nyår,  trädgården

oliver,fetaost och grillad squase..ja det är livet på en pinne..följ med mig ut, till mitt utekök!!

Åh, vad det är härligt att vara ute och äta..Mannen och jag konkade ut ett gammalt skrivbord..jag hade den här ide´n redan förra året men..sommarn liksom regnade bort…Bordet fick en vaxduk över sig.och härliga örter fick flytta dit..
Så gott att ha ett bord ute, där man kan förbereda maten..drömmen är ju ett härligt ute kök..detta är ju en bra början iallafall..lite krokar och grejer ska nog få komma dit med..men man får känna på det lite…


Rosmarin smakar fantastiskt gott på färskpotatis som har blivit stekta i ugnen med olivolja,grovsalt och peppar!!

Härliga örter att strö över maten!!

Dessa Loppisfyndade salt och pepparkvarnar kommer verkligen till användning nu i grillsesongen!! Betalade bra 5 kr styck de såg helt nya ut!!

Fotade mina inhandlade grönsaker och frukter ….Åh, vad jag älskar grönsaker..Medelhavsmat passar mig fin fint..Oliver,fetaost,sallad,soltorkadtomat,abourgin,squase,sallad…ja förslagen kan göras lång..Lite söta lite salta..oliver möter melon..soltorkade tomater möter annanas…
Jag tycker inte att det finns något godare än härligt mumsig sallad under den varma årstiden…

Åh, vad det är varmt!!Vi har flyttat våra utemöbler till skuggan av vår uteplats..Upptäckte att det var så mysigt att sitta invid muren..där sitter jag och drömmer om hur mitt uterum ska bli under balkongen..Vill ni se hur utrymmet under balkongen ser ut nu!Tryck här! Jag har drömt om uterummet ett par år..men det är alltid så mycket annat som ska fixas..

  1. En plåt till tak behövs sättas upp under balkongen så att det inte droppar in om det regnar..
  2. Bygga en stor blomlåda med spalje på den högra sidan.
  3. Tillsist inreda uterummet med en dagbädd..ett litet nätt bord och nätta stolar..ja, jag ser det framför mig..vi får se om vi hinner med det i år..

Hoppas att det är bra med er i värmen!!Vi har vart på Fun City i Varberg i dag..Vi hade fått gratisbiljetter från VarbergsSparbank!! Vi har ialla fall haft jätte mysigt..Barnen har åkt karusell.badat och fikat ..ja haft helkul..Och så sprang vi på Änglahems Ulrika det var väldigt trivsamt..!!Lördagkvällen tillbringade mannen och jag på resturangen på Varbergskurort..Så smaskig mat alltså..min goa vän Marika är hovmästare där..var så kul att se dig i din roll som Hovmästare..kram och Tack!!Ha nu det så gott..kära läsare och bloggvänner..Ska kika in till er så fort jag får en stund över..Det är väl så för alla kan jag tro..att denna årstid så är man så mycket ute..att tiden inte riktigt räcker till..Kram från MyLovelyThingsAnna

33 Comments

  • Hannis

    Mmm,blir hungrig av dina vackra bilder.
    Vad härligt med ett utekök!!

    Om sommarvädret får fortsätta kan jag tänka mig att många timmar kommer att tillbringas i eran härliga trädgård och utekök.
    Det är mumma i livet det!

    Kramen från Hannis

  • Hanna i Det stora grå huset

    Hej Anna!!!

    Visst skulle det vara härligt med ett riktigt utekök. Vilken dröm… Din idé med bordet är ju jättebra.
    Och jag håller verkligen med dig om sallader. Mmm…. Det lär verkligen gott allt det du beskrev. Mums, hungrig är jag känner jag!!!

    Jag har en utmaning till dig på min blogg, om du har tid och lust… Kanske så har du gjort den redan??? Hmmm…
    Nåväl, du gör som du vill!

    Hoppas att allt är bra med dig! Och visst är det härligt med riktig sommar,jag hoppas att det håller i sig!

    Sköt om dig vännen!
    Kram Hanna

  • Zäta

    Karl Petter är märket på peppar- och saltkvarnen. Bra grejjer. Vi har dem hemma också för maken fick dem som sommarpresent av chefen. 5 spänn är ill-billigt!

  • Lilla Blanka

    Hej Anna!

    Bara ordet utekök gör ju att man får gåshud, mysigt!

    Underbara bilder och mysfaktorn är sky-hög!

    Jättefin bild även på förra inlägget med de blåaktiga småflaskorna och de skira blommorna, underbart!

    Kram
    Mia

  • Marie

    Så härligt det ser ut med bordet och alla örterna. Jättevackra bilder! Måste prova dina ugnsstekta potatisar, låter jättegott!

    Soliga kramar!
    Marie

  • Anonym

    oh så underbara bilder du visar…..blir allt lite avundsjuk på er som har det varmt och gott…. Vad mysigt med ett utekök, det ska min man fixa under sommaren (har han lovat!)
    Jag är nog som du….gillar medelshavsmat mmmm sååå gott, och så himla gott med färska örter och kryddor.

    Ha det bra i solen
    Kram Pernilla

  • MiaMaria

    Hje!

    Visst är et bara så toppen just nu..idag tror jag att vi varmaste dagen sen sommaren kom…..

    Så bar med ett bord ute för att fixa iording maten ute, skulle passa mig så bra eftersom jag älskar att vara ute…..helst dygnet runt……

    Här är vi dåliga på att grilla får fösrsöka göra det ofatare för det är ju så himla gott…..och det doftar ju underbart.

    Och ett uterum är ju inte så dumt, snart kanske…….

    HA´det nu så gott ute i köket!!!!!

    MiaMaria

  • Marie-Nostalgi och Romantik

    Hej Anna!
    Så härligt det ser ut, och så hungrig jag blir när du pratar om allt gott!
    jag har inte varit ute på bloggen på nästan en vecka, och det är så mycket att ta igen, och läsa.
    Men nu är vädret så fint så man vill ju inte vara inne överhuvudtaget, knappt ens när man ska sova.
    Så fint ert hus blir efter målningen! Vilket jättejobb ni har gjort!
    Och härligt och mysigt på balkongen också.
    Vi har varit på landet i helgen, så nu börjar ju en del fixande där ute också… det är roligt att vara där också, det är såå avkopplande. Därute finns ingen dator, så jag har inte ens möjligheten att blogga… kanske ganska bra för avkopplingens skull.
    Vi har gått i skogen, och varit nere vid stranden, (vi bor på en ö i skärgården) och lyssnat på måsar och båtar och bara njuutit.
    Kram
    Marie

  • MY WHITE COTTAGE

    Vad härligt med ett utekök! Jag har också planterat ett gäng örter för att kunna njuta av till maten. Det är härligt!

    Så fint ert hus blir i sin nya, vita färg! Tänk vilken skillnad det kan bli av lite vit färg…

    Må så gott i sommarvärmen!
    Stor kram från Jenny

  • Lina

    Hej!
    Ja, visst är de UNDERBART att sitta ute och äta! Allt smakar ju så mycket bättre och man kan sitta och njuta länge. Nåväl, med Lilla E vid bordet brukar vi få äta i skift. Hon har mycket spring i benen nu! ;- )

    Vi har ingen kvällssol på vår altan, och detta brukar vi gnälla över i vanliga fall. Men nu när de är SÅ varmt är de skönt med skugga!!!

    Salt och pepparkvarnen från loppisen var VERKLIGEN fina fynd! Ser exklusiva ut tycker jag!

    Må så gott!
    / Lina

  • Änglahem

    Vad ni kånkar, bär och målar!! Var tur att ni fick en liten pausdag igår på Fun City!! en liten paus behövs ju imellanåt!
    Jaa det var trevligt att träffas igår, var skoj att få träffa hela familjen din!! Jag frågade M i går kväll….tror du att du kan komma ihåg vem Anna är nu när jag pratar om henne? nu när du träffat henne? Jooo…..det skulle han nog nu. Annars är han ju helt i det blå när jag nämner bloggkompisar….*grrr* intresseklubben antecknar!!*fniss*

    Hjääälp vad ska en bjuda dig på när du kommer hit??? en sådan matmamma som du är!! hrmmm…nu har jag lite att tänka på! hade ju inte det redan!!*garv*

    Ha en skön dag!!
    Kram, Ulrika

  • Lindesnäs-Annika

    Oj vad ni har legat i, jaghar läst ifatt mig på några inlägg och ert hus blir fantastiskt fint, vilken skillnad. Jag hoppas att vårt passar like fint i den vita skruden.
    Uteköket är en jättebra idé, där kommer ni att få många fina kvällar isommar!!
    Ha det bra, Soliga kramar

    Annika

  • Loppisliv

    Godmorgon Anna! Vilken härligt utekök du har, med massor av kryddor…underbart! Själv drömmer jag om en liten planteringshörna just nu. Gick igenom det jag missat och jisses vad fint ert hus blev nu när det är vitt…..det var värt allt jobb nu i efterhand väl när du ser resultatet. Låter som ni hade en mysig dag med barnen. Ha det gott…Kram Paula

  • LantlivsAnette

    Åhh,du..vad fint och praktiskt med ett bord ute så där..
    Du verkar vara en hejare på att laga mat..mmmumms vad den salladen lät god..jag gillar också fetaost och soltorkade tomater…jag måste nog bli bättre nu på att göra goda sallader…
    Nog känner man igen listan du har..jag har en lååång lista i skallen på allt som jag vill hinna med nu i sommar…vi får se hur långt man kommer..
    Ha det nu så bra Kram Anette

  • me and alice

    Hej Anna!
    Åh, vad fint du gjort! Så vackert mot det vita lilla huset. Visst är vädret underbart, man får känningar från sydligare breddgrader. Synd att vi inte har såna här somrar hela tiden… Medelhavsmat är vår favoritmat här hemma också!!
    Kul att du vill vara med och tävla!
    Ha det så gott! Kram /Susanne

  • Inspiration i vitt

    Ja tänk vad gott det är med medelhavsmat älskar det jag med.
    Vad mysigt är det inte med färska örter, att strö över maten en sommarlunch.Vad fint det är som du gjort när du har föst i hopp så mycket goda kryddor tillsammans.
    Kram på dig/Ingela B:

  • lottens vita och gröna

    så mysigt det ser ut hos dig, härligt med ett utekök, och såååååååå vackert med har du fått till det!sallad är min melodi nu med, till grillat, går ju att variera hur mkt som helst! vilken mysig familjehelg ni haft, sånt när! varmkram lotten

  • Mamma C

    Det såg mycket fint ut. Det blir nog ett utekök till sist hos dig. Låter som helgen har varit toppen bra. Man blev lite hungrig igen. När du rabblade upp så mycket gott.
    Kram Mamma C

  • Linda/Lantliv i lägenhet

    Oj, skulle precis kommentera ditt förra inlägg-så hann du göra ett nytt!!

    Vilka härliga bilder, och vad underbart med ett utekök…

    Låter som att ni haft en underbar helg! Nu har du också fått till bilderna sådär bredvid varandra…jag har försökt, men fattar inte hur man gör??

    Ta det lugnt m bloggandet, alla har vi hellre lust att tillbringa tiden ute nu!

    Kram Linda

  • Hwita Villan

    Oj vilket härligt inlägg! Jätteinspirerande och härligt! Jag håller med – medelhavsmat är toppen, speciellt när det är varmt! Ha en riktigt skön kväll!

  • Vardagstugg

    Såg ju helt underbart ut! o vilka fina bilder..!
    Här har solen också lyst idag, känns som om man är utomlands! Tror det blir till att åka och köpa lite solskyddskräm om solen ska fortsätta stråla som den gjort idag!
    Appropå grill, du kanske redan vet det, men det blir himla gott att kasta ner lite örter på kolet när man grillar…ljuvliga dofter och smaker!

    Annelie

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »