nyår

P I Z Z A ..tajm..

Världens goaste pizza, iallafall om du frågar mig!!

Nu är jag så mätt, pizzan är verkligen super go!!Nu blir det film för mig och tv spel för killarna!!

Pizza recept!

Deg receptet har jag hittat här !

25 gram jäst
2,5 dl vatten
2 msk olja
0,5 krm salt
ca 5- 6,5 vetemjöl.
( i ursprungsreceptet står det 7-8 dl)

Gör så här:

Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till 37 grader och häll på lite av vattnet över jästen och rör tills jästen är helt upplöst i vattnet. Tillsätt resten av vattnet, olja och salt och rör om. Tillsätt vetemjölet lite i taget – använd gärna köksmaskin eller elvisp med degkrokar och kör tills det blivit en fin deg. Ta så mycket mjöl att degen blir bra och släpper bunkens kant. Låt jäsa under bakduk ½ – 1 timme tills degen blivit dubbelt så stor. Tag upp degen på mjölat bakbord och knåda den smidig. Kavla ut degen till den form du vill ha och lägg på bakplåt med bakplåtspapper eller i pizzaformar. Degen räcker till 2 st plåtar ca 25×35 cm om man vill ha tunn pizza. Lägg på någon fyllning. Jag brukar ha på en tomatsås med vitlök i. Rökt skinka, ost och lök., och grädda i 225-250°C i mitten av ugnen 10-15 minuter.När Pizzan är färdig och kommit ur ugnen så lägger jag på Italiensk lufttorkad skinka, ruccola,soltorkad tomat,fetaost. Brukar ha pesto på med, men hade ingen hemma i dag..Pizzan kan varieras i det oändliga, men det här är min favvo!Nu blir det filmtajm!!Kram Anna

7 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »