samarbete

Det där med att välja rätt färg för rätt ändamål. Jag har testat ett av Amerikas största färgmärken- Benjamin MooreJag blev tidigare i höst kontaktade av en pr-byrå som sköter marknadsföringen i Sverige  av etableringen av ett av Amerikas största färgmärken – Benjamin Moore. De vände sig till mig med frågan om de kunde anlita mig för marknadsföring av Benjamin Moore. Jag blev självklart intresserad och färgnörd som jag är så ville jag veta allt om färgens egenskaper och vad som gjorde just den här färgen så bra. Jag ställde fråga efter fråga och vid samtalets slut så kände jag att det här var en produkt som jag verkligen kunde stå för och som skulle förenkla målningen och bidra till ett mer hållbart resultat i jämförelse med andra färgfabrikat. Nu är det ju inte så att jag är missnöjd med de svenska märken jag tidigare målat med, men redan en kort stund in i vårt samtal förstod jag att den här färgen spelar i en annan division.

Det som är utmärkande för Aura från Benjamin Moore är:

Extrem täckförmåga: 40-50% längre sträckförmåga än traditionella väggfärger. Alcros Pashmina tex som är Alcros flaggskepp har en sträckförmåga på 6-8 kvm enl teknisk spec. 
Aura har en sträckförmåga på 9-10 kvm per liter.
Patatenterad Color Lock teknologi : vilket innebär att själva pigmenten i färgen kapslas in i bindemedlet. Det gör så att färgen inte färgar av sig, och håller kulören längre över tid samt ger ett större färgdjup på målad yta. Detta är Benjamin Moore ensamma om.
Överlägsen tvättbarhet utan att lämna märken eller färga av sig.
Unik djup färgåtergivning och lyster. Pga av Benjamin Moore tillverkar sitt egna pigment och att pigmentet kapslas in i bindmedlet på ett unikt sätt.

Går att bättringsmåla utan att det syns pga att det gamla och nya färglagret smälter ihop.
Vi har ett gediget målningsarbete framför oss. Tak, väggar, lister och foder på hela bottenplan skall målas och vi började med taken som är av pärlspont.  Först målade vi två lager med kvist och isoleringgrunden  Bin -Advance som innehåller syntetisk Schellack. 

Jag fick även rådet att måla taket med Benjamin Moores-Aura. Det är en helmatt väggfärg men fungerar mycket bra att måla både på trä och tex, cementväggar och skulle to.m, ge ett bra skydd på pärlsponten i hallen som sitter på väggarna. För mig kändes det totalt otänkbart att måla en väggfärg på trä, men den här färgen är så tålig och slitstark så det skulle fungera perfekt. Jag kan säga att jag var mycket skeptisk för det här var något helt nytt för mig, men jag valde att lyssna på proffsmålaren som rekommenderade mig detta och testad att måla med Auran i halltaket och det blev jättefint. 

Men i slutändan valde jag ändå bort att måla våra pärlspontstak med Auran då den är helmatt, vilket inte reflekterar ljuset så bra. Vi bor på en höjd med skogen alldeles inpå husknuten och har små fönster så vi är väldigt rädda om det dagsljus vi kan få in och efter noga övervägande så fick det bli en snickerifärg i taket istället i glans 40 då glansen skulle reflektera ljuset på ett helt annat sätt än vad en matt färg skulle göra. 

Det jag har fått lära mig är att snickerifärg i tak är överkurs, en väggfärg i Aurans kaliber är tillräckligt bra, om man vill ha en matt kulör i taket. Och om man ser till vad det kostar så är det lite som att slänga pengarna i sjön om man målar med en snickerifärg i trätak då väggfärgen fungerar lika bra och är billigare. 

Ps, ja jag vet det blir ganska mycket färg på mig när jag målar. Jag är noggrann och snabb men det blir
 lite dropp här och var. Men ju mer jag målar ju mindre spill blir det.
Ser ni vilket fint blänk i taket det blev av Benjamin Moore`s Advance i kulören NCS 0500 i 40 glans.

Vi har gett oss in på ett jätteprojekt som rör, kök, matrum, vardagsrum och hall. Vi river och målar,spacklar och tapetserar allt själva och jag samordnar allt. Mycket jobb men väldigt roligt. 

När vi flyttade in för 10 år sedan så bestämde jag mig för att den dagen då vi totalrenoverar köket så skall vi koppla in vår vedspis som tidigare ägare låtit koppla ur pg.a en soteld i kanalen från vedpannan. Vi tog hit sotaren som gör brandskyddskontroller och han konstaterade att vi skulle kunna använda ventilationskanalen till vedpsisen och han informerade Fredrik på Värmehuset i Kinna som var vår tilltänkta vedspismontör. 

Vedspismontören och en murar kom hit förra veckan och fixade till rökkanalen och några dagar senare var montören här för att koppla in röret till rökkanalen och i fredags kom sotaren och konstaterade att allt var som det skulle, och nu får vi elda i vedspisen. 

Vi har även putsat om murstocken och fundamentet som vedspisen står på med kakelfix och målat den, och här kom Benjamin Moores Aura väl till pass. Färgen är matt, ser ut som kalkfärg och är supertålig, vilket innebär att man kan torka av den utan att fägen följer med trasan, det är bra det. 

Ni kan tror att jag är barnsligt glad över att ha fått ordning på vedspsien och att vi har knackat bort det fula gamla kaklet.
Visst blev det fint? och jag älskar att man kan se veden i förvaringsutrymmet under vedspisen. Tidigare var det en gjutjärnslucka där, men den var jag inte så noga med. Något som jag verkligen uppskattar från forna tidigare ägares renovering är den svarta stenskivan, skiffer gissar jag på som ligger kloss an till vedspisen, otroligt praktiskt, värmetåligt och tåligt mot fläckar och sot.
Ni hittar mer inspiration i från Benjamin Moore på Pinterest

Fortsättning följer…

Trevlig kväll/Anna

6 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »