Hotel Atlantis the palm
resor,  samarbete

Hotel Atlantis The Palm

Inlägg i från pressresan till The Hotel Atlantis Dubai

Jag förälskade mig i Dubai för några år sedan och har sedan jag besökte landet hösten 2017 ständigt längtat efter att åka tillbaka. Jag väljer vanligtvis inte att semestra i storstäder så att jag kände så passionerat för Dubai förvånad mig något. Men det är verkligen något speciellt med Dubai, och när jag tänker efter på vad det är som attraherar mig så är det nog att man både får en solsemester och en storstadsvistelse på samma gång. När jag semestrar så vill jag ha värme, inte många städer kan erbjuda båda storstadspuls och fantastiska resorter. Men i Dubai hittar man allt!

I tisdags morse bar det i väg till flygplatsen för att flyga ner till Kastrup och sedan vidare med Emirates till Dubai, som förövrigt är mitt favorit flygbolag. Jag älskar att flyga med Emirates, det är generöst benutrymme i ekonomiklass, god mat, alkoholfri dryck, vin, öl och drinkar ingår. Dessutom så visar de filmer som går på bio i Sverige. Jag hade inte hunnit se på Bohemian Rhapsody och kunde nu se på den på flyget. Vilken film, och jag satt givetvis och storlipade.

På Kastrup träffade jag Charlotte som även hon skulle med på pressresan. Vi fann varandra fort och hade trevligt hela vägen till hotellet. Både hon och jag var helt exalterade av Dubais arkitektur som vi såg genom rutorna på bilen vi åkte i till hotellet. Hotell Atlantis har egen incheckningsdisk på flygplatsen, med limosinservice, hur smidigt som helst. Väl framme vid hotellet så möttes vi av en rad med sportbilar som man kunde hyra, för mig så älskar snabba bilar så kändes det extra mäktigt.

Entréhallen på Hotel Atlantis The Palm är oerhört magnifik. Det är högt i tak och oerhört vackert inrett. Temat är som hämtat ur sagan om Atlantis.

Atlantis, the Palm är det första Nöjesdistriktet i regionen och ligger i centrum av Palmen. Hotellet öppnades i september 2008 och bjuder inte bara på lyxiga rum och härligt poolområde, fantastiska sandstränder med utsikt över Dubais skylinen utan har även ett spektakulärt vattenland som heter Aquaventure Waterpark.

Som om inte vattenlandet vore nog, så finns även The Lost Chambers Aquarium, som består av en labyrint av undervatteskorridorer som tar besökaren på en resa genom det Antika Atlantis.  På Atlantis finns även ett fisksjukhus, där fisken vårdas som inte mår bra. Det finns över 65 000 marina djur i vikar, laguner och i The Lost Chambers Aquarium. Hotel Atlantis bedriver ett gediget arbete för att skapa så bra förutsättningar för fiskarna som möjligt, och har ett väldokumenterat matschema, där de olika arterna får mat anpassat efter deras behov. Te.x. så får hajarna mat varje dag, för om de inte fick det så skulle de börja jaga och det hade ju inte varit så lyckat, medan några av de andra fiskarterna  har te.x. tre dagar i veckan där de inte får mat. Detta är p.g.a av att man vill att fiskarna skall bevara sina naturliga instinkter så att de kan överleva när det släpps ut i atlanten.

 

Vi fick en rundvisning i en av sviterna, vilket var väldigt roligt då den var mycket vacker. Jag tyckte speciellt mycket om taket i det ena sovrummet.

Interiören i loungerna är mycket smakfull. Jag älskar de stora fönstren som förenar inne och ute. Vi testade två av hotellets signaturcocktails. Cocktailglaset på bilden ser ut att höra hemma i havet och det är just detta som gör hotellets så intressant, då Atlantistemat löper som en röd tråd genom allt på hela hotell.

Hotellet är dekorerat med tusentals av vackra rosor. Rosbollarna är oerhört vackra och eleganta.

I nästa inlägg skall jag berätta lite mer om maten på Hotel Atlantis the Palm.

Ha det så gott/Anna

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »