mina jobb,  samarbete

Yasuragi -att andas ut

(Samarbete)

 Carina Olander in action 

När vi checkad in fick vi en baddräkt, badtofflor och en vacker Japansk bomullsrock som heter Yukata, baddräkt och Yukatan får man ta med sig hem och jag kommer difinitivt  använda dem igen, då ja blev riktigt förtjust i baddräktens utformning och Yukatan. På Yasuragi råder en lugn och avslappnad stämning där man i från Yasuragi önskar att alla som kommer skall känna sig avslappnade och fria att bara vara. att alla har likadana klädsel möjliggör detta.

Vi har gått i Yukatan sedan vi checkade in vid tre tiden och kommer att ha på oss den tills vi checkar ut i morgon bitti, då den är skön att ha på sig och ger en form av samhörighet med alla som är här, då alla klär sig likadant.

Yasuragi -att andas ut.

Ett Japanskt bad med en tanke om rening för kropp och själ. 
Innan man går in i det Japanska badet genomgår man först en tavgningsritual. Man sitter på en träpall och häller vatten över sig själv, sakta och metodiskt i en anda av avslappnhet. Efter det tvättar man hela kroppen med en väldoftande tvagningstvål och sköjer sedan av skummet. Håret tvättar man med produkter i samma serie, oerhört väldoftande och återfuktande produkter. 
Tagningen är för att rena kroppen och när kroppen är ren tar man i tu med att rena själen genom att bada i ett varmt bad.
Efter det är man redo att bada i det Japanska badet och man börjar med ett varmt fotbad då man enligt Japansk sed alltid startar med att värma upp kroppen ner i från.
Yasuragi är helt nyöppnat efter att ha varit stängt under åtta månader för renovering. Vi möts av ett rustikt och fräscht bad som bjuder oss på en upplevelse ut över det vanliga.Man har verkligen lyckats att förena 70-talets arkitektur med dagens association av vad ett Japanskt bad skall se ut. 
Är du nyfiken på Yasuragi klicka här för att läsa mer.
Jag kan berätta att maten är oerhört god och man kan få Maki till förrätt vilket gjorde mig väldigt glad då jag älskar sushi.
Ha det så gott/Anna

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »