nyår

Århundradets fynd!!!!

Den här fina skänken såg jag på loppisen i byn den första maj!! Jag kände hur pulsen slog snabbare..Den skulle jag bara ha..ja hade sett liknande skåp i Moheda för ca 1000 kr…Jag slängde till med ett skambud på 100 kr…Mannen tittade på mig ..tittade på mig..tittade på mig..och sa- du får de grejerna du håller i famnen på köpet med!! Va tänkte jag knoppbräda , pedistal, tallrikshylla..Waho!!! Ja fattade ingenting..här bjöd jag 100 pix..skämdes för det låga budet och så tycker han att jag la ett alldeles för högt pris…Fniss fniss!!Tänk vad man kan se olika på saker och ting..ja hade ju hittat en urgammal skänk kanske så gamal som 1700- 1800 tal..Åh vad jag blev lycklig !!!Det var precis ett sånt här skåp jag alltid velat ha!!!Nu ska ni få se hur det blev!!!

Nu har jag gjort en liten krans av rosmarin!!Väldigt trevligt med örter!!


Jag säger det åter igen!!Det är verkligen härligt att dra fram det grova sandpappret!!!Skänken var ju tvungenatt se gamla ut..Jag ville ju inte förstöra den fina gamla rustika ytan..ingen heltäckande målning här nä!!!
Jo, vad har jag i skåpet då!!Skåpet luktade lite vind..Så jag kom på att jag kunde ha det i hallen och ha skor i det..väldigt nöjd med den lösningen!!

Så här ser vår lilla hall ut nu..jag har för varnat mannen om att tapeten snart är ett minne blott..Det får allt bli vitt eller grått på väggarna..men det är verkligen ett senare projekt!! I den lilla korgen ligger det innertofflor för gästerna som kommer på besök..Skönt på vintern!!!

Nu har min lilla Donna fått en liten krans!!

Tack för alla fina kommentarer om vårt vitmålade hus!! Nu är 2 sidor färdiga!! Bara 2 sidor kvar..de ska tvättas och skrapas först..men det blir efter vår efterlängtade tripp till Danmark!!!

I går så var jag och köpte blommor till min stooora låda som mannen byggt..Bilder och en liten Historia om det hela kommer nästa vecka!!
Tack för ert alla fina kommentarer om vår son!! Han är världens goaste charmigaste kille!!!

Ha det så gott i helgen kära läsare och bloggvänner!!!

Kram från MylovelyThingsAnna

44 Comments

 • Doften av vanilj

  oj,oj,ja du kan det där med fynd du! Så bra det blev! Åhhhh vad kul att få åka till Danmark. Känner jag dig så kommer du hem med massor av härliga fynd./Kram på dig

 • Loppisliv

  bara jag igen…glömde ju…tallrikshyllan har jag köpt från Ikea för ett par år sedan…de sålde ut dem för en struntsumma på fyndet…den var träfärgad då men jag har såklart målat den vit…Ha det bäst…Kram kram Paula

 • Ann-Catrin / finthemma

  men tänk.. det är ju inte sant… herregud ett sånt fynd… så roligt att man fortfarande kan göra så fin fynd… förtår du är supernöjd.. den passade ju som handsken i er fina hall.. ha nu så mysigt i Danmark…

  kramar a-c

 • Willewira

  Dra på trissor!!
  Vilket fynd!!

  Det är jättefint vitt, men du vet väl att du minskade värdet (antikmässigt sett)med minst hälften… 🙂
  (naturligtvis ska du måla det vitt…men en antikkännare skulle nog gå i taket)

  Det blev ju superbra som skoskåp! Det är något man saknar – ett snyggt skåp för skorna så att hallen kan se lite städad ut.

  Ha en riktigt skön pingst!
  Kram Willewira

 • Anonym

  Oj då! grattis tjejen med det fyndet du har!!!

  Jag blev så avis när mina bloggarkompisar hittar så fina saker på loppis… waaaahhh…inte så många loppis här IAF. Finns fina butiker och andra hands butiker oxå men men har inte tid just nu.

  Jätte fin blogg. Mycket inspirations bilder.

  Ha en skön dag,
  //chie

 • Maria

  Underbar skänk, verkligen! Har själv köpt en (inte lika gammal dock, från 1900-talets början) men är inte riktigt säker på hur jag ska måla för att få den sådär sliten. Förstår slipningsdelen, men kan du ge nått tips på hur du målar? vore ju jätte gulligt:)

  Super mysig blogg för övrigt!!
  Maria

 • tess

  Hej kul att kika in hos dig,vilket underbart skåp du hade fixat iordning.Visst är det roligt att göra om tyvärr skulle jag vilja kunna tapetsera själv så jag inte behöver ha hjälp jämnt med det.

  Ha en fortsatt trevlig helg,kika gärna in hos mig på tildaochmamma.blogspot.com

  Kramis Tess

 • vosgesparis

  Today is the first day visit your blog, i will ad it to my blog s I won’t forget to visit you! I realy love your little white cabinet. a nice metamorfose!

 • Minikex-living

  wow vilket fynd. Det skulle aldrig gå här. Folk är så medvetna om vad saker är värda. Tänk så fint du målat den. Helt underbart
  trevlig pingst
  kramar Malin

 • Loppisliv

  Hej gumman! Ja vitt är magiskt…tusen tack för dina rara ord…jag blev ju helt rörd…du är så himla go du…..Och jisses vilka fynd du gör…det finns ju ingen ände på att…hi hi…100 kronor för prylar och skåp….vilket kap…och så himla fint det blev…perfekt som sko skåp ju….gillar de små kanterna på skåpet uppe på…det är de små detaljerna som gör det…jag har samma ikea garderob som du också…snyggt med kransar på dörrarna….Läste om din lilla grabb…så skönt att ha fått besked och hjälp…och så himla tur han har grabben som har föräldrar som stöttar…våra barn är ju meningen i våra liv….man gör allt för att de ska må bra…Ha det nu underbart i danmark….njuuut…Kram Paula

 • Millas hem

  Hej!
  Ja…du det där skåpet är du stolt över! Det förstår jag! Superfint verkligen! 100 spänn! Det finns ju liksom inte!!
  Tur du hade!
  Nej, förresten inte tur….du kan det där!
  Kram Camilla

 • Vitt Hemma

  Amen du!! 100 kr… Typ Gratis… Hihi… Sååå underbart snyggt!! Å det blev Inte sämre av att du målade det… *Avis* Vill oxå!! Å så snyggt du dekorerat på!! Ojoj!! Gillar verkligen er fasad när ni målat den vit. Det blir så snyggt!

  Den 25, 26 har vi visning. Är lite nervös, men det kommer nog gå bra. Vi har redan en som är intreserad (det bådar gott!)..

  Trevlig helg på dig!! Kramar Sofi

  Ps: Hur är det i handen??

 • livetpåfyran

  Ja Anna va fin den blev!! Du kan allt fynda du. Va skönt att ni bara har två sidor kvar att måla….

  Ja ang Danmark kan du kolla med M:s moster om hon visste något bra ställe till hyfsat pris ett par dagar? Hör av dig! Ha en trevlig helg ni med, kram Pia

 • Alviken

  Hej!
  Vilket jättefint skåp du fick tag i! Tur att det hamnade hos dig som gav det ett nytt liv…
  Jättefin blogg, måste kolla vidare på den och länka hit så klart!
  Trevlig helg!
  Kram Maria

 • Goa

  Vet du Annan min ljuva…att du har verkligen blivit min favo loppis kvinna..:)
  Vilket fynd!!!…och för nästan inga pengar alls…WOW!!!
  Skåpet är helt ljuvligt vackert…*suck*

  Och så fint huset blir på utsidan då!!! Och så fint du har pyntat och donat!! Ja, jag är så himla imponerad av dig..:)
  Och så fick jag ett tår i ögonvrån, när du snackade om din lille son. ”pesten”…vilket bra ord!
  Jag läste det för min numera 19 årige son och vi blev båda tysta en lång stund. Denna pest har ckså drabbat honom. Fast utan H:et han har ADD. Vilket jag också visste i flera år, men vi fick ingen hjälp. Inte förrän han som 16 åring skulle börja skolan här i skåne. Och vilken lättnad, men samtidigt sorg över alla de år som gått till spillo.
  Jag är så himla stolt över dig Anna att du ser på det som du gör. Det är för många som blundar.
  Dessa våra barn är helt underbara barn! Kreativa och fasinerande, bara om de får hjälp.
  Jag och min son har en alldeles speciell relation och han är en sån bra människa och gör mig så glad, varje dag!

  Jag skickar dig massa varma tankar min alldeles favorit Anna!
  Kraaaaaaam…

 • hemtrevnad marie

  Vilket fynd!!!
  Jag kan säga dig att allt det du fick, hittar man inte ens här….och skulle man hitta nåt av det, så kostar nog en halv hylla 100kr!
  En skänk får man ej under 1000- lappen häromkring tyvärr!!
  Den blev så fin när du målat den!!!
  Du, jag tycker den tapeten är fin, aldrig blir den omodern heller…..
  Kram på dig!

 • ängeln i vitt

  Avis….ssåååå ini bomben. Du har då flyt. Vet du, jag skulle inte skämmas att lägga en hundring jag menar man börjar väl lite smått sen kan man väl knalla upp några lappar till.

  Kram carina

 • Fredrika

  Grattis till fyndet! Visst är det speciellt att känna att man fyndat!!! Även om man egentligen skulle varit beredd att betala bra mycket mer…..
  /Fredrika

 • Mamma C

  Förstår att du stod och gapade, när du fick allting för bara 100:-
  ja, ibland har man turen med sig ordentligt. Ni har det så fint, vi har oxå en korg med tofflor i hallen.
  Ha en bra pingst.
  Kram Mamma C

 • Marie-Nostalgi och Romantik

  Hej Anna!
  Är du i farten nu igen och gör fynd! Helt otrooligt billigt! Fattar inte hur du gör??? Blinkade du lite åt mannen, så han tappade fattningen?
  Den blev väldigt,väldigt bra där hos dej. Och att använda det som sko-skåp var ju finurligt! Det skulle man behöva ha, så man slipper se alla skor…
  Den har du ju målat också! Mycket målande, både hus och skänk… oj vad du är duktig, och hur går det då med din hand? Du överanstränger den väl inte?
  Ha en härlig pingst!
  Kram
  Marie

 • Tidsmästarinnan

  vet du, jag får hjärtklappning på riktigt när jag läser om dina fynd. Helt otroligt!
  GRATTIS! du har ju din berömda fyndradar, men det här tog nog priset 🙂

  Kul med en rosmarinkrans också, det kan jag också testa!

  Kram på dig Anna och trevlig helg!

 • Änglahem

  Hej vännen,

  Jaaa…som du vet så tycker jag ju att skåpet var rena stölden*tihi* och du fick till det sååå bra!!!

  Har ni hunnit med hela framsidan nu??? här går det i torpedfart vill jag mena!! Du är väl rädd om handen nu?

  Förstår att resan inte blev framflyttad?…men ni kommer att få det sååå härligt och väldig tur med vädret!! Ha det så jättemysigt och rå omvarandra!!

  Många kramar från storstädningstanten dock utan huckle*fniss*

  Kramis, Ulrika

 • Randi

  Men vilket super-fynd!!! Och så snyggt det blev när du fick ta fram penseln! Skänken är helt underbar – jag har en liknande – men din är vackrare! Och så fint pyntat du har – påsen och kransen – som pricken över i-et!
  Önskar dig en riktigt skön pingsthelg!
  Kram Randi

 • härliga saker

  Tack för dina snälla ord inne hos mig.

  Vilket kap du har gjort skåp och massa annat för ynka 100:- fantastiskt.
  Skåpet blev verkligen jätte fint,
  bra ide att ha skor i.

  En fråga bara håller sig kransen bra? Funderar på att göra en jag också den var så fin.
  Kram y.

 • Lilla Blanka

  Men Anna man tror ju inte att det är sant, vilken underbar skänk och så fick du den och en massa annat fint för 100 kr???
  Jag MÅSTE ner till dig och shoppa på loppis nu känner jag!!!
  Det tar väl en timme kanske för mig att åka ner, helt klart värt det, du hittar ju alltid en massa underbara saker!
  Skänken är precis en sån jag letat efter oskcå, sååå fin..
  Kraaaaam
  Mia
  Ps vad fint med rosmarinkrans, en sån måste jag prova att göra, får ansa min rosmarinbusken lite 🙂

 • Lena i et bæssmorhem

  Ja, det var et fynd! Mannen som solgte den så bare et gammelt, stygt skap, han, vet du… Ikke visste vel han at det finnes mennesker som syns gamle, stygge ting er noe av det flotteste som tenkes kan! Men det er tur for oss, det, for da blir det så mye billigere!
  God tur til Danmark! Det blir vel litt shopping, antar jeg..?
  Klem

 • Glitter & Marsipan

  Vilken tur du har.En underbar skänk,och vad bra det blev,när du målat den.
  Du verkar alltid vara på rätt plats vid rätt tillfälle.
  Vad fint erat hus blir.Vi ska själva måla,men har inte börjat än.
  Ha det skönt på Danmarksresan.
  kram Anette

 • Anonym

  Wow, nu får jag rena ”dåndimpen” (= jag svimmar) vilket klipp du har gjort,det bästa av alla tror jag nog…..
  Hoppas ni får en härlig resa du och mannen i Danmark, skönt att bara rå om varann utan barn.

  Soliga kramar
  Pernilla

  Ps.
  Ska testa att göra länkarna på rätt sätt, tack för hjälpen

 • Anonym

  Huset blir jättefint i vitt, vad härligt nu kan du ha vilka färger på blommor som helst till. Vad bra att sonen fått sin diagnos jag tror det underlättar för han och även för er, framförallt kanske ni får mera hjälp i skolan tex. Jag tycker inte att du ska byta ut halltapeten den är ju såååå fin, det ser så hemtrevligt ut. H det bra i Danmark.
  Många kramar Susanne

 • lottens vita och gröna

  halå älskade anna! guuuuuuuuu vad fin såååå billig! oh vad fin den blev! tycker din halltapet är ljuvlig, men det är jag det…kanske nostalgisk min mormor hade en sån i köket, tycker den är väldigt lantlig! ha det underbart i danmark nu och njut allihopa!VARMKRAM LOTTEN

 • Hanna i Det stora grå huset

  Åh, vilket FYND du gjorde!!! 100kr , det hade då inte varit för dyrt precis… Hihi, vilken tur du hade med den försäljaren!
  Tycker att den blev helt perfekt efter din behandling med färg och sandpapper. Sååå fint.
  Och vad fint ovanpå, med din nya krans…

  Så nu tar ni en liten målarpaus. Är ni på väg till Danmark nu i dagarna? Vad underbart att få resa lite…

  Hihi, ja du. Finnar är bland det värsta som finns tycker jag. Inte kul att drabbas när man är över 30… Brukar få en del som du skrev , runt ägglossning och vid pms med… Trist. Men nu var de extrema. Och helt felplacerade… Brukar undra om det kommer att vara lika vid 50? :-/

  Önskar dig en härlig fredag!
  Här är himlen blå och solen skiner. Igår var det 20 grader. Inte illa för Dalarna i maj. Ska passa på att njuta, för på måndag lovade de 10 grader igen. Trist.

  Kram på dig!
  Hanna

 • Galleri M&B

  Jag fattar inte riktigt hur du lyckas komma över allt möjligt vackert för små struntsummor…:O) Passade perfekt i er mysiga hall. Fiffigt att förvara skor i den! Hoppas ni får en trevlig resa!

 • LantlivsAnette

  Gomorron Anna !
  Jag kommer på mig själv med att nästan trycka näsan mot skärmen..herregud..vilket fynd, en sån underbart vacker skänk..
  Sååå fin den blev nu då du målat den, jaaa du..
  Och vad fyndigt att ha den till alla skor, här hemma så dräller det av alla skor, det ser så stökigt ut, så jag ritade en enkel skohylla igår som jag vill få snickrat..vi får se hur det går..
  Vilken fin påse du har där på skänken, har du gjort den själv ?med ett dokument på…
  och kransarna..ooo..så fint..
  Ha det så bra i helgen Kram Anette

 • Under en vind

  Wow, vilket fynd! Ungefär en sån modell av skänk skulle jag också vilja ha!! Har en plats där det skulle passa perfekt…men jag håller ögonen öppna….hi hi…..

  Tycker att ni har såå fint i er hall! Tapeten har ju vi också haft, men bytte ut den för några år sedan…då hade den suttit uppe sen 70 talet…..

  Det är ju underbara dagar nu! Igår var vi vid sjön och grillade med fritids, kom hem med solbrända axlar efter en lång arbetsdag…hi hi….

  Ha nu en underbar helg på trippen, hoppas att ni hittar massor av inspiration och kommer hem med välfyllda kassar! Trevlig helg! Kramis!

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »