mina reportage,  resor

Opatija -en riktig pärla i Kroatien.

Studieresa i samarbete med Visit Croatia @croatiafulloflife.

När vi checkat ut i från Hotel Navis så mötte vi upp turistguiden Erika, som visade oss runt i Opatija. Vi började med att titta på det femstjärniga Hotellet Bevanda som ligger precis intill vattnet. Vilken utsikt, här hade jag gärna tillbringat min semester. Utanför hotellet så gick strandpromenaden som var öppen för allmänheten.

Havspromenaden ”Lungo Mare” som sträcker sig över en kustremsa på 12 km.

 Opatijas mest fotograferade vy. ”Kvinnan med måsen”

På bilden ser ni Opatijas äldsta hotell, Hotel Kvarner som öppnade år 1884, där vi stannade till för en liten paus. Jag njöt i solen medans jag sipprade på ett glas vitt vin.

Luchen tillbringade vi på Villa Ariston där vi njöt av utsikten och fantastisk god mat, seafood som jag har blivit lite smått besatt av efter den här resan. Åker på semester till Rhodos om lite drygt två veckor och jag räknar ner tills jag skall få äta seafood igen.

 (maten är fotad med iphone 6s)

 Har ni sett vilken fantastisk färg vattnet har. Vattnet är så rent i Kroatien. 

Jag älskar sol och värme och sedan barnen har blivit större och ekonomin bättre så har jag tillbringat någon vecka vid medelhavskusten varje sommar. I de flesta länder jag har besökt kan man inte dricka kranvattnet men det kan man i Kroatien, mycket gott och väldigt smidigt då det är bökigt att köpa vatten hela tiden.

Vi flög med Sas i från Göteborg och mellanlandade i Köppenhamn. Det tar ca 40 min till Köpenhamn och 1 h & 40 minuter därifrån till Zagreb. Från flygplatsen till Opatija tar det ca 2 timmar med bil.

Som jag skrev i förra inlägget, så vill jag verkligen se mer av Opatija, jag har bara nosat lite på staden, det finns som mycket jag vill se och uppleva här och hoppas på att kunna åka hit på semester någon gång. Kung Oskar den II tillbringade även sin semester här i början av 1900-talet så det är en stad som vi svenskar har besökt i över 100 år.

Här kan ni läsa mer om Opatija.

Ha det så gott/Anna

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »