nyår

Strutar och brödbakning!!

Jag gjorde två stycken stora strutar och fylde dem med eneris! Det piffade upp vitrinskåpen !!

Har hunnit med det årliga brödbaket av brödkakor till Jul..ett söt bröd som är så smaskigt tillskinka och sill..Vill du ha receptet tryck här! Min farmor gjorde alltid sånt här bröd..så det är verkligen en tradition för mig! Brödet bakade jag ett par dar innan jag blev sjuk..
Några undrade om vi har snö. Ja vi hade snö i 2 dygn sen regnade den bort..Men det var så vackert så länge det varade..tänk om det kunde komma snö till Jul..vilken Julklapp det skulle vara!!

I dag försöker jag röja i min tvättstuga..Sönt att ha tid att fixa iordning..jag jobbar hela helgen men sen så är jag ledig mån och tis och då ska det rullas köttbullar och andra goa saker till julbordet..

Jag arbetar dagen på julafton..vi ska fira här hemma med mor och farföräldrar och bröder på kvällen..På Juldagen så ska vi bara slappa..mot kvällen så beger jag mig till jobbet ..Men sen så är jag 3 dagars ledig Hurra!!
Nästa gång vi ses så visar jag vår Julgran..Den är så stooor!!
Ps: Kände efter ha röjt lite med tvätten..att jag kände mig så konstig i kroppen..Hade visst fått feber..jag har kämpat på hela veckan med förkylning och ont i lungorna(jag har astma) Nu ska jag ta och kurera mig så nått jobb de närmsta två darna blir det inte..
Tack för alla besök och hälsningar..Kram Anna

30 Comments

 • Lindas Vita Lantliv

  Å vad tråkigt att du är sjuk, det är vi med (magsjuka) Hoppas du hinner friskna till till julafton..det är alltid lika roligt att titta in här, du är s pysslig och har ett sånt vackert hem!

  God jul på dig!//Kram Linda

 • Nygammalt

  Hej Anna!
  Vad tråkigt att du känner dig dålig så här inför julen. Hoppas du känner dig bättre nu.

  Julfint har du iaf gjort det och mums så gott bröd du har bakat. Alltid roligt med traditioner.

  Må så gott och krya på dig!
  Kramar från mig.

 • Lilla Blanka

  Hej goa vän!

  Usch stackare som har besvär med lungorna 🙁 Jag har också haft besvär med astma och det är jobbigt, speciellt om man dessutom är förkyld och hängig.

  Vad fint du har gjort med strutarna, jättefint med enriset i dem!

  Kram och krya på dig nu Anna!
  Mia

 • Ann-Catrin

  men lilla gumman.. vad du hpller på fast du är sjuk… det är nog lite typsikt att du blev det nu när allt mend huset är klart och du kan slapp´na av.. brukar vara så.
  Dian kakor spg mumsiga ut och strutarna så vackra

  Nu bäddar du ner dig..basta!!

  KRAMAR
  Ann-Catrin

 • Anonym

  Hi Anna,
  Love to visit your blog and watch all those inspring pictures !! I specially like the big ”strutar”
  Very nice idea !!
  Have a good 4th advent sunday.
  Greetings, Janneke.

 • Gårdsromantik

  Ett stort Grattis till HUsförsäljningen – vi ha inte ens hunnit sätta ut vårat till försäljning!

  Vilken tur ni hade att de var så ivriga att flytta in.

  Vilken härlig jul ni kommer att få i ert nya vackra hem.

  Kram Maud

 • Anonym

  Min Mormor och Morfar gör sådana brödbak i ugnen i vedspisen, det blir så gott. Hos oss är det mannen som för den traditionen vidare, fast utan vedspis… Fin bild på brödet, så levande!
  Krya på Dig. Önskar GOD JUL! Annelie W.

 • Anonym

  Vad tråkigt att du är sjuk men hoppas att du kryar på dig snart. Brödet ser jättegott ut, det påminner om ett bröd som min pappas faster brukade baka och det hade jag tänkt baka innan jul.
  Ha en bra helg
  Kram Susanne

 • Körsbärsgården

  Godkväll Anna!

  Har för inte så länge sedan kommit hem från Lilljul. Vi är några Mammor och barn som träffas och har ”knytis-julbord”, byter julklappar, umgås och har det trevligt en em/kväll i juletid. Våra små somnade nyss ovaggade och jag tar mig en bloggrunda innan läggdax. Börjar jobba 06.00 i morgon så det blir ingen sen kväll.

  Tack så mycket för receptet! Jag bakar största delen av det matbröd som äts i detta hus och det ska bli kul att prova ett nytt recept. Har ett längre tag gått och sneglat på en Meteor stekhäll i brist på bakugn, men ännu har inte Tomten haft någon sådan i säcken. Kanske i år? 🙂

  Önskar Dig en skön helg och håller tummarna för mer snö både hos Er och här! De senaste dagarnas mildväder har, tyvärr, tagit hårt på snön…

  Vänliga hälsningar från Karin.

 • Marie

  Hejsan!

  Vilka ljuvliga strutar du har gjort, passade jättebra på vitrinskåpen. Och brödet ser ju helt underbart gott ut, vilken vacker bild!!!!

  Stackars dig som har blivit sjuk, hoppas nu verkligen att du kryar på dig snabbt Anna.

  Många kramar
  Marie

 • husvidhavet

  Krya på dig vännen…. att jobba på julafton brukar vara ganska mysigt fast det är ju skönt att vara hemma oxå!
  Vackert julbak man känner nästan doften…Mmmmm
  Kram Marith

 • Lockas lilla längtan

  Nybakt bröd som är sååå gott! Speciellt nät det lite varmt ovh man brer på smöret… och det smälter! MUMS!!!
  Tråkigt att du inte mår bra! Hoppas att du kryar på dig till i jul, jag antar att julen är ganska viktig för dig =o)

  Kram Veronica

 • Anonym

  Jag kan riktigt känna hur det doftar nybakat! vad duktig du är.

  Men, tråkigt att du blitt sjuk. Jag har precis blivit frisk, och det hängde i länge…

  Sköt om dej.
  kram
  ingela

 • Emelie

  Gud vad vackert du har fått det i ditt nya hem. Blir så avis. Här kämpar jag fortfarande med att få det som jag vill ha det och det är lite mer än ett år sedan jag flyttade hit från skåne till småland.

  Och det där julbrödet ser riktigt gott ut. Ska spara receptet och se om man kan baka bröd själv och ge som en ”gå-bort-gåva” vid jul ihop med lite ris och fint inlindat i papper och lin. Eller vad tror ni?

  Kram och God Jul!
  /Emmie

 • Beatrice

  Åh du gör det så fint. Strutarna är ljuvliga. Jag blev glad för brödkakereceptet. Precis sådana brödkakor gjorde min farmor. Jag har så underbara minnen från våra frukostar ihop, (de bodde uppepå i vårt hus) när vi satt tillsammans och drack kokkaffe med Riddargrädde och åt hembakta brödkakor. Jag var väl bara en tvärhand hög och hon runt 80. Det är minnen jag vårdar ömt. Ta väl hand om dig så att du piggnar till innan julafton. Ni är värda en underbar jul i ert nya hus.

  God Jul från Västkusten.

 • LantlivsAnette

  Åhhh Anna vilka vackra strutar du har gjort…och de där bröden,kasta över ett till mig..hii..hii..ser såå mumsiga ut.
  Nämen krya på dig nu..rackarns inte roligt att vara sjuk till jul..
  Jag är ledig nu i helgen, men sen jobbar jag alla dagar även julafton..
  Ha det gott
  Kraam Anette

 • vitating

  Åhh vännen!
  Har du fått febern nu istället?! Du som har skickat krya pådig hälsningar till mig! Jag har fortfarande ont i halsen men är annars pigg nu. Hoppas det går över snabbt! Inte kul så här till julen. Fint du har piffat upp ditt vitrinskåp! Brödbilden var ju bara för härlig,riktigt känner den goda lukten 🙂

  Krya på dig nu!
  Kramisar Maria

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »