nyår

Reportage i Aftonbladet / Härligt Hemma nr 7 2011.

En härlig sommar dag förra året var Fotograf Carina Olander och jag hos Johanna o Marko och förevigade deras hem till ett tidningsreportage!I dag och i morgon kan ni läsa om Johanna och Markos väg till att förvandla 90 tals villan till ett hus i gammal sekelskiftes stil. De har verkligen lyckats, och med sitt hem inspirerar de verkligen att allt går att förvandla!

Kika gärna in på Johannas blogg!


Av Anna Truelsen Foto Carina Olander

Tack för alla goa uppmuntande ord om mina bilder. Ja, jag gillar verkligen att fota och är en glad amatör..Har massor av foto brister som jag jobbar med. Vill bli bättre och bättre!!

Reportage fotografering överlämnar jag till mina fantastiska fotografer Carina och Jonas.

Det krävs mycket av en fotograf, mer än att bara ha en bra kamera med bra objektiv!Man måste kunna det tekniska med kameran. Kunna fota i alla förhållanden. Alla kan lyckas med en bra bild,men det är när man ställs inför svåra foto förhållanden som kunskapen sätts på prov! Man måste kunna redigera bilder och lägga ihop bilder för att få rätt ljusnivå i hela bilden. Utfrätna fönster som är som ett stor ljus hål som näst intill gör att det skär i ögonen är inte att rekommendera! Sen är det viktigt att ha skärpan rätt i bilden, att fota med ett djup. En bild kan göras på många olika sätt, men för att få en välkomponerad bild krävs mer än tur.

Mitt bästa råd till er som drömmer om att kunna fota som en fotograf. Är att gå fotokurser och foto utbildningar. Mina goa fotografer har lovat att ha kurs med mig, för jag vill förstå allt det tekniska!!Det stör mig så , att jag inte kan prestera det jag vill med kameran, så en redigerings kurs står högst upp på , borde göra listan!

Därför är jag så glad att det är andra än jag som fotar. Jag nöjer mig med att styla, och genom mitt bildseende hjälpa fotografen att hitta vinklar och dyl…

Men jag älskar att fota och ser det som ett sätt att uttrycka mig..

Kram Anna

Subscribe
Notify of
guest
15 Comments
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Made by Ina

Vilket underbart hem 😉
Ger mig massor av inspration till renoveringen av vårt nya hus 😉

Kram Marina

Det vita dårhuset

Det spelar ingen roll hur många kurser man går om man inte HAR ögat för det… Och det HAR du Anna!!!

Tack snälla för din fina kommentar!
Sen vill jag också passa på att tacka dig för en annan sak.
Du är en av dom få som har haft mig på länken sen första början. Från mina futtiga besökare som nu eskalerat har du troget haft mig kvar.
Betyder mycket för mig och jag vill att du ska veta att jag är tacksam!

Många kramar Erika

Monkan

90-talshus? Jag som just skulle skriva att det var ett underbart fint gammalt hus. Ok, inte gammalt då, men helt fantastiskt fint.

Dina bilder är ju jättefina, men du kan ju gå kurs för att det är roligt 🙂 För redigering kan jag tipsa om distanskursen Digital Bildbehandling, du kan läsa om den på Moderskeppet.

Aleisa

Åh, vad underbart fint!

Vilket fint reportage!

Jag gillar fota men e så kass. Men jag tränar o tränar. Som tur e är min sambo duktig!

Kram o trevlig helg

Madde

Ljusa vardag

Vad fint hem, de har verkligen lyckats med att förvandla 90-talsvillan. Ska besöka hennes blogg. Ja då är det inte bara jag som önskar att jag vore bra på att fota. Ska anmäla mig till en kurs…men måste få tag i en bra kamera först… Ha en fin kväll! Mvh Anna

Vilka fina och inspirerande bilder!

Önskar dig en härlig lördag!

Ljusa Rum

Underbara bilder! Kram/Veronica

Hej Anna!

Så fina bilder från ett vackert hem 🙂
Ha en fin lördag!

Kram Sirpa

Norrfrids Eija

Du ger en beskrivning full av glädje och kärlek till din hobby. Jag har ett likadant förhållande till fotografering, ibland lyckas man över förväntan att förmedla det man vill genom fotot, andra gånger får man redigera i all oändlighet och ändå blir bilden platt! Håller också på att lära mig och tar kurser när tillfälle ges! Men forografering är så mycket mera än teknik och den förmågan har du!
Ha en fin dag,
Eija

VINTAGE

White & black look always great. I love it!!

Tine

P.S. Maybe you would like to take part in a giveaway raffle? http://uruguay-az.blogspot.com/2011/02/giveaway.html

Ardisia

Hej! Det var en bra självreflektion Anna! Livet består av att lära, och vi är säkert många som vill lära sig att ta fina bilder. Känslan att ibland lyckas är underbar och bara ökar hungern.

Vilket underbart hem Johanna & Marko har!! helt fantastiskt att dem har lyckats skapa en sån stil i 90-talsvillan!

Ha en skön helg, kramar

Körsbärshöjden

Visst är det roligt att lära sig
fotografera, här har du en till som
kämpar med inställningarna 🙂

Ha en fin helg
Eva

Här är en till som ÄLSKAR att fotografera!! 🙂 Är också en amatör och är hungrig på att lära mig allt vad man kan göra med kameran. Har anmält mitt intresse till en fotokurs på högskolan till att börja med, så jag hoppas jag kommer med.

Du har tagit jättefina bilder! :))
Ha en skön lördag.

HANNES DAGBOK

Utrolig lekkert!

dere er så flinke<3

Klem,Hanne

Translate »