kök,  matrum

Utsikten från matplatsen!

Nu har vi plockat bort min blogghörna..Den var precis där vid fönstret! Vi ska bygga en platsbyggd kökssoffa under fönstret..Bygga in elementet och ha en stor blombräda så jag kan ha pelargoner i mitt kök..Ryggen och sidorna till soffan kommer bestå av pärlspont..Vi kan återvinna den bänksskiva som låg där innan..Den ska kapas och bli sittbänk..Kanon när det går att återanvända!

I vitrinskåpet så har jag plockat fram alla mina gamla vackra bestick..De har legat i fodral innan..men då ser manju dem inte..Så nu har jag lagt alla gamla vackra skedar på ett fat , med trevliga ting..

I dag är det en riktigt go dag här..Barnen har gått till skolan och lillkillen är på 15 timmars dagis..Och jag är alldeles själv..här är så tyst och skönt..Ska äta en stadig och go frukost nu..Sen så ska jag måla lite mer panel och så håller jag på att måla en knoppbräda som jag var och hämtade i Skara trakten hos min morfar igår..Härligt när man får snickar hjälp..han håller på med en tallrikshylla med..den behöver bara modifieras lite till sen får jag den..

Ha en bra dag ..tack för ni kikar in!! Kram Anna

37 Comments

 • Anna-Lena

  Hej,

  otroligt vilken fin blogg du har. Skåpet blev fantastiskt fint. Har själv ett skåp som står och väntar på att målas vitt. Det var också väldigt fint med pärlsponten som ni satt upp. Än så länge har vi bara pärlspont i hallen men jag drömmer om mer… i köket, i barnens rum osv. Undrar om jag får lägga till din blogg på min blogglista över bloggar som jag inspireras av?
  MVH Anna-Lena Holm ”drömmar av silver”

 • Jeanettes hus

  Hej vännen,

  Grattis till det vackra kök som sakta men säkert växer fram i ert fina hus.
  Det blir hur underbart som helst.

  Lyckliga du som har snickar hjälp som kan förverkliga dina idéer…
  Härligt!

  Hoppas att du har haft en skön dag i din ensamhet…..

  Många kramisar Jeanette

 • Elin

  Så fint det kommer at bli med soffan där och så vackert det blir sen med dina pelagoner i fönstret… Underbart lantligt.

  Så spännande att få följa era fixar ideer…

  Många kramar
  Elin

 • Fåfängans Hem

  Hej hej!!

  Vet inte om jag besökt dig för länge sedan men jag har bläddrat nu länge här på bloggen och blivit riktigt förtjust i bloggen med alla vackra bilder, o dina loppisfynd gör mig grön av avund! =)

  massa kram o trevlig helg// Anna

 • Lilla Blanka

  Hej Anna!

  Ja, åh det kommer bli så fint med soffan där!

  Härlig utsikt över köket, det är så mysigt!!!

  Bilden på det gräddvita porslinet och lite spets och gamla fina bestick är ljuvlig!

  Kram vännen, ha en jättefin dag!
  Mia

  Ps knopphylla…bara ordet får mig att le, den är säkert underbar, jag älskar knopphyllor..! Och din morfar är ju toppen, skall du krackelera hyllan tro? Åh den kommer bli jättefin, jag vet ju hur den hyllan du hade som inspiration såg ut..(Oj detta blev ju ett längre PS än själva kommentaren haha)

 • vitating

  Hej Anna!
  Sååå fint! Köket blir ju toppen!! En platsbyggd soffa har vi pratat om vid fönstret ner mot sjön, så härligt! Hörnan nedan var ju helfin oxå! Du gör så fint Anna, ert hem blir magiskt! Det märks att ni trivs och har ”kommit hem”. Vi har lagt ner det där vi diskuterade och det känns jättebra. Vi fokuserar nu på vår renovering, ska bli sååå kul att få det klart! Liggande råspont i alla rum, helvitt sovrum, schackrutigt golv o panel i badrummet, underbart!
  Ha det gott!
  Kramar Maria

 • Hannis

  Praktiskt när man kan återanvända i stället för att bara kasta och köpa nytt.
  Vilken projektanda det är hos dig!
  Och det går undan!
  Kan tänka mig att det kommer att bli fint med sittplats vid fönstret.

  Kram Hannis

 • Annas skattkammare

  Så fint det är i ditt kök! Och en sittbänk kommer ju bli perfekt där vid fönstret i ljuset. Du har så vackra ting! Är så avis på dig som har snickarhjälp.. Vore kul att ses någon gång om du har vägarna förbi, kanske en loppisrunda? 😉 Kram /Anna

 • Ann-Catrin

  Anna!

  Du är verkligen en inspirerande tjej.. du visar alltid något nytt och har fantastiska idéer.
  Njuter av dina fina bilder och kan ju bara tänka mig hur fint det kommer att bli med den platsbyggda soffan… ojoj!

  KRAMAR
  Ann-Catrin

 • LantlivsAnette

  Halloj där !!
  Åhhh Anna vad fint..nu måste du ju vara helnöjd…ojjj så fint !
  och ännu finare kommer det att bli med soffan och allt som planeras.
  Det är alltid lika kul och inspirerande att kika in här hos dig !! Himmelens tur att du började blogga Anna !!
  ha det nu så bra
  Kraam Anette

 • Tulipa

  Hej!
  En platsbyggd soffa med bred fönsterbänk till pelargonier…jag får en vacker bild i huvudet…*suck*.

  Du undrade var min butik ligger, i Knäred utanför Halmstad.
  Butiken ska flytta till nya lokaler, vi har tillträde den 1 mars och ska vara ute från nuvarande den 1 maj. Så vi har massvis att göra, bla att dra in vatten!
  Denna gång är vi egna ägare till fastigheten och kan göra som vi vill och jag har en vision av att försöka få till en blomsterbutik i lite gammeldags stil. Jag blir salig vid tanken…kommer ju att bli både med och motgångar, men tex så får jag en mycket större blomsterverkstad med underbart trägolv och panel på väggarna. Det har varit bla möbelbutik och cykelaffär under tidens gång så där är mycket gamla inventarier och ljuvliga skåp!
  Oj, det blev långt..jag blir lite ivrig när jag tänker på det!!!

  Ha en bra dag!

  kram Mariette

 • Viveka i Bläckhornet

  Men människa hur fint har du det egentligen? Ditt hem är ju en dröm…det kommer att bli kanon med en soffa därunder där du kan sitta och njuta av alla pelargoner och bläddra i mysiga inredningstidningar och…

  Kramar I massor

  Viveka

 • Anonym

  Härligt med en morfar! Min har alltid arbetat med trä, träffar för sällan honom och mormor.
  Så mysigt med ett bänk på plats. Det verkar passa där hos er. Jag vill kanske ha det i hallen här nån gång, en man kan ha förvaring i…alla vantar och mössor som dräller.
  Mysigt kök du har Anna…Skönt att du fick en go stund idag.Själv ska jag på lektion snart, pausar lite hemma med kaffe…och semla. Hinner inte så mkt hemma , försöker inse att det får ta tid. Kram!

 • Hjärtefröjd

  nämen åh va fint de blir!! så härligt ljust!!
  hoppas du får en skön dag nu då!! 🙂
  kramar från snöiga göteborg, rätt så kyligt att jobba ute vill jag säga………

  kramar linnea

 • hemtrevnad marie

  Ja, visst är återanvändning toppen!!
  Jag är helt övertygad om att det kommer att bli en jättefin sittbänk!
  Fint med besticken, framme…jag har också fina bestick framme,,och bestickfodralen ,även de framme, fast tomma, hihi!
  ha en fin osdag!
  kraam

 • Anonym

  Jag älskar recycling!!!

  Det är precis så man ska tänka för att göra det man kan för att rädda världen, eller se till så att våra barn får ha jorden lite till….

  Det är faktiskt så många av oss bloggare gör när vi springer på loppisar och köper gammalt i stället för att bara gynna det nya.

  Spännande att se hur er soffa blir

  Jättefin och jättevit bild, me like 😀

  Kramar Lena

 • Miss Marple

  Kjøkkenet ditt blir så vakkert! Når jeg ser kjøkkenbordet og -stolene dine får jeg lyst til å finne fram hvitfargen…, men kjøkkenstolene våre er ganske nymalte i sjokolade, så det får vel drøye en stund…

  Man kan bli helt lyrisk av det nydelige hjemmet ditt =)

  Ha en fin dag!

 • Willewira

  Hallå där, vännen!

  Vad skönt med en dag i lugn ro… man behöver det ibland.
  Själv har jag äntligen fått lite arbetsro efter två dagar med barn och kompisar hemma.
  Det är lite kluvet detta att jobba hemma. Samtidigt som barnen vet att jag alltid är hemma så fungerar det ju mindre dåligt vid loven… som nu. Igår hade jag hela huset fullt med barn och gissa hur mycket man får gjort då!!

  Idag är de iväg till busfabriken och det är skönt!! (så det låter…) 🙂

  Det blir så fint erat kök, att jag har god lust att fixa till vårat också. Men jag tror det blir att kasta pengarna i sjön då huset snart ska byggas om. Men lusten finns!! 🙂

  Önskar dig en härligt kreativ dag! Själv ska jag återgå till jobbet…

  Kramar
  Willewira

 • moni

  så masse lekkert du har i hjemmet ditt, kjempe inspirerendes hver gang!! Likte veldig godt ommøbleringen i tallerkenhyllen som viser under, jeg har også lyst på en tallerkenhylle, men vet foreløpig ikke hvor jeg vil ha den enda… lekkert med stillebenet på vitrineskapet med de vakre gamle skjeene, det var en god idee for å vise dem frem, har også et par fine gamle skjeer. ha en vider fin dag!!

 • Anonym

  Hej vännen, det blir så otroligt fint i erat kök, och en inbyggd kökssoffa under fönstret, gissa hur mycket jag vill ha det!!!!!!
  Ringer dig om en stund!
  Kram Marguerite

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »