resor

Sunprime miramare beach

Jag är nyss hemkommen i från en veckas semester med min vän Paulina. En sak kan jag säga att vi är väldigt bra på att åka på semester men väldigt dåliga på att åka hem. Puh, vad svårt det är. Man har liksom liv livet en hel vecka och bott på världens finast hotell och ätit supergo mat, solat, badat och dansat nätterna långa. Vardagen är inte riktigt så glamourös och övergången mellan semester och jobb sliter alltid hårt på mitt hjärta.

Hotellet:
Jag vill berätta lite för er om hotellet. Det heter Sunprime Miramare och ligger i Ixia . Det är kort transfer från flygplatsen och det är väldigt skönt för Rhodos flygplats är den mest kaotiska flygplats jag någonsin varit på. Helt galet ostrukturerad och seg, kaos på högsta nivå, så då är det skönt att man kommer till hotellet fort när man har vart på en sådan flygplats.

Hotellet är hur fint som helst, snygg boho stil med fina loungområden och soft känsla. De serverade supergo mat och hotellet är verkligen välskött och snyggt. De har bra gym och träningsklasser. Flera av personalen pratar även svenska, vilket jag vet att många uppskattar.

Taxi:
Från Ixia tar man sig lätt in med buss till Rhodos stad. Bussen går fram till klockan 24:00 varje dag. Vi valde att ta taxi istället. Taxin kostar 13 eur in till Rhodos om man ringer efter den. Haffar man taxin på gatan så kostar den 10 eur.

Nattklubbar:
Colorado:
Vi är inte sueprintresserade av bargatans alla svenska klubbar utan har hållit oss på Club Colorado, en fantastisk Club, där vi stortrivdes och tillbringade 6 nätter där. Det är lagom att komma dit runt 24:00-00-30. Man får betala för att komma in och jag kan säga att det är så värt det då det är hög klass på stället. Bra vakter som har stenkoll och drinkarna är säkra.
Så skall du besöka Rhodos och vill dansa och träffa nya människor så är detta stället för dig. Det som gör Colorado så speciellt är att de har Liveuppträdanande varje kväll, och sångarna,dansarna och musikerna är oerhört skickliga. Mellan uppträdena så spelar Dj tung house. Både yngre och äldre möts på dansgolvet och atmosfären är glad och inbjudande.

La Scala:
Vi var även på the grand opening evening av den lyxiga nattklubben La Scala Helt klart en snygg och lyxig nattklubb, men jag föredrog Colorados lättsamma atmosfär före La scala.

Nattklubbbar i Old town.
Det är helt klart värt att göra ett besök på de grekiska nattklubbarna i gamla stan. Soho och
Ola Ellinika  är trevliga att gå till.

Barer.
Sebastians bar, 
Vi hängde inte så mycket på barer inne i Rhodos utan hittade ganska med en gång ett favorit ställe i Ixia tvärs över gatan ovanför vårt hotell. Sebastians bar. Bartendern Dimitrios gör fantastisk goa drinkar och personalen är hur trevlig som helst. Är du på semester och vill se en viktig fotbollsmatch, då är den här baren en lyckoträff för dig.

Japp, det var lite kort från min semester.

Ha det så gott/Anna


Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »