nyår

Golven klara..

 Storsonens rum är klart och han är så nöjd. Elen ska dock fixas till.
(Mats snart dags för elfix om du har tid)

När vi flyttade in i huset för tre årsedan delade vi av ett stort rum till två. Vi byggde en hall mellan barnens rum så att de inte skulle behöva gå igenom varandras rum. Riktigt bra tycker ja!

Nu är golven färdiga. Vi har slipat, lutat och oljat dem!
Vi är verkligen supernöjda, golven blev så snygga!
Vi har använt oss av Faxes lut och olja. Blandat 2 vitolja med en klarolja, blir bäst så tycker jag!
Kan verkligen rekommendera lutade och oljade golv. Golvet är original 
och har legat där sen 30 talet,kul att få fint!
I morgon kommer bilder på dotterns rum. Vi har börjat att tapetsera och det blir så fint, gammaldags och romantiskt som hon ville ha det!
Ha det så gott/Anna!

12 Comments

 • Elin / Draumesidene

  Dette gjorde vi i heile huset vårt for 13 år siden. Veldig flott! Men no er golva våre malte. Likar det også 😉 Men man ser jo alt av støv og skitt med en gang… Masse meir praktisk med olje!

  Lekkert hos deg!

  klem,
  e 🙂

 • Syster vit

  Mycket fint, gillar den rena ljusa känslan. Min 15-årige son är tokig i el-gitarr och jag undrar var du köpt den snygga planschen/tavlan någonstans? Skulle passa fint i hans rum.
  Kram Liselott

 • Gamla skolan-Jennie

  Supersnyggt Anna!!! Ni förvandlar verkligen huset till ett vackert hem! Och nu blev jag så glad för den tapeten som sonen har i sitt rum är precis en sådan som vi vill ha i vårt nya rum! Var kommer den ifrån?

  Kramar Jennie

 • PERNILLA

  golv med "känsla" …superfina!! ska fixa golvet på landet i sommar så sparar nner det här tipset …Tack ! …ska bli spännande att se de färdiga rummen.

  kram Pernilla på Piazzan

 • Anonym

  Hej
  Det är jättesnyggt med oljade och lutade trägolv vi har det i hela vårat hus med det är inte så praktiskt i kök och hal där är det inte lättskött, Vårat hus är byggt 1933 och det var trägolv under i alla rum men tyvärr gick de inte att använda då föregående ägare sågat i alla för att sätta in element och panna då det från början bara fanns vedspis i köket men jag är inte ledsan för det jag har lagt nya breda tiljor med golv värme och rivit ut alla gamla trasiga golv är hel nöjd med resultatet kram helene

 • Anonym

  Hej!

  Vad fina golven blir! Jag vill så gärna ha gamla trägolv. Jag bor i ett hus byggt år 1932 och har fiskbensparkett. Jag misstänker att det ligger gammalt trägolv under detta, men är inte helt hundra och det känns tråkigt att förstöra mitt nuvarnade golv om det visar sig att de som bott i lägenheten tidigare har tagit bort trägolvet. Har du någon aning om vilka golv som användes runt 1930-talet eller vart jag skulle kunna fråga? 🙂 Kanske lite knasig fråga, men jag kan inte tänka på annat än vad som finns under mina golv!

  • Anna Truelsen

   hej, jag kan inte ge dig något bra svar men jag besökte en lägenhet för reportage. Deras lägenhet hade fiskbensparkett och under fanns ett undergolv i trä som de slipade, lutade och oljade.
   Det är lite så att man får ta en risk eller låta bli. Så har vi gjort.

   Vi har tagit risken, och kollat. Jag hade inte fixat att inte få veta om det var golv under vår parkett ex..
   Lycka till!

 • Helenas loggbok

  Åh så fint! Har haft den tapeten i 3 olika boende vi har haft i Sverige. Jag älskar den, finns ingen finare! Hoppas du visar mer bilder när det är inrett. Jag tycker det är svårt att hitta inspiration till just fina "tonårsgrabbsrum" och till viss del även rum till tonårstjejer. Det finns ju mängder av fina bilder på bäbis/barnrum, men knappt något till tonåringar!
  Hälsningar Helena i Luxemburg

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »