mina reportage,  resor

JA Ocean View hotel & Jebel Ali Beach Hotel.

Tjejresa i samarbete med Ditt Dubai

Sista hotellet som vi bodde på i Dubai heter JA Ocean View .

Utsikten i från vårt fönster på tjugotredje våningen var otroligt fin. 


Stranden nedanför är en ”publicbeach” och kan nyttjas av alla.

På kvällen åt vi en fantastiskt god buffé i hotellets restaurang Le Rivage.

 Utsikten från vår balkong var helt magisk när mörkret hade fallit och alla lampor tänts.

Lobbyn är oerhört snygg och trivsam. Går man upp för trappan i lobbyn så kommer man till en supercool restaurang/lounge/bar som heter Tribeca.

Det fanns mycket att välja på till frukost och jag åt allt i från äggröra till lax.

Efter frukosten fick Paulina och jag testa på ett högintensivt träningspass som heter Speedflex
Det var hur kul som helst, man blev helt slut och kände verkligen att man hade kört hårt.

Vid lunchtid åkte vi med hotellets shuffelbuss ca 30 minuter till deras systerhotell

Hotellets vänliga Duty manager Talen Al Dawoodi
 visade oss runt oss på hotellet.

Hotellet ligger invid havet och har sin egna marina.

Hotellet består av två byggnader där den äldsta byggnaden som är huvudbyggnaden är trettio år gammal vilket är rätt så gammalt för Dubai som är en så ny stad, men att hotellet skulle vara gammalt är inget man märker då det är hur fräscht och fint som helst. Hotellet är inrett i en trivsam stil som löper som en röd tråd genom hela hotellet.

JA Jebel Golf resort är en lyxig femstjärnig resort som lockar allt i från tjejgrupper till par och familjer. Här finns något för alla. Flera pooler, restauranger och beachrestauranger invid vattnet. Det finns mängder av utbud av aktiviteter, man kan bl,a spela golf och rida. Vid havet kan testa på olika vattensporter. Hotellet har även ett vackert spa som erbjuder flera olika behandlingar.

Ha det så gott/Anna

4 Comments

 • Anonym

  Var är alla kvinnor födda i landet? Får de åtnjuta allt överflöd? Eller får de gömma sig bakom sjalar och tyg? Här tog respekten nog slut…Solidaritet är ett ord som betyder mycket. Solidaritet för våra medsystrar…Hmm…inredning ok, men vi får inte sälja våra själar…

  • Anna Truelsen

   Hej Anonym!

   Jag har lyft frågan med min kontaktperson i Dubai för att kunna ge dig ett riktigt svar!

   Emiratiska damer har väldigt hög ställning , och får absolut ta del av det utbud som Dubai erbjuder . Du ser dessa damer överallt i shopping malls och på gatorna/restaurangerna-och många av dem täcker inte alls hela kroppen och ansiktet. Det är självvalt, inget tvång. Och emiratiska kvinnor har en BBC en av de högsta utbildningsnivåerna i hela regionen. "

   När jag var i Dubai så träffade jag kvinnor i svart traditionell muslimsk dräkt överallt . På hotell i shopingvaruhuset mm. Om du vill kan du scrolla ner bland mina inlägg och se tex bilder från hotellet Rove. På mitt hotell bodde några otroligt vackra muslimska kvinnor som jag fick äran att fotografera.
   Kvinnorna blev mycket glada för att jag ville fota dem och de tog upp sin iPhone och fotade av bilden i min kamera.

   Den bild som du beskriver är inte den bild av muslimska kvinnor i Dubai som jag har stött på.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »