nyår

Fristugan

Jag skulle vilja tipsa om Fristugan. En stuga på 25 kvm som vänner till mig bygger och säljer.

”På gjutjärnsspisen står nypotatisen på kokning. Utanför verandan halstras abborre över öppen eld och drickan står på kylning i ishink. Tystnaden bryts endast av eldens sprakande, fåglars kvitter och en ljummen bris från sjön.

”Säg är det konstigt att man längtar bort nån gång?” sjöng den svenska sångerskan Lena Andersson i Hylands hörna 1971 och blev rikskändis. Det har gått över 40 år sedan dess men kallet från lugnet i naturen är fortfarande i hög grad verkligt i dagens högteknologiska samhälle.

Från och med 2 juli 2014 är det fritt fram för tomt- och markägare att bygga en komplementbyggnad, ett Attefallshus, på 25 kvadratmeter utan bygglov. Vi tillverkar Fristugan, ett kostymanpassat Attefallshus efter dina önskemål. Drömmer du om en flyttbar jaktstuga, en fiskestuga, en oberoende stuga för rekreation och avkoppling eller kanske om en genuin gäststuga på gården?

Vi strävar inte bara efter att bygga fina stugor utan vill också erbjuda ett alternativ till dagens uppskruvade levnadstempo. Ett sätt att hitta tillbaka till rötterna, total avkoppling från samtidens krav på att ständigt vara uppkopplad och anträffbar.

Ledordet är enkelhet men med ett gott signum och ett hantverk av god kvalitet. En stomme av lösvirke, klätt med live edge-panel som framhäver träets naturliga skönhet, fullt isolerade golv, tak och väggar för åretruntbruk, en gjutjärnsspis i stugans hjärta och en veranda för avkoppling och umgänge.

Fristugan tillverkas i två modeller. En flyttbar stuga, helt oberoende från kommunalt vatten och el för total frihet, samt en utrustad med möjlighet att koppla på kommunalt vatten, avlopp och elnät.

Fristugan kommer inte att tillverkas eller säljas i två exakt likadana exemplar. Stugan massproduceras inte. Varje enskild stuga har en unik touch, enkel men med kvalitet och har de bekvämligheter som moderna människor kräver. Skräddarsydd för dig med jaktintresse, fiskeintresse eller helt enkelt för dig som är intresserad av en enklare stuga men med en genuin finish.”

Vill ni veta mer surfa in på deras hemsida,  Fristugan


Jag skulle vilja ha en sådan här stuga både invid en sjö och nära en skidbacke.

Trevlig kväll/Anna

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »