nyår

Insättning av innanfönster..

 Åh va jag älskar våra fönster, de är så vackra!!

Att det inte skulle vara helt lätt, det förstod vi redan från början! Det är en hel del jobb med att få rätt passform på innanfönstren!

Någon kanske undrar varför vi låtit göra nya innanfönster! Anledning till det är att i köpte fönstren på annons. Tidigare ägaren hade modifierat fönstren en aning. Nämligen genom att kapa av innanfönstren och skruva fast dem på ytterbågarna. Säkert en lösning som funkat bra, men ingen lösning som vi ville ha!

För att kunna beställa innanfönster, fick vi ta med alla fönstren till snickeriet som skulle göra innanfönstren till oss. De mätte och mätte. Vi fick även beskedet att vi skulle få en del jobb med att rikta in dem..

I fredag var det dags att hämta dem hos glasmästaren, vilket medförde att jag ägnade tre timmar åt att måla fönstren..puh va trött jag var på att måla..

Snickeriet hade helt rätt,innanfönstren behövde modifieras!Vi raspade och raspade och raspade i timtal för att få rätt passform.

När vi väl fått rätt passform på två fönster, så var det dags för att måla igen, rättare sagt olja in trät som nu var synligt pga av raspningen..

I eftermiddag blir det tvätt av fönster, och insättning av iallafall två fönster. Sen får vi se om mannen hinner få in några mer fönster när jag är bort.. Jag åker till Italien i morgon och kommer hem om 10 dar.Det ska bli så skönt att få sol!!

Ha det så gott kram Anna

15 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »