nyår

Tapeter..

 Vit tapet, utan mönster från Duro. Art Qvintus 221-16 Serie 649

Första raden från vänster :
1: Vallmo 322-05   2: Karelia  286-01  3.Picknic 287-01
Andra raden från vänster:
4: Praktmagnolia 670-05   5:Picknic 287-05    6: Lotus 274-02
http://www.durosweden.se/  hittar du fler fina tapeter..
Alltså det här med att välja tapet! Det är verkligen inte lätt! Efter ”ångestfulla” tapetväljar timmar bestämde jag mig för Qvintus vit tapet.Varför vitt? Jo,vårt vardagsrum är på 30 kvm, har fyra fönster och upplevs ljust och luftigt. Rummet har en ”salsliknande” känsla, som jag vill lyfta fram och det gör man bäst med vitt!
Jag har verkligen tänkt över det här beslutet. Det var väldigt nära att jag valde en fond tapet, som heter  Karelia. Tapeten med björkstammar ligger mig varmt om hjärtat. Då vårt ställe faktiskt heter Björkliden.
Men återigen så kände jag att rummet skulle stympas med en fondtapet.Därför så gick den bort med. Men jag har ett annat projekt för den fin, fina björktapeten Karelia. Vad det blir får ni se senare..
Något annat som jag desperat gillar, är svarta tapeter. Tänk er en snygg svart medaljong tapet, som  Florence 666-05 från Duro. Men återigen, så vill jag behålla ljuset i huset..
Tapeter är så snyggt, vissa rum är som gjorda för tapeter. Som vårt sovrum tex. Där drömmer jag om att sätta tapeten Vallmo 322-05 som en fondvägg bakom sängen.
I matrummet vore det super snyggt med tapeten Soltorp 015-04 från Duros Gammalsvenska kollektion..Vi får se hur det blir.Det kunde nog vart snyggt med två fondväggar i matrummet. En mot altandörren och en mitt i mot. Resten av väggarna skulle vart klädda i pärlspont från golv till tak.Fast det dröjer ännu innan matrummet ska fixas, så jag har ju tid att tänka!!
Just nu pågår nerdragning av strukturtapet. Om ni visste vad jag längtat efter det momentet. I tre år har jag väntat. Vårt fönsterprojekt innebar ett gigantiska renoveringsarbete. För att fixa det så har vi tagit en sak i sänder och låtit det ta tid…
När tapeterna är nere och stora hål lagade. Så ska vi sätta upp Duros Spackel på rulle- Easy cover ,
Vilken lättnad det var att hitta den. Skönt att inte behöva göra ett perfekt underarbete!!
Sist men inte minst..Jag får en del frågor under kommentarerna. Jag har dock inte riktigt vetat hur jag ska svara. Men så här gör vi. Har ni frågor, ställ dem i kommentarsfältet. Så svarar jag i kommentarsfältet, så fort jag hinner!
Ha en fin Fredag. Här vankas bla textskrivning, altandörr målning och så får det nog bli lite mer svamp plockning- det är en lisa för själen!!
Kram Anna

6 Comments

 • Lavendel o Lantliv

  Jag har växt upp granne med Durofabriken i Hagaström och lukten av nygjord tapet, min farbror har jobbat där sen barnsben. Och vi har alltid haft Duro i vårt hem. Så jag förstår att gillar dem.
  Kram Eva-Lena

 • Ljuva Drömmar

  Visst finns det många snygga tapeter men när det väl gäller så väljer jag ljusa och neutrala väggar. Jag gillar att ha frihet att välja färger på restan av inredningen utan att det skär sig.
  Låter så skönt med spackeltapet, finns ju inget värre än underarbete…
  Lycka till med tapetseringen.

  Hoppas du får en skön dag i svampskogen, kramar Maria!

 • Nordingården

  Härligt tapetinlägg! Jag vill tapetsera både hall och sovrum nu efter det att vi satte upp nya tapeter i gammail stil i Lillstugans sovrum. Men, man vill ju inte byta var år så man vill vara säker på sin sak, vit tapet som du valde är nog ett bra val, då är man fri att ändra allt annat hur mycket man vill! Mari.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »