köksträdgården,  samarbete,  trädgården

Råddjursäkra trädgården

Stängsel i samarbete med Allox.se

jemofix
Välkommen in i min förtrollande värld. Här inne blir man ett med naturen, axlarna sänks och hjärnan får vila.

hängmatta

 

äppelblom

Vi har råddjursäkrat vår köksträdgård med hjälp av ett stängsel i från Allox.se

En god vän var hemma med sin traktor och beredde jorden och ställde frågan hur jag skulle hålla råddjuren borta och tipsade om viltstängsel för trädgård i från Allox.se . (Tack Magnus för tipset, så tacksamma för det. )

Jag kontaktade Allox.se då jag försöker göra det mesta av projekten hemma som ett jobb då jag i mitt företag jobbar med marknadsföring, att då kunna jobba på hemmaplan är fantastiskt. Speciellt i i dessa tider när man skall hålla distans.

Från Allox kom en leverans med nät och stolpar som skulle sättas var 3 meter, samt en vajer och vajerlås och stripes till stolparna. För att få ett stadigt stängel så behöver även sätta upp  trästolpar och säkra upp dem i varje hörne som ni ser att vi gjort på bilden. Vi fick tag på stolpar och grindar på jemofix som hade det bästa priset när jag jämförde de olika företagen på marknaden.

(Vi har gjort en grusgång vid ena sidan utanför köksträdgården med tanke att den skall bidra till att stoppa sniglarnas framfart. Som kantbrädor har vi använt de gamla trallbrädor som vi bytte ut mot nya tidigare i vår.)

 

köksträdgård klematis

Jag har planterat en klematis som kommer bädda in stängslet med vackra blommor. Kommer även att plantera ut luktärtor som kommer få växa på staketet för att skapa en vacker blomvägg.

allox

Köksträdgården är rätt så stor, lika bra att ta i när man gör nått så man har bra odlingsmöjligheter.

rosenbåge

Ända sedan jag var liten och såg på Beatrice Potters sagovärld så har jag varit förälskad i köksträdgårdar. Att nu ha en egen och dessutom ha grindar som leder in till trädgården och dessutom ha en rosenbåge där rosen New Dawn en favorit sedan förr kommer att klättra. Det ÄR LYCKA DET!! Rosenbågen kommer i från Jula.

råddjursäkra trädgården

vajerlås

vajerlåset låser vajern i början och slutet på stängslet.

Här ser man stolparna som kommer med nätet i från Allox. Man flätar in stolpen och låser fast den i marken och med en stripe överst.

lantliv

Det jag tycker särskilt mycket om med stängslet i från Allox.se är att det är stort sätt genomskinlig och man kan njuta av det som är utanför köksträdgården då stängslet inte skymmer vyn. Det finns massa stängsel på marknaden men jag rekommenderar att köpa ett med riktigt god kvalitet å man inte vill sätta upp nytt stängsel var och varannat år.

Klicka in er till Allox.se och läs mer, de har webbutik så du kan kolla i lugn och ro sedan beställa hem det du behöver. På sidan finns även en film om hur man  sätter upp stängslet.

Ha det så gott/Anna

5 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »