tvättstugan

Tvättstugan -få ordning på kaoset

Inlägg i samarbete med Elfa Lumi AB

När vi flyttade in i huset 2008 var jag så glad över att det fanns en tvättstuga då vi hade byggt bort tvättstugan i vårt förra hus och istället byggt ett barnrum av det och hade tvättmaskin och torktumlare i badrummet a´la lägenhetsstyle. Litet och trångt, men det funkade.

När vi flyttade in här så var jag så glad över att ha ett helt rum att sköta tvätten i. Torktumlaren som fanns överlevde inte många månader med oss, en stor familj på sex personer,där tvättmaskinen gick dygnet runt. Den la av helt enkelt och vi brydde oss inte om att köpa en ny.

För att få mer plats så slängde vi ut en arbetsbänk, som tidigare ägare förmodligen använt sig av när de sydde och vikte tvätt och hängde istället upp linor att hänga tvätten på.

Jag har alltid gillar att hänga tvätt, (värre är det med att ta ner den från strecket.ler:) och hänger ut tvätt  så tidigt jag bara kan på våren och så långt in på hösten som det är möjligt. Bra för miljön och för plånboken. Att sedan kunna hänga tvätt i tvättstugan resterande månader är inte fel,torkar fort gör det med,speciellt efter att vi köpte en avfuktare.

Vi renoverade tvättstugan för ja,jag tror det är två åresedan, eller kanske tre, åren går så sjukt fort så jag
har inte riktigt koll, men jag tror att det är två år sedan. Hur som helst, min man och hans rörmockarkompis bilade upp golvet och bytte stammar. Jag ville ha golvvärme, men vi var inte beredda på att gräva ända ner till”kina” för att kunna isolera och gjuta in golvvärme. Kina, eller jag någon meter eller så, det kändes ungefär lika långt. Så golvvärme gick ”fetbort.”

Vi bestämde oss istället för att köpa det billigaste klinkert vi kunde hitta då vi behövde ha klinker i hela källaren och inte hade råd att vara kräsna. Sagt och gjort. Vi hittade ett grått klinker, och firman som byggde om vårt badrum lade in det. När de ändå var i farten fick de sätta upp kakel på tre väggar i tvättstugan. Ytterväggen fixade vi till själva. Vi tog bort plastfärgen så att betongväggen kunde andas, och vi kommer förmodligen att putsa om den, men när det blir det vet jag inte.Tills vidare får den vara så ruff som den är, gillar det.

När tvättstugan var klinkad och kalkad flyttade vi bara in tvättmaskinen, då inspirationen var slut, vi hade renoverat badrum och anlagt nytt avlopp och haft hantverkare hemma i flera månader så att inreda tvättstugan var inte ens att tänka på. Det var först nu, förra veckan som det var dags. Jag har sedan tidigare inlett ett samarbete med Elfa Lumi AB, som för knappt ett år sedan var de hemma hos oss och satte in ett garderobsystem i vårt sovrum. Det blev hur bra som helst. Och nu var det dags för nästa samarbete, nu skulle det äntligen bli ordning och reda i tvättstugan.

Innan en montör i från Elfa kunde komma och montera upp förvaringssystem så fick vi mäta upp väggarna (därav siffrorna på bilderna) och hyra en maskin som talar om vart reglar, vattenledningar och elen sitter i väggarna.  Mackapären fick spel, kan man säga då den sa att det var ledningar över allt i väggen. Det kändes inte så troligt men vi vågade inte chansa. I det läget så tänkte vi att det kanske inte blir något Elfasystem i tvättstugan, men det blev det.  Mer om det i nästa inlägg.

Inlägg i samarbete med Elfa Lumi AB

Ha det så gott/Anna

One Comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »