kök,  nyår

Vedspisen i mitt kök!!

Det som jag gillade så mycket med huset när vi var och tittade på det första gången..var att det fanns en järnspis i köket..Det har jag alltid drömt om att ha..Vi ska koppla in den så småningom..Jag tycker att gjutjärnsljusstakar passar så fint på vedspisen..
Jag till höger om järnspisen så ser ni mitt pågående projekt..I dag så ska jag måla färdigt..sen lite senare i veckan så ska jag visa hur det blev..Det är ialla fall början på hur jag vill att köket ska se ut..

Helgen har bestått av packning från förra huset..packa upp i detta huset..hitta plats..laga mat..greja..Ja, lite kompis umgänge har jag tryckt in med..Livet är intensivt just nu..jag bara längtar efter att ha tid att sitta vid datorn..

Vill passa på att tacka min familj för all hjälp i helgen..Jörgen, du gjorde en fantastisk tung bär insats.Pappa tack för all snickarhjälp! Mats tack för all tid du har lagt hos oss på eljobb!!

Ha det så bra och tack för alla hälsningar och besök från er..Ni betyder mycket för mig..
Kram Anna

36 Comments

 • hemtrevnad marie

  Så vackert med vedspisen och alla ljus!!!!
  Ser spännande ut, har du satt upp panel??
  Jag är också väldigt glad …. Min gube har äntlign satt upp panelen i hallen och målat den ljusgrå…nu fattas bara fönsterfoder och hatthyllor och krokar…hoppas det blir klart till advent!
  Ser verkligen ut som ditt kök har potensial, fast det har mörka luckor, (än så länge, hihi….)
  men det var vackert med bjälkarna som bröt av i taket!
  Kommer att bli hur snyggt som helst!!
  Ha en bra dag!
  kraaam

 • Kristina

  ´Ja jag kan bara stämma in med de andra att det ser så mysigt å fint ut, skulle gärna ha en vedspis… jag får nöja mig med den jag har i lilla sommarhuset.
  kram Kristina

 • Marie

  Hej Anna!

  Vilka underbara bilder från erat kök, ser så fint och hemtrevligt ut! Mysigt med järnspis och så många fina detaljer du har överallt!

  Ha en trevlig kväll, här hos oss är det riktigt vinterväder!
  Kramar Marie

 • Kamomilla

  Ni har mycket på gång nu, men det blir ju så underbart! Och vad härligt att ni är omgivna av goda människor som ger en hjälpande hand. det är guld värt….

  Snart är det advent vännen, och du kommer att njuta så! vedspisen är underbar, jag förstår att du föll för den!
  Kramis, Kamomilla

 • Körsbärsgården

  Hej Anna!

  Vilket hemtrevligt kök Ni har och en vedspis i det är ju inte något som gör charmen och den ombonade känslan sämre. Vad fint!
  Imponeras av att Ni nyss flyttat och redan hunnit få det nya hemmet att kännas ”inbott” och hemtrevligt. Jag brukar säga att men kan bo i sitt hus eller med sitt hus och det är väldigt stor skillnad på de olika. Ni bor helt klart med Ert hus! 🙂

  Kvällshälsning från Karin i Körsbärsgården där snön yr och det stormar för fullt runt knutarna.

 • Lilla Blanka

  Hej goa Anna!

  Måste bara kika in till dig trots onda axlar..har en otrolig bloggabstinens…!

  Men åhhh vad underbara bilder, får gåshud av bilderna från ditt hus (detta o förra inlägget är såå fina!!!)

  Kram gumman, ha det så bra!
  Mia

 • Anonym

  Anna, det blir underbart!

  Helt rätt att lätta upp köket och ta bort överskåpet. Pärlspont och öppna hyllor är så fint. Vi har det, och ska sätta likadant över diskbänken snart.

  min gamla diskmaskin gick nämligen sönder i veckan. (hurra!) Så nu fick jag äntligen en sån jag önskat – integrerad. Då var vi tvungna att beställa en trälucka till, men de hade slutat sälja våra på ikea. Som tur var gick det att efterbeställa.

  Vi köpte ikeas mörkbruna ekluckor, och målade dem vita direkt! De kändes mest gedigna, och stämde med dörrarna i köket.
  Nog för att det finns snarlika, vita luckor, av fräst mdf, men de har inte rätta känslan…
  Så ni kan måla era luckor med gott samvete!

  kram
  ingela 🙂

 • Lockas lilla längtan

  Det kommer bli sagolikt bra och jag ar inte alls avundsjuk (Läs VÄLDIGT avundsjuk) på ditt underbara kök! Tänk, precis så där vill jag ha det, men dessa underbara hus är inte betalbara för oss, med vår låga lön om vi ska bo kvar här i Södermanland. TÄNK om jag bodde i min mormor och morfars gamla hus i Värmlande, det vore grejjer det! Så Vackert! Det hade allt!!!

  Som sagt, inte alls avundsjuk! ;o)

  Kram Veronica

 • katarina

  Åhh, ännu en ny kommentar för mig hos dig i dag, ler*
  Men ni bor ju helt underbart, vilket vackert kök !!
  Åh så fint du inreder och pyntar, nu skall jag skynda mig o kika igen:)
  Kram
  Katta i Stationshuset

 • milly Garden

  Hej Anna!

  Men så fint du har det i ditt nya hus! och som du skriver..dina planer kommer göra det ännu finare:- Köket har världens potential..såå snyggt med bjälkar i tak och vedspis. Åh va sjuk jag blir….vill också ha en.

  Kram Marina

 • Anonym

  Nu kan jag inte låta bli att titta in till dig, vilket beroende!! Järnspisen är verkligen trivsam. (Har bott i hus med vedspis i köket och det är så go värme på morgnarna vintertid…å mysfaktor!! Har ingen järnspis nu, blev för dyrt att sätta in igen…har funnits i vårt gamla kök här…)
  Det ser verkligen mysigt ut Anna!! Ljus är stämningsskapare nr 1 tycker jag. Fina dörrar också! Kram och hoppas vi ses nån gång!! Annelie W.

 • Emma

  så mysigt det ser ut. Och vad härligt med sängen i tvrummet. Hur gosigt som helst att ligga där och läsa om dom andra tittar på något man själv inte vill se, eller ta en middagslur:)

  Kram Emma

 • Annas skattkammare

  Åhh vilket hus ni haft lyckan att få tag på! Jag drömmer också om en järnspis i köket.. Din var jättefin med alla tända ljus.. Och bordet var så fint pyntat.. Hoppas att det lugnar ner sig lite för er så småningom, så ni får mysa lite före jul!
  Kram /Anna

 • Willewira

  Vedspis… så mysigt!!
  Vi har en liggandes i garaget som ska in i vårt nya försök… förstår i allra högsta grad varför du fastnade för det köket.

  Och du har redan fått det så fint!!
  Alla ljusen gör det så vackert.

  Sköt om dig och slit inte ut dig…
  Du ska ha ork att njuta också.

  Varm kram!
  WIllewira

 • Hannis

  Underbart med vedspis.
  Det har vi på landet och värmen från den är ljuvlig!

  Vilka vackra arrangemang du gjort.
  Ser så stämningsfullt ut!

  Snart är det intensiva över och du kan koppla av i lugn och ro och bara njuta av erat fina hus.

  Kram Hannis

 • LantlivsAnette

  Ojjj.ojjj Anna !!!
  Sååå rackarns vackert, jag finner inte ord..och en vedspis..åhhh…så himla fint..
  Jag förstår att ni har fullt upp nu…hoppas att du hinner njuta lite i alla fall, av ditt vackra hus..
  ha det gott
  Kraaam Anette

 • Anonym

  Det ser ju såå mysigt ut i ditt nya hem. Jag vill ju bara komma på besök :DDDD

  Hemtrevligt är ordet

  Ha en bra vecka

  Kramar Lena

 • Stinas hem.

  Hej Anna

  Alltid lika spännande att titta in hos dig…idag blev jag helt tagen, det är som att återvända till sekelskiftet, tror du har överträffat dig själv denna gång…helt underbart, jag blir nästan tårögd :)) du är så duktig. Ska bli så spännande att se fortsättningen.

  Kram Stina

 • Anonym

  Vilken tur att ni har fått så mycket hjälp av nära och kära, det är guld värt!
  Vad hemtrevligt erat kök ser ut och vad spännande att få se vad ditt projekt är.
  Har ni oxå snöstorm?
  Här är man nästan insnöad men man måste ändå ut på promenad med lilla Zigge, äsch ”det finns inget dåligt väder bara dåliga kläder”

  Ha det bra
  Kram P

 • Jozan - Krydda Livet

  Ja det är så fint och häftigt med en järnspis. Det skulle jag gärna ha också. Men vem vet.. Kakelugnar är ocks väldigt fina i hus. Det ger lite extra hemtrevlig feeling. Hoppas allt är bra med dig. Ert kök kommer att bli jättefint som resten av huset.

  Kram Josefin

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Translate »