nyår

Mixern och råsaftcentrifugen kommer att stå framme de närmsta veckorna

Min dotter Johanna har genomgått en tandreglering de tre sista åren. Vilket har inneburit att hon har fått räls i övre och nedre käke.

För att ge plats åt tänderna, då bettet behövde regleras så opererades visdomständerna ut. Från början var det tänkt att båda käkarna skulle opereras och sättas i rätt läge då Johanna har underbett, men regleringen av tänderna i övre käke har gått väldigt bra,då de sneda tänderna har rätats ut med hjälp av tandställningen som regelbundet har spänts för att vrida tänderna rätt.

Tandregleringen har varit en smärtsam tid. Johanna har haft väldigt ont i både tänder och huvud. Men hon har varit tapper och kämpat på trots både smärta och trötthet och genomförde utbildningen på gymnasiet med bravur och tog den efterlängtade studenten i somras.

Nu är tandregleringen snart i hamn, Johanna kommer att opereras inom kort, underkäken kommer att flyttas ett par millimeter inåt,så att hon får ett normalt bett och plats för alla sina tänder.

Vi är väldigt glada över att Johanna bara behöver operera nedre käke, och operationstiden har nu förkortas från en hel dag till en halv dag på operationsbordet.

Det känns väldigt bra att operationen snart skall ske, även om jag vet att läkningsprocessen efter operationen kommer att vara kämpig för henne.

Johanna kommer att behöva äta flytande i flera veckor, och nu kommer mina år i äldreomsorgen väl till pass då ”passering av mat, hörde till de dagliga sysslorna på äldreboendet”

Jag tänker mig att jag skall göra näringsrika smoothies & soppor och funderar på att skaffa mig en råsaftscentrifug


Inlägg i samarbet med CDON.COM4 Comments

  • mia

    hej anna! vilken kämpe du har till dotter, jag jobbade som ung på käk kirurgen i Stockholm och vet hur jobbigt men också hur BRA det blir sedan, hon kommer att bli så fin. lycka till och jag håller tummarna att hon snart kan le som en prinsessa/Mia

    • Anna Truelsen

      Tack Mia. Ja hon är tuff. Hon opererades för en veck sedan, och har haft så mycket biverkningar av medicinerna. Biverkningarna är helt klart värre än ontet i käken. Men nu har vi lyckats att ställa in medicinen och hon mår ej illa längre. Typiskt nog har hon blivit förkyld. men men, läkningen av käken går fint.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »