nyår

Innan för dörrarna..

Tycker att den gamla etiketten är så fin!!

Att ha det fint innan för dörrarna var nått som kom till mig en dag när jag satt i soffan och kände mig halvvissen av halsontet..Plötsligt så visst jag att finporslinet skulle vara kanonfint i skåpet..sockerlådan som jag fyndade på Moheda.. fann sin plats där med..Först tänkte jag..Jag målar hela skåpet vitt invändigt..Sen så så jag stopp vänta!! Jag gillar gammalt trä..det är åldrat och har fin patina..Är ingen furu lover!! Men, gammalt trä, kontrast till slitetvitt–Lovely!!I mina ögon!!
När jag bygger upp ett stilleben..så tänker jag nog undermedvetet på kontraster..Jag springer liksom inte runt och letar grejer..utan sakerna bara förs samman.Ni vet plötsligt händer det!.Jag gillar konstraster..men harmoni..Saker måste samspela med varandra..Tycker att dessa ting harmoniserar väldigt bra med varandra..Känns som en lyckad kryddning ,som i en maträtt..nått salt, nått sött och nått syrligt..

Tack för alla era goa hälsningar..Nu är jag ledig i dag..skönt..har jobbat hela helgen med ont i lungorna..Denna astma säger jag bara..tack och lov för kortison!!

Ha det så bra..
Kram Anna

35 Comments

 • Idolarl

  generic cialis online pharmacy This study was conducted to evaluate fractal dimension FD, mandibular cortical width MCW, panoramic mandibular index PMI, and mandibular cortical index MCI on panoramic radiographs to determine the mandibular cortical and trabecular bone changes in females with breast cancer undergoing aromatase inhibitors AIs treatment

 • Anonym

  Va fina glas du har i skåpet. Visst är etiketten fin!!

  Hoppas astman försvinner!Tröttsamt att bära på.

  Kram Annelie

 • Vardagens guldkorn

  Å vilket snyggt skåp! Har ett liknande som väntar på målning i källaren… kanske ska ta och lämna insidan i orginalfärg… hmm tål att klura på, det blev väldigt snyggt!
  Kram Linda

 • Tankar tar tid

  Du är så duktig på att se vad som passar ihop … jag kan bli lite osäker på mig själv där ibland men jag försöker … man måste tro på det man gör för att lyckas … här som i andra sammanhang.

  Jag hade samma tankar när jag målade om mitt ekskåp/skänk … ska jag måla det inuti el. inte … men det blev omålat … dels för att det kändes mest praktiskt (man slipper skrapmärken när man drar tallrikar fram och tillbaka) och för att jag gillar det gamla mörka träet mot den ljusa utsidan … kontrasten som blir när man öppnar skåpet.

  Kramar Christina

 • Jeanettes hus

  Håller fullständigt med dig Anna.
  Kontraster skänker liv åt saker och stileben.

  Du kan konsten att få till den rätta känslan.

  Fint som snus!

  Ha det bäst och krya på dig
  Kramisar Jeanette

 • Marie

  Hej Anna!

  Tycker du gjorde helt rätt som inte målade skåpet inuti, ser jättevackert ut! Och så fint du har arrangerat allt inuti, du är verkligen duktig!

  Ha en trevlig kväll!
  Kram Marie

 • Vit som snö

  Så sant som det är sagt! Alla vackra tingen kommer fram desto mer om det finns en kontrast där. Det blev såå vackert i skåpet.
  Hoppas du kryar på dej!
  Kram Cilla

 • Hannis

  Hmmmm…
  Om jag ändå hade sån ordning i mina skåp!!
  Väldigt fint med sockerlådan!

  Hoppas att du blir bättre i astman.
  Finns inget värre än när den gör sig påmind.

  Kram Hannis

  Ps.Tack för dina alltid så rara rader.

 • Längtan i Vitt

  Du jag instäämer.Där har du verkligen lyckats med skåpet.Hur tjusigt som helst! Tyvärr så har min sambo och son oxå astma så det där med kortison har jag mycket erfarenhet av.Min 10 åring i princip bodde på sjukhuset första 3 levnadsåren. kram Carina

 • LenaS

  Visst är det skönt att veta att det är ordning på baksidan av dörrarna jag är helt hopplös med detta vilket ofta leder till små konflikter med juvelerna här hemma som tycker att mamsen är få nitisk ;o)
  Ha en fin dag!
  Kramis/LenaS

 • Inspiration i vitt

  Hej gulliga, fy för retningar i lungorna det kan inte vara skoj. Vilket vackert skåp och allt du ställt in där passade bra till alla kalas och bjudningar.
  Att blanda och noga sätta samman grejer sker atomatiskt på nåt sätt, du har det i blodet Anna och då blir det vackert.
  Kram på dig/Ingela.

 • Viveka i Bläckhornet

  Hej Anna!

  Visst är det en härlig känsla att ha vackert även i skåpen.Och det är det hos dig:)

  Var tvungen att stanna till inne hos dig för att läsa igenom inlägg jag missat. så underbar liten köjsö du gjort. Jag skulle också vilja haen. Men vårt bord är så stort då det ryms inget.då vi ofta är många som äter tillsammans så behöver jag ju bordsyta.Men drömmen vore ju ett gammalt slagbord med långa klaffar som kan hänga ner när de inte används. Får väl leta på nån auktion i sommar.
  Har haft lite tid över för bloggandet nu när jag tagit bort gipset, jag vill ju så gäran hinna ta igen sånt som jag inte hunnit. Men då blir bloggandet åsidosatt… känns så tråkigt att inte svara alla som kommenterat. Hur gör du?

  Idag skiner solen igen och trädgården väntar…

  Ha en go dag vännen

  Kram Viveka

 • LantlivsAnette

  Halloj vännen !!
  Jaa, du är en mästare på att göra vackra stilleben..wow vad fint..både i och på skåpet !!
  Ojj, så du har astma..hoppas att du känner dig bättre nu..vila..fika och mys..
  Ha det gott
  Kraam Anette
  P.s Tack för de fina orden hos mig, det värmer gott i mitt hjärta…

 • Guldkant På Livet

  Rent ut sagt skitsnyggt! Klart det ska vara så, jättefint med dörrana öppna och lådan så där synslig, hade inte blivit samma grej om du målat! Jag gillar det träbruna gamla jättemycket, ihop med vitt är det snyggt! Och nu gjorde sig de tre krusen ännu bättre! Vilken snygg skänk!!! Krya på dig! Mari.

 • Kerstin - Syster Grön

  Hej Anna!

  Äntligen!! Jag läste det underbara inlägget du skrev i påsktid förra året, det om din tro, för länge, länge sedan och trodde (dumma jag) att jag skulle komma ihåg, och hitta tillbaka till din blogg, och nu! Efter ett år, är jag tillbaka! *fniss* Lyckliga jag! Du har en alldeles underbar blogg, som jag numera kommer att komma tillbaka till ofta!

  Varma kramar,
  Kerstin

 • Helena

  Jättefint!!! Jag tycker du gjorde rätt i att inte måla invändigt på skåpet! Är avis på din sockerlåda, håller alltid ögonen öppna efter en sån när jag är på loppis! Ha en härlig måndag! Kram Helena

 • Tulipa

  Att ha fint i skåpen är en väldigt skön känsla tycker jag!
  Man vet att det är en fröjd för ögat att öppna dörrarna….

  Snyggt med det trärena där innanför.
  Stämmer som handen i handsken!

  Önskar dig en trevlig dag!

  Kram mariette

 • Loppisliv

  Jättefint du har i ditt skåp, men du får inte gömma den fina terrinen där inne…hihi, den ser jättefin ut ju. Jag gillar också kontraster, det får inte bli för mycket av det goda, lagom mix av allt och det lyckas du med perfekt. Ta nu hand om dig denna lediga dag. Kraaam Paula

 • Anonym

  Tjusigt Anna!
  Visst är det skönt att ha ordning även bakom dörrarna, jag försöker ha orning överallt men det finns en del lådor och skåpar som är ”skräpsamlingar”
  Vilken fin trälåda du har fått tag på.

  Ha en skön vilodag
  Kram Pernilla

 • Romantiska Hem

  Hejsan Vännen!
  Ja, astama är inget skoj!! Skönt att kortisonen lindrar för dig. Vår son fick astma när han var 3-4 månader (ovanligt så liten) men det växte bort när han var 2 år, taack och lov för det var så besvärligt för honom, så jag kan tänka mig att det känns liknande för sig. Det blev ju super fint i dditt skåp!!! Jag tycker också om när det står tjusigt i skåp och är nog också en kontrast lover! Kram Petra

 • livetpåfyran

  Ja det är verkligen fint med kontaster till vitt! Själen mår väldigt väl av ordning både i det synliga och osynliga(i skåpet) Det ska kännas bra när man öppnar ett skåp, man ska inte få ångest över röran där inne… Så jag förstår din känsla nu!!

  Krya på dig Anna! Ha en härlig ledig dag.

  Kram Pia

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »