bohemian
resor

Cooks club Adakoy

Uppdatering!

Dessvärre gick Thomas Cook i konkurs under hösten 2019 vilket medförde att Ving inte längre säljer resor till hotellet i Adakoy. Hotellet har bytt namn från Cooks club Adakoy till Club Adakoy resort och resebolaget Tui säljer nu resor till hotellet. Hotellet har kvar samma härlig koncept s0m förra året.

Ni hittar hotellet här.

I Juli så bokade jag in mig och mannen på Cooks club i Adakoy/Marmaris. Egentligen skulle vi inte ha åkt på semester, men efter att ha renoverat huset hela vintern och sen dessutom fått 3 stora vattenläckor på fem månader så kändes det som allt jobb med huset flåsade oss i nacken. Vi behövde miljöombyte helt enkelt, och som den inredningsnörd som jag är så kände jag att vi måste åka till Cooks club i Marmaris.  Mannen och jag har tidigare semestrat på Bodrum halvön och älskar skärgården där och förstod att skärgården i Adakoy i Marmaris skulle vara lika fantastisk. Vi blev inte besvikna kan jag säga. Vi har längtat tillbaka varje dag sedan vi var där.

Visar er ett axplock av bilder jag fotade på hotellet med min iphonex.

 

turkiet

kelimkuddar

pizza

Maten höll riktigt hög kvalité. Jag älskade varje maträtt. Vi valde all inclusive, och då måste jag nämna att detta inte var något traditionellt all inclusive hotell. Tvärtom! Här beställde man rätter över disk som tillagades medan man väntade. Superfräscht, och jag upplevde att det slängdes mindre mat här. Jag beställde ofta en mindre portion så jag kunde smaka på flera rätter.

solnedgång

hängmatta

Solnedgången i från hängmattan var magisk.

kelim

Här utanför receptionen satt vi på kvällarna och väntade på hotellets taxibåt som tog oss in till Marmaris då hotellet ligger i Adakoy som är en halvö. Det tog ca 20 minuter och var en härlig tur. Tror sista båten gick hem vid 23:30 eller nått sånt. Vi tog oftast taxi  hem ett par timmar senare Kostade ca 150 kr och tog ca 25 minuter. (nu var vi inte i väg varje kväll, men de kvällar vi var det så gjord vi så här)

interiorinspiration

Så snygg interiör i foajén.

restaurang

Dinner ”with a view”. Vi satt intill glas staketet varje dag och njöt av utsikten ut över havet.

hotellfrukost

Så här såg min standardfrukost ut, så gott!

cooksclubhotels

inredningsinspo

Rummen är inredda i snygg bohemisk stil.

läsglasögon

stylist

poolview

Utsikten i från min solsäng. Här låg jag nästan varje dag.

parmesan

seafood

cooksclub

Som sagt jag måste åka tillbaka, och kära ni räds inte när ni ser att transfer tiden är 3 timmar i från Bodrums flygplats till hotellet. Det går fortare än vad man tror. Först åker man ca 75 minuter , stannar och kan gå på toa och handla något att äta. Paus i 15 minuter Sen åker man 60 minuter till för att sen stanna inne i Marmaris och byta till en mindre buss och åka 30 minuter till hotellet. Tre timmar transfer låter jättelångt, men det känns inte som 3 timmar då det är flera stopp.

Fråga gärna om ni har några frågor. Ni hittar även mer info på Vings hemsida. (inlägget är ej sponsrat, vi har köpt vår resa själv. Men jag tipsar gärna när jag har nått bra att tipsa om.)

Ha det så gott/Anna

One Comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »