liv i mänskorna 😉 Oj oj påsk i antågande! Måste sätta fart! Ha det bra, kram Stina

 • Kannor och karaffer

  Vilka fina karaffer du har – helt underbara och kul med minne från farmor…..

  Håller helt med dig om Danmark – vi har släktingar i skåne och åker när vi är där nästan jämnt över D-mark. Det är en helt annan mentalitet och de är på något sätt mer frispåkiga – jag stortrivs där.

  Hörde om deras pensionärskoncept av en kollega som har det jätte tungt med sin mamma och hennes äldreboende – min kollega sa att hon önskade att vi arbetade med de äldre mer som man gör i D-mark.

  Kul med föreläsning och vad du tycker om det som sägs.

  Ha det gott!
  /Ann

 • Zaga

  Åh vá intressant det låter med föreläsningen!!
  Jag är inom samma branch……vi ska ha en vårfest nästa vecka med potatisgratäng och fläskfilé och givetvis vin för våra pensionärer. Det är ett önskemål från de som bor i mitt boende………..
  Chefen åker till stan och köper ”bag in box”………
  Va påskfint du har gjort!!
  Gillar verkligen dina ”pärlhöns fjädrar”………
  Jag har börjat lite grann men mera får det nog bli…..
  Kram från Eva-Lis

 • Anonym

  Ett sånt älreboende hoppas jag att det finns när jag blir gammal, ett glas vin till maten är ju inte helt fel. Man behöver inte ha gult till påsk, jag tror inte att jag har en enda gul prydnad.
  Kram Susanne

 • Änglahem

  Så fina påskbilder du visar!!!

  Låter som en spännande föreläsning!! Låter ju onekligen 17 så mycket bättre för de äldre!!

  Kram
  Ulrika

 • lottens vita och gröna

  danskarna tänker mer fritt än oss är min erfarenhet, vad intressant det lät, att jobba på älreboende i sv idag är en utmaning tror jag. du är värdens fixxae du, nu ska jeag leta fjädrar, blev så inspirerad. är sugen på att beställa en strut av dig, jag mejlar när bebbeb sover, har ju inte världens tid till pysslande själv…jättekram till dig, du härliga glada! //lotten

 • modern

  Så vackert du gjort det med påskris…..för dryga 20 års sedan var jag också på studiebesök i Danmark såg på nämnda ”åldringsvård” tror att det är en del danskars levnadssätt.

 • MiaMaria

  Här var ddet påskvackert!

  Själv hör jag väl till de få som hoppar över påskpysslet, men jag ska nog göra mig ett papp ägg i allafall.

  HA´det så gott!

 • Under en vind

  Vad fint du har dekorerat! Jag är lite slö med påskfixandet i år…tror att den kommer för tidigt….Jag gillar när den är i slutet av mars/början på april….
  Det låter som en spännande föreläsning! Ha en bra dag! Kram!

 • vitating

  Fint påkpyntat! Jätte kul att kolla runt nu till påsk på allas pynt, titta gärna in hos mig och mitt precis färska inlägg med temat påsk!

  Trevlig dag!
  Kram/vitating

 • envilsenloppa

  Ja danska är faktiskt mitt favoritspråk med 🙂 Skulle vilja lära mej det . Vad härligt det låter med det där äldreboendet . Danskarna är föregånngare inom mycket de. Även barnomsorg som är min bransch .
  Fina påsk dekorationer du har gjort , i milda vackra färger !
  Ha det gott !
  Kram/LOtta

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »