panel
matrum,  samarbete

Matrummet

Inlägg i samarbete med Benjamin Moore Sverige

Adlinks*

panel
Jag är så nöjd med vårt matrum. Tänk att det kunde bli så fint med färgsatta väggar. Under många år var jag rädd för att det skulle bli för mörkt inne om vi målade väggarna grå. När vi började renovera så hade jag klurat ut den perfekta lösningen där mörkt och ljust skulle vara i balans. Lösningen var; hög sekelskiftespanel som vitmålades och resterande vägg skulle få bli grå. För att reflektera ljuset valde vi att måla med glans 40 i taket och ni ser vad mycket det gör för ljusflödet i rummet. Den grå kulören heter Metropolitan AF-690 och den vita kulören är en Alkyd (oljefärg) som heter Benjamin Advance i S0500-N.( Panelen är målad med glans 20.)Vi brukar alltid köpa foder och tak/golvlister på Eskebo Hyvleri som ligger i vår trakt. Så glad för att ha ett hyvleri nära som kan ta fram gamla profiler.
Om ni vill göra liknande panel som vi har så kan ni klicka här så får ni info om hur vi gick till väga. (Till vänster fattas en list som skall komma upp så fort sockeln till köksskåpen är på plats) Den snygga stolarna kommer i från Dakabom. Bordet är ett hemmabygge tillverkat av min morfar efter min ritning.

Vi har fått upp läslampan till höger om soffan nu, extra ljus behövs verkligen på kvällarna när man skall läsa. Lampan kommer i från Markslöjd och betyder mycket för mig då den påminner om en lampa som min farmor och farfar hade när jag var liten. *Här kan ni hitta lampan som taklampa. Tyvärr så finns inte min modell av lampa kvar längre, men en liknande fast i helvitt finns. Här hittar du den.

Något mer som är nytt är klädseln till soffan. Vi köpte den fyrsitsiga Klippan soffan på blocket för ett par år sedan. Klädseln var  sönder och vi tänkte köpa en ny, men Bemz hade ingen ”loosefit” klädsel utan bara standardklädseln så det blev aldrig något köp. Men strax efter ”black friday ” så satt jag och surfade runt och det råkade visst vara ”zyber monday”  och extrapris på linneklädseln till just den fyrsitsiga Klippan. Jag slog till direkt även om klädseln var väldigt dyr, men vi hade verkligen väntat länge på en klädsel så det fick vara värt det. Har ni inte surfat in på Bemz så kan jag verkligen rekommendera det, de syr upp klädslar till Ikeas modeller. Och nu när de faktiskt sålde ”loosefit” klädsel till fyrsitsiga Klippan så funderar jag ju på om Ikea kommer att börja tillverka den igen. Hoppas det, för den fyrsitsiga är helt fantastiskt fin och skön.

Näst helg skall jag visa lite mer från matrummet för då är kaminen – vår Royal Viking inkopplad.

Ha nu en riktigt skön söndag eftermiddag/Anna

4 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »