nyår

Anna och mammas ”galna” loppisäventyr!!!

Välkommen in till mig i dag!!

Jaha, nu ska ni få höra!!!Min goda vän Pia berättade för mig i helgen att det fanns en stoooor loppis,antik firma i orten där jag har mitt föräldra hem!!! Jag blev ju givetvis i eld och lågor..dit skulle jag ju bara åka..Men först konfronterade jag min mammis….Hon hade inte berättat om detta ställe….för hon tyckte det var brötigt..smutsigt och dyrt!!!Men Pia berättade att det var halva priset….så jag bestämde mig att åka för Pia delade inte riktigt min mammas upplevelse..utan tyckte det där var en plats att göra fynd på!!!Jag började smida planer redan i tisdagsmorse…Min stora tjej fick passa sin lillebror en stund innan mannen kom hem..Jag laddade hela dan på jobbet..så fort barnen var hämtade på fritids så hem fort ..fika..fika..umgås snabbt med ungarna…Så iväg..kände nog att jag inte kunde kunde komma iväg tillräckligt fort..jag vill bara dit…!!!Jo då!! Jag kom fram!!MEN!!!!när jag kliver ur bilen så kommer mannen som äger firman i sin bil…-jag måste på möte säger han!!- Nej, säger jag..jag har ju kört jätte långt(2,5 mil)…Han lovar att komma tillbaka klockan 4..Jaha, jag ringer mamma..Jodå, hon var hemma..dit och fika..fika..vänta..vänta!!! Åh så börjar minuterna närma sig 4..det börjar krypa i kroppen…, nu orkar jag inte vänta längre…mamma följer med mig..vi hoppar in i bilen..Jag är så laddad…här ska fyndas!!!!Kommer fram…ingen loppisgubbe i sikte..jag ringer…ringer…ringer..ringer gubben!!! Kvart i 5 får jag tag på honom….Jag kommer om 10 minuter..Ja visst baby!! Han kom 10 över 5…….MEN han kom..En aningen frösna och fnissiga stapplar vi en i den fullbelamrade affären…….Nu du sa jag!! Nu får du ge mig bra priser..Minst 75 % rabatt va..sa jag och fnittrade..Och du förresten!!!Jag bloggar med halva Sveriges loppistokiga männikskor!!!Så om du ger mig bra pris som ska jag göra reklam för dig….!!!!Ja , vi får väl se sa han…Och så började skattjakten...vilket ställe!!jag har då aldrig sett så mycket grejer på ett och samma ställe!!! Vad jag hittade får ni se på bilderna längre ner… När vi körde iväg från affären hade jag en bärkasse med grejer..mamma hittade pizzatallrikar..till min lillebrors glädje!!!Och hade faktist ändra sinuppfattning om affären..och tyckte att det verkligen var en affär för mig!!! Jag följde med henne hem och fick goa ..goa…våfflor..mums!!! Och massa kaffe för jag var stelfrösen..kände knappt mina tår..men vad utsätter man sig inte för!!! bara för att få gå på skattjakt!!!Sen så tänkte jag att ni som bor på Västkusten kanske vill ta en tur dit..Mejla mig så får ni adressen..KANSKE, kan vi träffas där och fika och gå på skattjakt….jag lovar att det finns grejer för alla!!!


Först vill jag TACKA!!! Tonje som har bloggen landlig idyll, och Mamma Millan som har bloggen Mamma millans förtrollade värld!! För de fina utmärkelserna jag fick, Jag har lagt dem i högerspalten!!! Är verkligen glad och tacksam för att ni tycker så mycket om min blogg!!

Jag valde att inte skicka utmärkelsen vidare…..För jag blir så stressad av det!!Jo, det är sant..jag känner att det är bara några som får utmärkelsen och alla andra för ingen..jag vill inte glömma någon eller få någon att känna sig utanför..

Så här få det bli….Ni alla som uppskattar min blogg…ni får dentillbaks av mig ,för att ni kikar in här och delar era tankar med mig!
Är väldigt glad för alla besök jag får av er!! Vill så gärna svara er alla!!MEN!!!Jag kikar in och svara er i den utsträckningen jag hinner!!!

Har ni tänkt på det!!!!Att bloggen kan verkligen ta all ens tid om man vill!! Så det gäller att priotera!!! Min blogg är ju mitt fritidsintresse!! Så när min fritid är så kikar jag gärna in..dess emellan så är det familjeliv och jobb som gäller!!!

Förstår att de är många bloggare som känner som mig!! Vi får visa förståelse för varandra….ingen av oss är ju supermänniskor med massa extra tid på dygnet!!!
Stooooooor kram till er alla! Från MyLovelyThingsAnna

38 Comments

 • Marie

  Wow, vilket ställe med så många fynd! Vilken tur att du fick komma in till slut! Du hittade ju helt otroligt mycket fina saker.
  Bloggandet kan verkligen ta hur mycket tid som helst! Men det är ju precis som du säger man har ju ett liv utanför bloggen också. Jag vill så gärna vara snäll och kommentera runt hos alla, men har nu insett att det är nästan helt omöjligt. Hoppas precis som du att folk har förståelse att man inte hinner kommentera vartenda inlägg.

  Ha en härlig helg Anna!
  Kram Marie

 • Tina

  Vilka fina fynd du gjorde, förstår att du var stelfrusen. 🙂 Men ”mamma” fixade det med goa våfflor, eller hur! 🙂 Jag mailar när jag ska neråt i sommar, det kan du ge dig på… 🙂 Kram Tina

 • lottens vita och gröna

  först måste jag bara tacka dig för dina underbara hälsningar jag är sååååå gla´ att du finns, det finns en mening med allt! dina tur var så kul att läsa, kände din frustration men du har haft en god fångst kannan där med 1l, helt underbar!varmastekramen lotten

 • Guldkorn i min vardag!

  Hallojsan!
  Ja det var sannerligen ett äventyr, men vad gör man inte för en loppis?
  Och du fick ju lön för mödan, så fina saker du fyndat. Blev det 75%?
  Det borde gubben iaf. ha gett dig som var så uthållig o vänta.
  Kram Ulla-Bella

 • Hannis

  Har sagt det förut och säger det igen.
  Jag måtte bo i fel stad!
  Eller så är det nåt fel på min loppisradar=))
  Du är då bestämd i alla fall.
  Så där tålmodigt hade jag nog inte väntat.

  Och ett hjärta av guld verkar du ha som tänker på alla.
  Fint tycker jag!

  Håller med dig om bloggandet, och visst har man förståelse.
  Det finns ju annat i livet som ska hinnas med och som är viktigt=))

  Ha en go helg/Kram Hannis

 • Loppisliv

  Du är helt makalös på att hitta grejor du Anna….låter som ett roligt ställe…får nog maila dig om det *fniss* så kanske man kan ta en sommar tur dit någon gång….Kände igen ditt vita kakfat du fyndade…jag fyndade samma för ett tag sedan…har det i mina köksinlägg…Ha en härlig helg…Kraaaaaam Paula

 • Änglahem

  Hej Anna,

  Varför missade jag förra inlägget? precis som att du skulle veta det*fniss* men jag förstår inte…!
  Vilka vackra vinterbilder!!! Tog du dom på väg till jobbet? Verkligen fina, vill riktigt hoppa in och vandra på där!!

  Det var ju jättefina ting du fick fatt i efter mycket möda och besvär!! Får väl ta mig dit nån dag… Imorgon bitti tänkte jag ta mig till den andra du nämde…trodde du det var 9 de öppnade? Får bli tidigt för i em fick jag reda på att vi får hem en halver gris imorgon middag, så där är ju em sysslor räddade!!
  Kom du iväg till Karl idag eller?*fniss* Karl…..lättroad jag vet!

  Ha en jättefin helg! trots arbete…har funderat..jobbar du varje helg din stackare? känns nästan så! Måste vila gumman med!
  Det där med bloggeriet känner jag ju verkligen igen!! blir lätt stress meeen jag försöker att coola ner mig, jag hinner vad jag hinner vad det gäller besök, trots att jag vill svara alla, isf blir det ju som du säger en heltidssyssla!

  Nu kom jag på villospår här, Trevlig och skön helg var det!
  Kramis
  Tjötan Ulrika

 • Kicki

  Hej hopp,
  vilken kul story om loppisgubben! (Ler). Jättefina bilder du visar – du är ju fantastiskt duktig på att plåta – kanske en ny karriär?
  Kram från Kicki
  på Thyrasgård

 • vitating

  Åhhh vilka underbara fynd, så kul! Jag blir oxå så där ”galet” ivrig *fniss* Här är det dessvärre ont om roliga loppisar. Jag var på Erikshjälpen o sonen handlade 3 saker, de skulle kosta 23 kronor och jag hade 21 kr på mig. Jag frågade om han kunde få sakerna för 21 istället. Den trumpna kassörskan svarade att de prutade inte, visst kan jag förstå det när det går till ändamål men 2 kr till ett barn?????!!!!!!! Hon kunde väl sagt att jag fick betala det nästa gång, sonen tjöt och min lilla bebis började bli måttligt road och HUNGRIG. Jag kan lägga undan det så får du åka o ta ut pengar svarade hon. Vi packade in oss i bilen, på med barnbälten, ur bilen, av med bälten, mot automaten bärandes o kånkandes på lilltjejen o sonen som tjöt efter sina saker som han fick lämna i affären. Vi ställde oss i kö till automaten (som låg nen bra bit bort) tog ut 100 kr, in i bilen, på med bälten, till affärren, av med bälten, in i affären, och överlämnade de 2 kr som saknades, grrrr…. Behöver jag säga att jag var lagom på bra humör. Sonen blev trots allt nöjd och äntligen kunde vi bege oss hem igen. Inte varje gång det blir en hit på loppisar
  🙁
  Oj! så långt det blev, min livs novell *fniss*

  Trevlig helg!
  kram Maria

 • Mamma Millan

  Du är go du loppistokiga Anna!!!!!!
  Vilket kul inlägg…!!!!!
  Men så mycket vackert du hitta,,,ja maila mig gärna adressen…kan va kul att ta som utflykt mot vårkanten ju!!!!!

  Ja…som du redan vet , känner ju just som dig!!!!
  Alltså…önskar att man vore just Supermänniska ju!!!!!!
  Men tills man blir det;) Så gör jag så gott jag kan……
  Bloggat mycket det sista,,,men sammtidigt känner jag att jag måste med få unna mig nåt ju…nåt som bara är fööör mig!!!
  Sen kanske det blivit lite mycket det sista….men nu är ju våren o sommaren här strax..o då tror jag att många drar ner på det…
  Men vad vert jag…är ju ”New in the game”!!!!!!

  Ha det underbart….i morgon närmar jag mig dina trakter……..

  …..♥…..♥
  ♥…………….♥
  ♥……………………..♥……♥
  ♥………………♥…………….♥
  ♥……………………………….♥
  ..♥………TREVLIG HELG…….♥
  …..♥….Önskar Millan!!…..♥
  ……..♥…………………♥
  ………….♥…………♥
  ………………♥…..♥
  …………………♥

 • Anonym

  Jag kanske har varit där…
  Ett par stora lador med grejer…
  på Västkusten…

  Du, så fina fynd du gjorde!!!
  Vad glad man blir!

  Och jag är extra glad, för nu händer det grejer med badrummet!!!
  Idag fick jag golvet kaklat!

  Kram 🙂

 • livetpåfyran

  Ja Anna visst är det en upplevelse att åka dit eller hur! Kul att kunna få bidra med ett litet tips! Vi kan åka dit ihop en dag du o jag, gärna fler loppisgalningar med!!! hör som sagt av er till mig eller Anna. Förresten Anna så har bilen kommit hem från verkstaden så imorgon ska jag köpa det där till dig som du ville! Bra va. Ja precis som vi pratade om kan bloggningen verkligen ta hur mkt tid som helst men det ska vara lagom med allt. Vi ses nästa vecka, då byter vi fynd! Kram o ha en skön helg. Kram Pia

 • Guldkant På Livet

  Oj, oj, vilken nervig dag och vilken gubbe som lät dig vänta så länge trots att han lovat komma till kl 16 men ok, om han gav dig rabatt så var det väl värt det och för SÅÅÅÅ snygga saker han hade där, vilka fynd du har gjort, är det allt som står på bordet!? Himmel så mycket fint och du kan verkligen konsten också att arrangera det vackert! Trevlig helg! Mari.

 • ängeln i vitt

  Hittade du allt detta?..jag svimmar.. Mycket avis på dig. Måste titta lite till * ler * Men du, jag ryser när jag gluttar in genom ditt fönster. UNDERBART.

  Ha det gott
  Kram Carina

 • Sara

  Verkligen fina saker du hittat. Det var värt besväret förstår jag;-) håller med dig om att bloggen kan ta alldeles för mycket tid. Det är fritiden som gäller för mig med.
  Sara

 • Magny

  Så heldig du er, fantastiske funn…
  Vi har ingen loppis i bergen 🙁
  Hvilket eventyr å bo i sverige…
  kram og god helg 🙂
  Flott å lese i bloggen din! –

 • Annas skattkammare

  Men vilka härliga fynd du har gjort! Själv funderar jag på att ta en tur till ladan (som du ska till på mån) i eftermiddag och se om de fått in ngt fint. Ha det gott! KRam /Anna

 • Anonym

  Ja, du är helt otrolig vad du kan hitta fina saker på loppis. Jag tror det får bli ett loppisbesök snart för mig med. Men först måste alla bli friska. Sen måste vi till IKEA och se på sommarsortimentet också. Ikväll ska vi se Lets dance det blir spännande.
  Kram Susanne

 • Tidsmästarinnan

  haha, ja man är nog lite galen med sitt skattletande ibland, jag förstår preciiiis hur du kände det!! 😀

  Och vilka fynd! Jag är ju på västkusten rätt ofta (mina föräldrar bor där) så jag skriver ett mail och ser om du har lust att tipsa om detta ställe!
  Kram och trevlig helg!

 • Under en vind

  Vilket ställe du hittat! Å väntan var det ju värt, med allt det fina du hittade!

  Visst är bloggen fritid, det får inte bli ett krav! jag har dock svårt att hålla mig borta…det är ju sååå roligt!

  Önskar dig en riktigt skön helg! Stora kramen!

 • Mysiga lantliga ting

  Men vad du fyndar!! Massa fint porslin, oj vad kul. Lät som ett bra ställe det där. Vilken tur att du fick komma in till slut…

  Jadu bloggen, den kan ta lite av ens tid hihi men det är ju så skoj. Håller med om att man träffar många härliga människor här. =)

  Kram Johanna

 • sommar-rummet

  Hej! Men va mycket fint du hittade på loppisen, väl värd all väntan… Kollat in på din blögg några ggr, men aldrig lämnat nån kommentar. Läste din livshistoria tillsammans med Jesus. Radikalt att skriva på bloggen om det. Är oxå Kristen. Ha en bra helg! KRAM

 • Lena i et bæssmorhem

  Hei Anna!
  Så mye fine ting du fant denne gangen også! Så får man heller fryse litt…
  Har merket at det er veldig fort gjort å bli litt for hektet på blogging – det er jo så mange fine blogger man gjerne vil besøke, men tiden går så fort når man sitter ved dataskjermen…
  I dag skal minstejenta og jeg til IKEA for å kjøpe lamper – vi har nemlig fått strøm koblet til i 2.etasje. Mannen skal på møte i Oslo, så da passer vi på å bli med. Femåringen skal kjøpe seg stol for penger hun fikk på bursdagen sin… En sånn som ser ut som et egg som man kan gjemme seg inni og snurre rundt… Først får vi vel se så hun ikke har blitt for lang!
  Ha en fin helg og kos deg med familien 🙂
  Klem Lena

 • Anonym

  Men vad jag skulle vilja bo på Västkusten……bara för alla fina loppisar, för älskar mitt Norrland skulle aldrig vilja flytta.
  Tänk vad du har fyndat igen, helt otroligt, fick du 75% rabatt av loppis gubben?
  Vad roligt att du har fått en till utmärkelse…..men kan förstå att du inte vill skicka den vidare dels som du säger inte låta en del vara utan och sen att det tar tid med bloggandet.
  På tal om det….så tycker min man att jag sitter för mycket vid datorn, men då tänker jag på många andra som verkligen sitter jätte mycket å bloggar…..det är ju lite ssom ett gift men, det är ju så kul och inspirerande.
  Hur många timmar sitter du per kväll/dag?

  ha nu en härlig helg
  Och en stor kram från mig
  Pernilla

 • Evelina

  Ha ha, vilket äventyr. Jag kan känna din frustration ända hit. men det var gulliga grejer du fick tag på till slut.
  Nu måste jag kliva ur sängen, har sovit som en stock för barnen sover hos mormor. Men nu är det dags att köra katten till vetrinären så vi kan få ett slut på det här eviga löpandet (och mjauandet och ålandet 🙂 )
  Ha en bra dag vännen!

  Kram

 • LantlivsAnette

  Åhh nääee..vilka fina fynd du gör hela tiden..
  Jag kan riktigt känna hur du var ivrig att få komma in där på loppisen..och det var ju mödan värt.
  Jag längtar så jättemycket till sommaren och sommar auktionerna..och loppisarna..jisses vad jag sk afynda,hoppas jag ju i alla fall..
  Ha det så bra Kram Anette

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »