kök,  matrum

Nu är vitrinskåpet vitt!!

Färgen på luckorna heter S 0502-Y.Luckorna är sprutmålade på mannens jobb! Jag har målat socklar,täcksidor och innuti skåpet!

Köpte nya porslinsknoppar med oxideradmässings detaljer!

Åh, vad jag är lycklig!!!

Vitrinskåpet blev precis som jag såg framför mig..Jag tror till och med att det blev bättre än vad jag kunde hoppas på!! När jag fick sista nummret av Jeanne dàrc living Magasinet, så visste jag att så vill jag ha det! I numret så fanns det ett repotag om ett så vackert hem. De hade en stor hylla som de fyllt med massa vackert..Nu har idéen fått ligga och gro ett tag och nu när skåpet var färdigt så visst jag hur det skulle fyllas..

När jag ser det vita skåpet med de mörka inslaget i form av gamla ting och korgar, mörka bjälkar i taket så får jag en Karen Blixten känsla..Äntligen kom bjälkarna i sin rätt!!

Nu måste jag fortsätta med köket.Har vart ute en liten stund med killarna och åkt pulka..Nu så ska jag måla panel, laga mat och röja! Här är så rörigt,men nu är det ju fint i vitrinskåpet ialla fall..Och det är en Jätte bra början!! I kväll så ska vi ta det lungt och slappa framför en gammal Indiana Jones film….Han är 5 åringens stora favorit..han nynnar ständigt på filmmelodin!!

Ha det så bra, Kram Anna

36 Comments

 • Lilla Blanka

  Hej Anna!

  Jaså du håller på med hyllplanen nu 🙂 Du är så flitig! Men jag förstår dig..man får sån energi av att se det växa fram och så är man ju så nyfiken på att få det klart och se hur det blir! Jag är säker på att det kommer bli så bra med köket!!!

  Ja, det är inte klokt..men vi har fått tag på exakt samma kakel (och vi har ju haft detta liggande i säkert 5 år i källaren..) Niclas åkte runt till varendaste kakelfirma i Gbg. Till slut hittade han det och nu skall han hämta det i morron när han ändå hämtar det runda handfatet. Åh vad spänd jag är på att få komma igång på riktigt…jag har ju bara jobbat med en massa detaljer (spegeln, kommoden, målning av pärlspont osv).

  Kram och ha en jättefin vecka!
  Mia

 • Loppisliv

  Hej Anna! Vilken skillnad, förstår att du är lycklig. Så fräscht och vackert det blev med vitt..Ni är så himla duktiga som hinner med så mycket…och så fint du pyntat inuti skåpet också, sen gillar jag att takbjälkarna är mörka, då ser skåpen nästan ännu vackrare och vitare ut. Vackra knoppar till också…Många kramar Paula

 • Marie

  Vitrinskåpet blev helt underbart fint Anna och vad vackert det är med de mörka bjälkarna till.
  Sen har du ju så otroligt mycket fint inuti skåpet också!!!!!

  Ha en bra vecka!
  Kram Marie

  Ps. Beskrivning på spröjsen kommer. Väntar dock OTÅLIGT på att muraren ska komma och putsa huset så vi kan ta bort den enorma presenningen som hänger över hela utbygget. Som det är nu går det inte att fota fönstren och jag tror att det är bra att göra det så ni även kan se hur fönstren blev och inte bara få det beskrivet i text.

 • Ann-Catrin

  Anna!!

  men så homla snyggt det blev… ni verkar alltid ha något på gång ni..
  UNDREBART VACKERT!!!
  Och sen kommer du fylla det med massa fint.. som vanligt!!

  Stor stor kraam
  Ann-Catrin

 • Hjärtefröjd

  åh så fint vitrinskåpet belv!!! så kul när de börjar bli klart undan för undan… 🙂
  hoppas ni har en riktigt trevlig helg!!
  här blir de vila idag,efter en intensiv rossäljardag igår… 🙂
  stor kram linnea

 • Anonym

  Skåpet blev verkligen jättefint och nu längtar jag bara efter att få se resten. Jag har en paus med min blogg men vi får se om jag fortsätter. Här händer saker i alla fall på inredningsfronten.
  Kram Susanne

 • Millas hem

  Hej Anna!

  Så vackert skåpet blev…helt otroligt att det är samma skåp, hag kikade på före bilderna!

  Så ljust och fint det ser ut överallt hos er, och vad bra att ni lämnar takbjälkarna mörka, för det gör att allt det ljusa kommer fram ännu mer!

  När jag läser vad du skrivit så kan jag riktigt känna att ni trivs i ert nya fina hus!
  Så himla roligt, tycker jag!

  Ha en härlig söndag, solen skiner väl i hela landet, kan jag tro?!

  Kram Camilla

 • LantlivsAnette

  Åhhh Anna !!
  Så ljuvligt fint, vad ni har varit flitiga !! Om du bara visste vad du har satt igång mig nu, jag planerar för fullt hur jag vill ha det i mitt kök nu, hoppas nu att vi kan sätta igång till våren…
  Ha nu en toppen Söndag
  Kraam Anette

 • Willewira

  Anna, vad fint det blev!!! Att du är nöjd, det förstår jag helt och fullt!

  Blir sugen att måla vårt kök också, men det är kanske att ta i när vi ska byta ut det så småningom..

  Önskar dig en skön söndag!
  KRam
  Willewira

 • Lilla Blanka

  Hej Anna!

  Åhh vad fint det blev!!! Och alla sakerna du har i gör att det blir alldeles underbart!

  Helt perfekt att maken kunde sprutmåla på jobbet, det ser verkligen proffsigt ut och får jättebra kvalitet.

  Jag har också målat idag (skrivbordet fick två lager till..gillade inte den där flammiga looken, det såg för skabbigt ut), och när jag ändå hade pensel och färg målade jag köksbordet (det var ju vitt innan, men blev uppfräschat nu)

  Ha en fin söndag vännen, hoppas ni mårbra allihop och har haft en bra alla hjärtans dag!

  Kramar
  Mia

  Ps tack snälla för sms *kram*

 • Anonym

  Glömde skriva…TACK för välkomnandet till blogg-sfären!! Det värmde mig. Kul att få en hälsning är det också!
  Kram.

 • Anonym

  Åh, jag förstår att du blev nöjd.
  Det blv sån skillnad.
  Och knopparna passar så bra.

  Färgen är samma nyans som vi använt till vårat kök också. Den brukar gå under benämningen Stockholmsvitt. (eller antikvitt)

  (Svägerskans gamla lägenhet i Stockholm är målad i den nyansen, och jag gillade den.)

  Nu kommer stockarna till sin rätt!
  kram, ingela

 • I huset ved bekken

  Du har god smak, og du høres så koselig ut. Jeg har selv 4 barn, og var hjemmeværende da de var små.Jobbet deltid etterhvert. Nå jobber jeg fult, ungene er store og bare attpå-klatten min bor hjemme. Hun er alt blitt 16,5 år. Nyt ungene nå, tida går så fort.
  Mvh Kate .

 • Änglahem

  Blev såååå FINT! Vackert pyntat och grejat har du hunnit med också!
  Men du…..Anna…ska det inte vara vinflaskor där till vänster?*tihi*….lite mumma dricka!

  Har ni snö?…Fusk*fniss*….inte en snöflinga här finns här nere!*grrr*…Sportlov har vi veckan som kommer…sport o sport?…skidor på hjul isf!*haha*
  Ni har väl haft erat lov veckan som gick…eller?

  Trevlig lördagkväll!
  Kram, Ulrika

 • Kamomilla

  Det blev nog bara så fint!! Jag vet precis hur du känner dig för jag är själv lika lycklig just nu!!! Härligt när det går precis som man önskat!

  Glad vändag till dig!
  Kamomilla

 • Anonym

  Verkligen fint Anna1

  Jag tycker att man ska låta bjälkarna vara bruna om de är och inte måla dem vita som en del gör, det blir en spännande brytning och ger ett djup åt allt det vita

  Kram Lena

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »