träning/hälsa

Resultatdriven, nä inte jag, ha ha ha..ler:)

Det har hänt en hel del sedan jag lade om kosten och träningen. Här kan ni läsa om det .
Jag började inte mäta mig med en gång men sedan den 28 februari har jag tappat 5,5 cm över höfterna. Det är coolt tycker jag . Vågen är inte helt med på noterna,men när man blir smalare så är det ju egentligen skitsamma vad vågen säger. Jag styrketränar och kör intervallpass 6 Dar i veckan och promenerar varje dag. Tränade lika mycket innan och gick promenader innan med, men har ökat takten på promenaderna och bytt ut några pass styrketräning mot intervallpass. Nu tränar jag hela kroppen varannan dag och kör intervall varannan. Det funkar faktiskt.

I midjan så har det blivit – 1,5 cm, där finns det inte så mycket att ta av,
 så – 1,5 cm är ju väldans bra tycker jag.
Jag är noga med kosten, äter inte massa kalorier, eller massa kolhydrater. Har hittat en bra balans med kosten. Kost har aldrig varit svårt för mig. Jag har ett sunt beteende till kost och är bra på att äta rätt och se till att jag får i mig nyttigheter. Är en grönsaksmänniska som älskar sallader och grönsaker, bra kött osv.
Jag är noga med att se till att kroppen får bästa återhämtning efter träningen och ser till att äta innan träning, där jag fyller på med energi i form av kost med lite kolhydrater. Jag tar även Bcaa sedan en vecka tillbaka  (Aminosyror) . Har testat Muskelbyggets Bcaa med cactus smak. Efteråt fyller jag på med protein och kolhydrater. Typ proteinpulver,eller protein pudding. Är väldigt förtjust i proteinpuddingarna i från Propud (finns på Ica) Äter kokt ägg och fröknäcke bakat på frö och majsmjöl. 
I går började jag även med ett kosttillskott vid träning som heter Cla Softgel , som innehåller kojugerad Linolsyra som är en nyttigt fettsyra . Det är inget bantningsmedel utan sägs öka fettförbränningen vid träning utan att muskelmassan minskar. Vi får se vad det ger. 
Kan hända att det är någon som läser detta och tycker att jag överdriver. Helt ok för mig om ni tycker det. Men vill man få resultat, så får man jobba hårt och göra det som krävs för att nå sina mål.
Bor du i närheten av Horred så kan jag verkligen rekommendera er att anlita Pt Paulina Strömkvist hon är hjärnan bakom min förändring. Hon har gett mig ett träningsupplägg som jag följer till punkt och pricka. Jag har dock lagt till några övningar vilket hon har godkänt, bara för att jag vill träna mer. (hon säger att det är för att jag vill känna att jag bestämmer själv..ler:) 
Hon har varit mitt bollplank i början av kostomlägget, stöttat mig och hejat på. Paulina har goda grundläggande kunskaper om kost, men vill du ha en kostplan så är det Mette på 4shape som kan hjälpa dig med det. Jag har gjort min egen kostplan. Funkar bra då jag är sjukt disciplinerad och målmedveten. Gör inga undantag som jag inte planerat.
Här hittar ni kontaktuppgifter till Pt Paulina på 4 Shape och Kostrådgivare Mette.
Någon gång i mitten av av februari gjorde jag en bodyscan på gymmet. Mette som är kostrådgivare hjälpte mig med det. Jag blev både sur och förskräckt trodde faktiskt att jag skulle ha mindre fettmassa och mer muskelmassa. Det var då jag fick nog. Nu var det dags att överge Lchf och modifiera kost och träning. 
Jag har tagit med mig det bästa från Lchf tiden och skapat nya matvanor. Minus är att jag tycker jag får äta hela tiden för att ha ett stabilt blodsocker och då äter jag inte massa kolhydrater som kan orsaka svängningar. Äter helt enkelt för lite fett, men skall jag gå på kolhydratsdrift så är jag tvungen att dra ner på fettet. 
Något som också är väldigt positivt är att jag i princip har kunnat sluta göra mina stretchövningar som jag tidigare behövde göra varannan dag för att inte ha göront. Det verkar som det nya träningsupplägget täcker in hela kroppen och kroppen klarar sig utan stretchövningarna jag tidigare var tvungen att göra för att inte ”gå åt av smärta”.
Fortsättning följer, det här är ju hur spännande som helst tycker jag. Jag är väldigt resultatdriven och ambitiös och har kämpat hårt med kost och träning i många år utan att få det resultat jag ”förtjänar” efter de ansträngningar som jag gjort. Så det här känns fint må jag säga.
Ha det så gott/Anna

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »