matrum,  nyår

Kaminen i matrummet!!

Något som jag uppskattar så otroligt med vårt nya hus är..Att vi har en braskamin..Det är en modell med täljsten så värmen dröjer kvar länge..Så otroligt mysigt att titta på lågorna och känna värmen..

Det bästa är att man kan ligga i järnsängen i vardagsrummet och se elden..det är härligt..

I skrivande stund så sitter jag och äter frukost..jag ska strax bege mig till jobbet…

Ha en bra dag..Kram Anna

39 Comments

 • C De-sign

  Visst är det härligt med eld…och det blir ju så skön värme…det är verkligen något jag saknar i mitt hus!
  ETT RIKTIGT GOTT NYTT ÅR 2009 önskar jag dig! Kram fr C

 • Hannis

  Vad härligt med kaminen!
  Kan tänka mig att det är populärt att ligga i järnsängen och mysa!!

  Ett riktigt gott nytt år önskar jag dig//
  Kram Hannis

 • Nygammalt

  Ååååhh så underbart det låter. Perfekt både som värmekälla och som mysfaktor.

  Hoppas jobbandet går bra.

  Önskar dig ett riktigt Gott Nytt År!

  Många kramar från mig.

 • Kamomilla

  Det kallar jag frukost med livskvalitet och jag är så glad att ni är lyckliga i ert fina hus! Eld är rogivande för själen, det vet också vi, som värmer hela vårt hus med ved. Det är livskvalitet så det brakar om det. Lycka!

  Gott Nytt År till dig min bloggvän,
  Kamomilla

 • vitating

  Såå himla mysigt med en eldkälla! Det vill vi ha när vi bygger ut i framtiden! Vilken vardagslyx att ligga i järnsängen o titta på elden som sprakar. Ert hem är verkligen underbart, såååkul att få tag i ett sådant ställe jag förstår att ni föll pladask!
  Snart är det ett nyttt år med nya möjligheter!
  Kramar Maria

 • Anonym

  Ja visst är det härligt med en värmande brasa….jag har något annat som värmer hos mig kika in får du se ;=)

  Kram Pernilla

 • Lindas Vita Lantliv

  Å det är verkligen en dröm jag haft länge, att få ha en kamin eller öppen spis…Det är inte bara skönt, det är så dekoratibt också, med HÖG mysfaktor…

  Har länge funderat på en fejk-spis…

  Önskar dig ett riktigt gott nytt år!

  Kram Linda

 • Inspiration i vitt

  Hej Gulliga Anna, vilka fantastiska bilder du visar på ditt nya hem jag blir alldeles lycklig av att se dom ojoj så fint du har det.
  En sådan kamin måste vara såå härligt att ha din hall är så fin.
  Ha nu en go nyår så hörs vi snart igen kram på dig/Ingela.

 • Marie

  Hej Anna!

  Hoppas du har haft en bra dag på jobbet!

  Visst är det mysigt att sitta och titta på elden, älskar att elda i våran kakelugn och höra hur det sprakar. Eran braskamin är så fin, ja hela erat hus är helt underbart!

  Förlåt, jag har totalt glömt bort fönsterspröjsen!!!! Ska få min J att skriva ner en beskrivning av hur han gjorde och så ska jag fota ordentliga bilder på hur slutresultatet blev. Kommer inom en väldans snar framtid!!!!

  Ha det bra!
  Kramar Marie

 • Mia

  Åh ja men visst är det härligt med en brasa och lite värme. Vi hade öppen spis när vi köpte huset men har installerat en gjutjärnskassett så nu blir det riktigt varmt och skönt när man eldar. Minst en brasa om dagen så här års… 🙂

  Ha en mysig kväll!
  Kram Mia

 • Loppisliv

  Hejs svejs Anna! Hoppas din jul har varit helt underbar. Så himla mysigt ert nya hus tar sig. Jisses vad ni hunnit med mycket. Är riktigt avis på er kamin och vedspisen i köket, en sån lyx…ger värme kalla dagar och så vackert det är också, det ger äkta lantlig känsla, så mysigt!! Ojoj vilken fin julklapp du fick av din svärmor, lilla trumpeten är ju helt bedårande. Ha det bäst nu Anna. Kram på dig//Paula

 • Anonym

  Ja visst är det härligt att ligga och se på brasan. Jag brukar säga att det bästa vi har i vårt hem är braskaminen. Vad mysigt det ser ut på bilderna, jag längtar alltid efter nya inlägg.
  Mvh Susanne

 • Lilla Blanka

  Hej Anna!

  Tack vad snäll du är! Jag tycker mina fönstgerbilder inte blev så bra, det var så stressigt när jag skulle fota (tog ett par snabba kort när jag var hemma på 30 min lunch hihi)…men men det blir nog bättre när jag får lite helheltsbilder 🙂

  Ja åh det är ju såå mysigt med en kamin! Vi köpte ju vår runda Contura för ett par år sedan och jag älskar den verkligen!

  Det är så roligt att se bilder av ert fina hus! Vet du, jag hade sån otrolig lust att åka ner och våldgästa dig härom veckan..hihi, det skall jag inte göra,álltså utan att fråga först 🙂 Men hoppas vi ses nu i vår!

  Åh vad fint instrument din svärmor hade med sig från USA, tänk vad mycket man kunde hitta om man fick gå på loppis där..eller i Frankrike..ojojoj

  Kram goa vän!
  Mia

 • Lilla huset på prärien

  Åh vad fint Anna!! Vilket fantastiskt vackert golv och jag älskar den vackra korgen!! Super!

  Inga reportage? Måste blandat ihop alldeles… Vad synd – du skulle vara toppen 🙂 Kanske längre fram då… *ler*?

  Stor kram Jenny

 • Lisemoren

  Ja det ser og høres deilig ut med en god ovn. Vi har også skaffet oss en og den er veldig god å ha på kalde dager. Huset ditt er lekkert, og du legger alltid ut så fine bilder. Godt nytt år til deg : )

 • Willewira

  En kamin ligger högt på min önskelista, då vårt hus är gammalt och ibland ganska kyligt. I mitt tycke…

  Så kamin är bland det första som ska in, utan några kompromisser.

  Måste vara svårt att ta sig till jobbet när man har en brasa och en järnsäng intill… 😉

  Hoppas din arbetsdag blir bra.
  Kramar
  Willewira

 • Romantiska Hem

  Åh ja jag verkligen förstå att du gillar den! Det är så mysigt, själv har jag en liten vedspis att hålla tillgodo med men den bjuder ju på värmen och det sprakande ljudet! Mysigt! ha en fin dag på jobbet!! Kram Petra

 • husvidhavet

  Håller med dig jag älskar att elda och känna värmen från kaminen däremot har jag ju inte lika fin som dig men ack så mysigt ändå!
  Nu ska jag oxå strax till jobbet så ha det bra!
  Kram Marith

 • Millas hem

  Hej Anna!
  Vilken fin bild!
  Ja, det är riktigt mysigt med lite både ”ögongodis” och värme från en kamin! Att den är vacker till och med utan brasa är ju bara ett plus!:)
  Fin bild också tagen i spegeln, tycker jag!
  Ser så himla mysigt ut i nya huset!
  Hoppas att du får en bra dag på jobbet!

  Kram Camilla

 • Viola

  God morgen, visst är det underbart med att kunna ha sin brasa, så rogivande, har en murad hög spis här på landet med en kamininsats som sprider så go värme. Vaknade idag till en underbar dag. En blå himmel med en sol som lyser på allt det vackra i naturen som är inbäddat i rimfrost, ett skådespel för ögat och utanför köksfönstret har jag mina små matgäster som låter sig bjudas, gott att leva, ha en bra dag, kram VIOLA

 • Körsbärsgården

  Godmorgon Anna!

  Vad skönt med en braskamin och vad härligt att Du uppskattar den så mycket!
  En levande värmekälla ger en värdeökning av fastigheten både ekonomiskt och själsligt. Att sitta och titta in i eldens lågor är verkligen rofyllt och att känna värmen sprida sig och höra elden spraka är en härlig upplevelse.
  När vår Lilleman var liten satt han ofta i sin gåstol och tittade in i Roslags-spisen, hans egen ”eld-TV”. 🙂 Nu sitter han inte och tittar in i den lika ofta men vi eldar i den varje dag under höst, vinter och vår. Är det inte för värmens skull så gör vi det bara för att det är så mysigt. ”Ska vi göra en brasa och ha mys?”, brukar de små undra.

  Önskar Dig en skön dag härifrån oss där det nu är -16 grader och massa, massa rimfrost. Islykte-tillverkningen inför Nyår går utmärkt! 🙂

  Kram från Karin.

 • LantlivsAnette

  Gomorron !!
  Åhh så mysigt, det är så rofyllt med eld..och vad härligt att du kan ligga i Järnsängen o se elden…
  Jaa, Anna, tänk ändå att du bor där i ditt drömhus nu…jag tycker det är så roligt…du har fått det så himla fint…
  Jag längtar alltid tills du gör nya fina inlägg…
  Ha nu en bra dag…jag är ledig idag..ska nog måla lite..
  Kraam Anette

 • Heaven and Earth

  Go´morron vännen!!
  Visst är det härligt med brasa, av olika slag.
  Där jag vaktar hundarna har dom en snarlik till din o det e såå mysigt att lyssna till sprakandet o känna värmen…
  Tänk att jag e först o skriva… jag la mig i bädden vid 4, somnade inte förrän bortåt 5 o klockan ringde 6.30!! Då kom det en liten busig hund till mig!! Dags att vakna!
  Annars hade detta aldrig hänt!! 😉

  Tack för dina rara ord!
  Dom kändes verkligen rätt in i hjärtat… Jag hör gärna av mig till dig. Vad gulligt av dig! Tack!

  Massor med Kramar!!!
  Iréne

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »