nyår

Samma saker från olika vinklar!

Tallrikarna fyndade jag på loppis för 5 kr st för ett tag sen!! Gillar verkligen patinan!!

I förrgår kväll satt jag och lekt med min kamera..Har funderat en del på fotokonsten sen Fotograferna var här..att fota är verkligen nått jag gillar..Jag lägger ner tid på varje bild..Vill att ljus och skärpa ska bli så bra som möjligt i kombination med sakerna som visas på bilden..

Har tyckt att det vart så tråkiga förutsättningar att fota i..Gråmulet väder och dålig belysning inne..

I söndags fixade min goa farbror så att jag fick en lampa i taket i matrummet..Bara det gör jätte mycket för bildljuset..

Jo, i alla fall när jag satt och tryckte på kameran så hittade jag de manuella inställningarna..Där kunde man ändra iso..så att bilderna blir ljusare..och så kunde man ändra att bilden blev svart vit..hajar ni, jag har haft kameran i snart 3 år och har inte fattat det..hum, pinsamt..jag ska börja läsa manualerlite bättre och oftare!!I promise that!!

Min kamera heter canon digital ixus 55..Tror att den kostade mellan 3000-4000 för 3 år sen..mannen köpte den till mig för att det var bra iso värde ..det fanns billigare kameror med mer megapixel men han blev rekommenderad denna efter som det gick att ställa in iso värdet..här kan man läsa om kameran..och här kan man läsa om andra canon prdukter.

Min dröm är att kunna köpa en riktigt bra system Kamera, jag får nog ta och börja spara..För det finns så mycket som man kan fota..

I dag fyller min dotter tonåring..Vi har firat med god frukost..sen ska jag hämta henne och bästisen i skolan..Då åker vi till Kungsbacka och shoppar..Det är hennes önskan..så fika och shopping here i come!!

Ps! Nyss var min höger spalt borta! den hade lagt sig under mitten spalten!! Fattar inte hur den hamnade där..Fy va jobbit det var..jag trodde att jag skulle få radera hela högerspalten och göra en ny..men helt plötsligt så var den tillbaka..Gissa om jag blev glad!!Skönt när problemen löser sig själva!!
Ha det så bra och tack för alla hälsningar och besök!!Kram Anna

35 Comments

 • Bodil

  Hej Anna!

  Grattis till tonaringen!

  Visst ar Anne Geddes bilder fina, jag har aldrig hort talas om henne forran nu.

  Fina bilder du har tagit!

  Jag fick en ny kamera i julklapp som jag haller pa att lara mig.
  Bilderna pa humle bebisen ar tagna av den nya kameran.

  Ha en fin helg med din familj.

  Kram Bodil.

 • Marie

  Hej Anna!

  Ett stort GRATTIS till tonåringen, hoppas ni hade en mysig shoppingdag igår.

  Jättefina bilder, så många vackra saker! Du är verkligen duktig på att göra de mest underbara arrangemang.

  Ha en trevlig helg!
  Kram Marie

 • Lilla Blanka

  Hej goa vän!

  Grattis till tonåringen! *kram*

  Fina bilder Anna! Och vad speciell känsla det blev när de var svartvita några av dem, jättefint!

  Ja, tänk att ha en jättefin systemkamera som man kunde utan o innan som tog så fina bilder som man bara kunde hoppas på och önska!

  Jösses vad läskigt det är när det händer sådär med bloggen..samma sak hände mig när jag skulle laborera lite..allt bara kastades omkring och nu vågar jag inte expromentera för mycket…=)

  Stor kram
  Mia

  Ps hur blir det med det vi halvt om halvt beslutat i Borås?

 • Må Gott

  Så skojigt att få följa hur ert hem växer fram. Det blir ju bara SÅÅÅÅÅ fint överallt!!! Hemtrevnad börjar för mig bli synonymt med My Lovely Things-Anna! 🙂

  Tack för inspirerande bilder!

  Må gott!
  Kram Anette

 • Anonym

  Angående Linda så har jag svarat dig inne på min blogg. Så kom in dit vet jag…här finns så många kommentarer så du kanske tappar bort mig i mängden ;o)
  Förresten så ska jag till dina hemtrakter nästa helg, min farmor fyller 102 år och det vankas kalas. Jag har bra gener i släkten med andra ord.

  Kram Anna

 • MiasAteljé

  Hej Anna
  Jag får nog också läsa på med min kamera. Tack för påminnelsen. Man blir så glad när man får presenter så man bara packar upp och börjar använda.
  Tusen tack för trådrullarna. De är jättefina.
  Kram Mia

 • livetpåfyran

  Vet du , min arbetskamrat har nyss köpt en kamera och hon pratade om att dom har en inställning för svartvitt mm. Då måste jag ha det med tänkte jag, så idag har jag läst min manual och hittat den inställningen. Snacka om att jag blev paff när jag tittade in hos dig och du har det likadant!! fniss

  ha de gott, kram Pia

 • Anonym

  Det finns en hel del finesser på en kamera men jag håller mig till en enklare variant, mannen (rättare sagt familjen) har en sån där ”avancerad” kamera som jag inte kan bli vän med.
  Snygga bilder har du då fotat….

  Gratta tonåringen från mig och jag hoppas ni hade en trevlig eftermiddag tillsammans.

  Ha det bra
  Kram Pernilla

 • Kamomilla

  Jag gillar dina ljusstakar, de är så fina!!
  Att fota är nog så rooligt! Speciellt nu när man kan ta en massa massa bilder och radera det man vill! Ingen framkallning behövs, man kan se allt på datorn genast! Jag älskar det!!

 • Annas skattkammare

  Hihi, du är ju nästan värre än mig.. med att inte läsa manualer menar jag.. Får nog börja läsa instruktionsboken till min systemkamera snart.. som det är nu bara provar jag mig fram.. men det där med iso hade jag t.ex. ingen aning om. Tack för tipset! =)
  Har du förresten fått mina mail?
  Jättefina bilder Anna!
  Kram /en till som älskar att fota

 • Graadskan

  Väldigt fina bilder! Som vanligt!!

  Jag fick en systemkamera i kombinerad födelsedagspresent och julklapp och håller precis på att lära mig. Det är svårt, men superskoj!!

  Jag har en inbjudan i min blogg, som jag hoppas du kan vara intresserad av!

  Kram Camilla

 • Romantiska Hem

  Hejsan Vännen! Fick ditt brev idag och ja vad kan jag säga! Jag är helt mållös, bilderna höll absolut världsklas! Anmgående din fråga
  med priset för er medverk. så är det något vi hoppas på att kunna göra men först och främst vill vi ha klart hela budgeteringen så vi ser att det iallafall går runt, det tror vi ju men man får nog också räkna med att det kanske inte gör det. Ha det nu riktigt gott och fint!! Kram Petra
  ps. ditt framsideförslag är verkligen värt en funderare!! Ds

 • Hannis

  Vilken perfekt present!
  En shoppingrunda.

  Det märks att du lägger ner tid på dina bilder.
  Tycker att dom alltid ser fina ut.

  Det där med att läsa instruktionsböcker är du inte ensam om…
  Jag är en riktig slarver när det gäller sånt.
  Och sen kliar jag mig i huvudet när saker inte funkar=))

  Kram Hannis

 • Kristina

  Hej Jag gillar de svartvitabilderna. Ja man borde läsa på mer om sin kamera. Så kul med en som fyller tonåring. Kommer ihåg när de gjorde det, det är lite speciellt. Men nu är mina barn, 26, 24 och 19.
  kram på dig.
  Kristina

 • Helena

  Mina tonåringar brukar få visa mig alla finesser o funktioner på våra tekniska prylar… Dottern är en hejare på just kameran och hon är oxå den jag vänder mig till när jag vill ha hjälp med svartvita bilder o annat…
  Hoppas du får en trevlig utflykt tillsammans med ditt födelsedagsbarn!!!!!
  Kram

 • Hjärtefröjd

  tack! 🙂
  ja det är underbart!! synd me allergin där..
  åh, va roligt att planera o plantera!! längtar efter trädgård!! men jag har ju fått en altan nu, när jag lyttade 🙂 så jag kan ha lite ute…

  står o skapar med begravningar på jobbet..
  lycka till me maten o njut av dan!
  kram linnea

 • Titti

  Jättemysiga bilder och kanontrevlig blogg. Hit kommer jag fler gånger!!!
  Min dotter fyller också år idag, men hon blir ”bara” 12.:)
  Kram Titti

 • Magnolia

  Hej alla underbara människor!

  Hoppas att allt är bra och att du mår bra! Jag vill tacka alla och underbra människor som varit inne och lämnat förslag på namn och som hoppas på mig i mina kommande planer

  Har nu bestämt mig för 5 st namn på butiken och ni får jätte gärna gå in och rösta på förslagen nu !

  Massor kramar Tina

 • Tidsmästarinnan

  Hej Anna, vad mysigt att kika in här hos dig igen!
  Grattis till reportaget, det ska bli roligt att se till nästa jul!
  Vad fint ni har i nya huset, det måste kännas så kul att piffa och inspireras… hyacinterna i hinken var ju också helt underbara!

  Stor kram!
  Susanne

 • moni

  Heihei kjempefine bilder!! jeg har også en gammel kasse og fikk lyst å fylle den med lekre saker slik som deg når jeg så bildene dine! det var utrolig flott. Tidligere har jeg hatt blomster i den!!! ha en videre fin dag!

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »