samarbete

Hudbehandling – rynkorna reducerades helt otroligt nog!

Hudbehandling – Quick fix i samarbete med Svenskaskönhetsakademin i Varberg

Quick fix – Hudanalys, dubbelrengöring,peeling,mask samt avslutande produkt 395 kr

Jag hade planerat att göra en microneedling i hopp om att få bort lite rynkor. Men tyvärr så fick jag avboka det då det inte är bra att göra det när man har Rosacea. Hade det här varit för ett år sedan så hade jag kunnat göra micronedlingen då jag inte trodde att jag hade Rosacea. Den dök nämligen upp i höstas efter att jag vaxat överläppen. Sen så har jag inte blivit av med den. En läkare har konstaterat att jag har en lindrig variant av Rosacea som bara ger mig små finnar som svider runt näsan och ögonbryn, har lite på hakan med, men den håller sig i schack, tack och lov.

Min Rosacea påverkas inte heller av sol,värme,kyla, stark mat eller alkohol som den brukar reagera på, det känns väldigt bra kan jag säga.

I samråd med hudterapueten Hanna på Svenska skönhetsakademin i Varberg så bestämde vi att jag skulle få testa på en annan form av hudbehandling som även den har en viss effekt på rynkor.
Jag har massa lös hud runt ögon och speciellt runt vänstra då jag för ca 5 år sedan fick en massa allergireaktioner som resulterade i en stor svullnad runt ögonen och jag gick på 5 kortinsonkurer mellan maj och september det året.

Hanna gjorde en hudanalys på mig och valde att göra en hudbehandling som går ut på att förebygga och behandla känslig eller överansträngd hud. Hon använde sig av Dermalogicas produkter Ultra Calming som reducerar rodnad och lindrig hudirritation,prefekt för oss som har rosacea eller känslig hud.

Behandlingen var superskön och jag kunde verkligen känna hur produkterna trängde in på djupet och gav min hud fin lyster och spänst. Hanna tyckte att jag hade väldigt lite rynkor för att vara 42, och det gjorde mig givetvis väldigt glad då rynkor inte är min favorit.

Tidigare när jag använt hudprodukter så har jag köpt billiga som har känts bra. De har återfettat min hud,men efter ha gjort hudbehandlingen så inser jag att de bara har lagt sig som en hinna över huden.

Produkterna från Dermalogica trängde in på djupet och massa torrrynkor slätades ut. Riktig magi måste jag säga. Jag har två behandlingar kvar och Hanna kommer att gå lite djupare nästa gång då min hud inte är särskilt irriterad. Det ska bli spännande att se resultatet av det.

I behandlingen ingick ett startkitt med produkter från Dermalogica som hjälper till att bibehålla huden som den är och även förebygga så att att jag förhoppningsvis skall slippa större problem med rosacea i framtiden.

Jag kan verkligen rekommendera ett besök på Skönhetsakademin i Varberg. De har stor kunskap och ger ett proffsigt intryck. Här kan du hitta de olika hudbehandlingarna som Svenskaskönhetsakedemin har. När man bokar en tid så gör Hanna alltid en hudanalys och sedan lägger hon upp behandlingen efter det.

Ha det så gott/Anna

4 Comments

 • Veronica

  Hej Anna!

  Jag har varit frånvarande på blogg och kommentarsfälten i flera år, men har hängt kvar som halvtrogen läsare hos några få, dig inräknad. Det slog mig just vilken fantastisk utveckling du har haft sedan bloggandet började! Sitter nu här mitt i livet och funderar på ett karriärbyte och du är verkligen en inspiration.

  Härligt att behandlingen funkar för dig. Vem gillar rynkor, inte denna nyss fyllda 44-åringen i alla fall. Jag skulle behöva en dunderbehandling som dessutom fixar solskador…

  Ha det så bra! Så lovar jag att inte vänta tre år innan jag kommenterar igen 😉

  • Anna Truelsen

   Åh vad kul att höra att du har hängt här inne så länge. Blev verkligen jätteglad av din kommentar Veronika. Stor kram Anna

 • mina123

  Hej. Jag har haft rosacea i ca 30 år. Kämpat och kämpat. Inte hittat några bra produkter. Tills för några år sen. Var på Åhlens och skulle köpa en dagkräm, hittade en expedit och sa till henne vad jag ville ha och samtidigt berättade jag att jag har rosacea. Hon sa direkt vad jag skulle ha för produkter, nämligen OLJEFRIA. Nu kör jag med olika märken men alltid oljefria. Min rosacea är i perfekt skick och har varit det i flera år, sen jag började med oljefri rengöring och dagkräm. Lycka till.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »