Tjolöholmslott
mina jobb

Jul på Tjolöholm

 

Reklam för Jul på Tjolöholm 

Julbord

Downtownabbey

Julblommor
Det är något visst med att vistas i en miljö där historiens vingslag är så påtagliga.

Miljön på Tjolöholms slott är enastående, pampiga och makalöst vacker. 

Slottet är inrett med inredning i från det fashionabla varuhuset Liberty på Regent Street i London, en butik som finns än i dag.

Jag har varit på Tjolöholm ända sedan jag var barn, då min farfar är uppvuxen i en av stugorna i byn, faktiskt i den stuga som nu för tiden kallas för hemtrevnad och är museum. Jag älskar Tjolöholm och är precis som en förälskad är jag benägen att få berätta för hela världen om min kärlek. Slottet ägs av en stiftelse och har Kungsbacka kommun som huvudman, intäkter från evenemang i arbetarbyn eller på slottet går till att underhålla slottet osv.

Jag kan varmt rekommendera en vistelse ute på Tjolöholm. Så här i juletid så kan jag rekommendera att boka in sig på Julbordet på slottet. Det är en fantastisk upplevelse, det känns som man träder in i filmens Downton Abbey, personalen som arbetar här er helt fantastiska, otroligt vänliga och intresserade av sina gäster, man möts helt enkelt av en familjärkänsla.

Maten som serveras är vällagad och närproducerad och man har tagit stor hänsyn till miljön, valt kött som främjar klimatet. Det finns flera olika vegetariska alternativ, vegetariska köttbullar, inlagd portabello. Jag tyckte oerhört mycket om sjögräsalladen med svamp, kändes helt klart som nått nytt på julbordet,som helt klart väger upp den tunga feta maten som hör hemma på julbordet.

Jag som är ett stort fan av lax och sill fick mitt lystmäte tillfredställt då det fanns flera olika sorter av lax och sill, min favorit sillar var helt klar saffran och citron sillen och pepparrotsillen, givetvis med pepparrot som är odlad ett stenkast i från slottet.

Någonstans lite mer än halvvägs in i julbords sittningen kan man gå på en halvtimmes visning av slottet, det är uppskattat då man får chans att få veta mer om slottet och låta maten sjunka ner,

Istället för att sätta sig i bilen och köra hem så kan man övernatta i arbetarbyn. Då vandrar man sakta neråt från slottet längs den julljusklädda allén ner till byn och sover över i någon av de charmiga stugorna.

Klicka in er till Tjolöholms hemsida och läs mer, utöver julbord på slottet finns det julbord i storstugan och julkonsert i kyrkan i byn.

Här kan ni se bilder i från mina tidigare besök i byn.

Samt se bilder i från ett reportage som jag och Carina gjorde om arbetarbyn.

Ha det så gott/Anna

 

One Comment

  • Aderiecib

    The extracted solution was filtered through six layer gauzes, made to a concentration of 1 g crude drug per milliliter, and finally the decoction was transformed into freeze dried powder buying cialis online forum The vectors for Lyme disease are ixodid hard ticks, primarily Ixodes scapularis in New England, the mid Atlantic states, and the Upper Midwest

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »