nyår

Reportage i Aftonbladet / Härligt Hemma nr 7 2011.

En härlig sommar dag förra året var Fotograf Carina Olander och jag hos Johanna o Marko och förevigade deras hem till ett tidningsreportage!I dag och i morgon kan ni läsa om Johanna och Markos väg till att förvandla 90 tals villan till ett hus i gammal sekelskiftes stil. De har verkligen lyckats, och med sitt hem inspirerar de verkligen att allt går att förvandla!

Kika gärna in på Johannas blogg!


Av Anna Truelsen Foto Carina Olander

Tack för alla goa uppmuntande ord om mina bilder. Ja, jag gillar verkligen att fota och är en glad amatör..Har massor av foto brister som jag jobbar med. Vill bli bättre och bättre!!

Reportage fotografering överlämnar jag till mina fantastiska fotografer Carina och Jonas.

Det krävs mycket av en fotograf, mer än att bara ha en bra kamera med bra objektiv!Man måste kunna det tekniska med kameran. Kunna fota i alla förhållanden. Alla kan lyckas med en bra bild,men det är när man ställs inför svåra foto förhållanden som kunskapen sätts på prov! Man måste kunna redigera bilder och lägga ihop bilder för att få rätt ljusnivå i hela bilden. Utfrätna fönster som är som ett stor ljus hål som näst intill gör att det skär i ögonen är inte att rekommendera! Sen är det viktigt att ha skärpan rätt i bilden, att fota med ett djup. En bild kan göras på många olika sätt, men för att få en välkomponerad bild krävs mer än tur.

Mitt bästa råd till er som drömmer om att kunna fota som en fotograf. Är att gå fotokurser och foto utbildningar. Mina goa fotografer har lovat att ha kurs med mig, för jag vill förstå allt det tekniska!!Det stör mig så , att jag inte kan prestera det jag vill med kameran, så en redigerings kurs står högst upp på , borde göra listan!

Därför är jag så glad att det är andra än jag som fotar. Jag nöjer mig med att styla, och genom mitt bildseende hjälpa fotografen att hitta vinklar och dyl…

Men jag älskar att fota och ser det som ett sätt att uttrycka mig..

Kram Anna

15 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »